W mackach przygody

- Gigant Mamut (tom 2)
- 2009-06-01
- 2009-06-01
- Aleksandra Bałucka-Grimaldi
Wakacyjny "Mamut" zabierze Was na egzotyczne wyspy, gdzie poznacie najpilniej strzeżone tajemnice kontrwywiadu. Weźmiecie udział w wielkiej mistyfikacji, która uwolni mieszkańców Myszostanu z rąk niebezpiecznych spiskowców. Staniecie się nieposkromionymi pogromcami wampirów i będziecie świadkami inwazji obcych. Włos się jeży na głowie? Kochani, to jeszcze nic w porównaniu z tym, w co wkręci Was Donald! Będzie mistrzem Formuły 1, który przywdziawszy rajtuzy Robin Hooda, zawalczy w oceanie z wielką ośmiornicą po to, aby zostać zapaśnikiem, niemal pożartym przez gigantycznego wieloryba... Nic z tego nie zrozumieliście? Zatem najwyższa pora zabrać się do czytania!
Zawiera:
Kaczor Donald. Magiczny świat magii
Goguś. Konieczność koniczynki
Babcia Kaczka. Alarmy
Superkwęk. Niezwykły przyjaciel
Wujek Sknerus. Święto pierwiosnków
Kaczor Donald. Geniusz radiowy
Kaczor Donald. Szczęściołap na rękę
Wujek Sknerus. Duch skarbca
Babcia Kaczka. Puste głowy, pełne brzuchy [1 strona]
Kaczor Donald. Kradzież w muzeum
Kup W mackach przygody w ulubionej księgarni
Oceny książki W mackach przygody

20. "Wujek Sknerus. Duch skarbca" - 7/10
21. "Babcia Kaczka. Puste głowy, pełne brzuchy" - 4/10
22. "Kaczor Donald. Kradzież w muzeum" - 3/10
1. "Wujek Sknerus. Tajemnica z Cabar" - 7/10
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2. "Kaczor Donald. W miejskiej szkole przetrwania" - 4/10
3. "Diodak. Maszyna antystresowa" - 6/10
4. "Kaczor Donald. Trzy próby" - 2/10
5. "Goofy. Z archiwum Eks" - 5/10
6. "Bracia Be. Systemy antywłamaniowe antywszystko" - 6/10
7. "Kaczor Donald. Magiczny świat magii" - 5/10
8. "Goguś. Konieczność koniczynki" - 7/10
9. "Babcia...
Odejmuję gwiazdkę za powtarzające się historie [m.in. Święto pierwiosnków, Skarbcomania], ale ogólnie jest bardzo dobrze np. Geniusz radiowy - czyli sukces Donalda [na końcu trochę "przyśpieszony" :)] jako DJa radiowego, opowieści Goofiego też mają swój urok, dość szczególny, ale jednak urok;p [Z archiwum Eks], spryt Sknerusa [Tajemnica z Cabar] jak zawsze - wyjdzie na swoje! Krótsze historie są fajne - m.in. Alarmy, i jak zawsze - współczuję Donaldowi, no ale godnym podziwu jest fakt, że ciągle próbuje wygrać z Gogusiem [Szczęściołap na rękę]. Nic nie wspominam o Dziobasie, bo po prostu go nie trawię:( [Moje imię to niszczyciel, Senna wideoprzygoda].
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezły tom i fatalne tłumaczenie (w dodatku błędnie podpisane w danych na stronie).