Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska

Okładka książki Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska autora Jerzy Jakubowski, 9788376742687
Jerzy Jakubowski Wydawnictwo: Replika reportaż
reportaż
2014-03-18
2008-01-01

Kup Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska w ulubionej księgarnii

Oceny książki Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska

OPINIE i DYSKUSJE o książce Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska

jest to porządna literatura faktu z troszkę kulejącym warsztatem pisarskim. no, ale to przecież zapiski milicjanta - policjanta, jego swoista relacja z życia, pamiętnik, w którym przedstawił swoją pracę dochodzeniowo-śledczą. myślę więc, że można wybaczyć autorowi styl pisarski i skupić się na sprawach kryminalnych, z którymi zetknął się podczas wykonywania zawodu. dla wielbicieli klimatów kryminalnych to pozycja obowiązkowa.

jak sugeruje podtytuł - "okrutne zbrodnie, głośne śledztwa" - autor przedstawia w książce sprawy nietuzinkowe, dziejące się w Poznaniu. możemy przeczytać m.in. o "poznańskim nekrofilu" oraz o seryjnym zabójstwie pięciu chłopców przez Tadeusza Kwaśniaka - Ręcznikowego dusiciela.

Rzeczowa i bardzo dobra książka o pracy policji i policjanta. Zdecydowanie lepsza niż pop-kryminały

Krótka, dobrze i szybko się czyta. Idealna na niedziele. Lektura obowiązkowa dla adwokatów i sędziów, ponieważ pozwala spojrzeć na to, co myślą i na co zwracają uwagę panowie policjanci…

247 użytkowników ma tytuł Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska na półkach głównych
46 użytkowników ma tytuł Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska

Okładka książki Tabloid. Śmierć w tytule Piotr Głuchowski, Marcin Kowalski
Tabloid. Śmierć w tytule Piotr Głuchowski, Marcin Kowalski
Okładka książki Afera podsłuchowa. Taśmy „Wprost” Sylwester Latkowski, Michał Majewski
Afera podsłuchowa. Taśmy „Wprost” Sylwester Latkowski, Michał Majewski
Okładka książki Biuro tajnych spraw. Kulisy Centralnego Biura Śledczego Sylwester Latkowski, Piotr Pytlakowski
Okładka książki Ścigani. Piotr Pytlakowski rozmawia z szefami Art-B Andrzej Gąsiorowski, Piotr Pytlakowski

Cytaty z książki Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska

Jerzy Jakubowski Policjant. Okrutne zbrodnie, głośne śledztwa, o których mówiła cała Polska Zobacz więcej