Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony

- Pro Java ME Apps: Building Commercial Quality Java ME Apps
- 2012-03-16
- 2012-03-16
- Robert Górczyński, Paweł Koronkiewicz
Ponad 80% dostępnych obecnie telefonów komórkowych współpracuje z platformą Java ME. Java ME jest okrojoną (Micro Edition) wersją popularnego języka Java. Jeżeli chcesz przygotować uniwersalną aplikację, działającą na większości telefonów, ta platforma powinna być Twoim naturalnym wyborem. Korzystając z wygodnego i powszechnie znanego języka oraz licznych narzędzi wspomagających pracę, błyskawicznie osiągniesz swój cel. Jednak zanim przystąpisz do działania, musisz poznać możliwości i ograniczenia Javy ME oraz nauczyć się tworzyć wysokiej jakości kod.Z tą książką to nic trudnego. Omawia ona wszystkie zagadnienia związane z profesjonalnym wytwarzaniem aplikacji dla platformy Java ME. W trakcie lektury dowiesz się, jak podzielić aplikację na moduły nadające się do ponownego użycia, jak utrwalać dane oraz jak testować kod. Ponadto opanujesz techniki optymalizacji kodu, tworzenia atrakcyjnego interfejsu użytkownika oraz rysowania zaawansowanych komponentów graficznych. Na sam koniec będziesz mógł zapoznać się z wizją przyszłości dla platformy Java ME, która mimo inwazji platform Android, iOS i Windows Phone wcale nie jest taka ponura! Książka ta dostarczy ogromną ilość przydatnej wiedzy średnio zaawansowanym i zaawansowanym programistom Java ME.Dowiedz się:co odróżnia platformę przenośną od platformy biurkowejw jaki sposób projektować i implementować aplikację Javy MEjak rozwiązywać problemy pojawiające się przy tworzeniu oprogramowania na platformie Java MEjakie są poprawne techniki tworzenia aplikacji Javy MEjak przeprowadzać optymalizację kodu oraz opracowywać wysokiej jakości aplikacje.
Kup Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony
6 użytkowników ma tytuł Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony na półkach dodatkowych- MatmaInformat 1
- MobilneApki 1
- Programowanie 1
- MamE 1
- AAA 1
- Java 1
Tagi i tematy do książki Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony
Cytaty z książki Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony
Dodaj cytat z książki Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Java ME. Tworzenie zaawansowanych aplikacji na smartfony