Penny z piekła rodem. Porażające porażki

- literatura dziecięca
- Penny z Piekła Rodem
- 2013-04-12
- 2013-04-12
Penny z Piekła Rodem na liście najlepszych książek dla dzieci The Roald Dahl Funny Prize. Naprawdę wcale nie nazywam się Penny z Piekła Rodem. Nazywam się Penelopa Jones, zdrobniale Penny. Kawałek „z piekła rodem” to żart Taty. Wiem, że to żart, bo za każdym razem, kiedy Tato tak mówi, śmieje się jak gęś, która ma łaskotki. Osobiście nie widzę w tym nic śmiesznego. Zresztą to nieprawda, bo przecież nie urodziłam się w piekle. Według Babuni, ja po prostu przyciągam nieszczęścia jak magnes.
Kup Penny z piekła rodem. Porażające porażki w ulubionej księgarni
Oceny książki Penny z piekła rodem. Porażające porażki
25 użytkowników ma tytuł Penny z piekła rodem. Porażające porażki na półkach głównych- Przeczytane 21
- Wymienię / Sprzedam 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Penny z piekła rodem. Porażające porażki
Penny to super książka!
Polecam!
Penny to super książka!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam!
Okropna!!! Próbowałam czytać córce, ale nie mogłyśmy dobrnąć nawet do połowy książki. Autorka chciała chyba napisać coś w stylu Dzienników cwaniaczka, Koszmarnego Karolka i Dzienników Nikki w jednym. Niestety, wyszło tragicznie, a nie śmiesznie. Szkoda czasu na czytanie tej pozycji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże i jest to ciekawa książka, ale dla dziewczynek, które lubią takie poczucie humoru. Ja czytając ją prawie siedmioletniej dziewczynce umęczyłam się! Książka pisana jest w pierwszej osobie, z relacji Penny, nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt, że zdania są tak długie (czasem na ponad połowę strony!),że brakowało mi tchu, by je dokończyć. Pisana jest takim językiem jak mówią takie łobuzerskie dzieciaczki, ale może taki był zamysł autorki. Ja cieszę się, że skończyłam ją czytać i po kolejne części raczej nie sięgnę....
Może i jest to ciekawa książka, ale dla dziewczynek, które lubią takie poczucie humoru. Ja czytając ją prawie siedmioletniej dziewczynce umęczyłam się! Książka pisana jest w pierwszej osobie, z relacji Penny, nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt, że zdania są tak długie (czasem na ponad połowę strony!),że brakowało mi tchu, by je dokończyć. Pisana jest takim językiem...