Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction

Okładka książki Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction autora Alice Montgomery, 9788379240043
Okładka książki Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction
Alice Montgomery Wydawnictwo: Sine Qua Non biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2013-06-05
2013-06-05

Kup Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction w ulubionej księgarnii

Oceny książki Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction

OPINIE i DYSKUSJE o książce Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction

książka w żaden sposób nie przynudza podając nudne zdarzenia życia Harrego wręcz przeciwnie - podaje to co najciekawsze książka była też tak jakby biografią one direction bo większość zdarzeń było z nimi w roli głównej co mi się jak najbardziej podobało😻
Ocena: 8,5/10

Ocena: 8,5/10

Gdyby nie fakt, iż książka jest tak przepięknie wydana, to prawdopodobnie rzuciłabym nią o ścianę.
Nie spodobało mi się, że autorka zamiast skupić się na tym, jak ciekawą i wartościową osobą jest Styles skupiła się na jego - według mnie - mało istotnych podbojach miłosnych. Irytowało mnie ciągłe powtarzanie, iż to Harry jest najbardziej popularnym i pożądanym członkiem 1D. Raz można, ale naprawdę bez przesady. Poza tym nie mi oceniać prawdziwość opisanych w książce informacji, jednakże "The Sun" nie jest wyjątkowo wiarygodnym źródłem i tego jestem przekonana. Nie wspomnę już o niepoprawnych wyrażeniach typu "zasubskrybować post na Twitterze".
Jestem szczerze zawiedziona tą pozycją.

Książka autorstwa Alice Montgomery to biografia jednego z piątki ( lub czwórki, jak kto woli) członków One Direction! Nie muszę chyba nikomu tłumaczyć tego, jakim fenomenem okazał się ten brytyjski boysband.
Każdy z chlopców jest inny, co działa pozytywnie na ogólny wygląd zespołu. Totalnie zwariowany i śmieszyny jest Harry!

"Narodziny gwiazdy" pokazały mi inne oblicze X-Factora, a nawet jego - jak się okazuje - niesprawiedliwość oraz prawdziwą twarz Harry'ego. Autorka książki nie pomija żadnego z jego związków, wszystko dokładnie wyjaśnia i opisuje, ze względu na to nie polecam tej książki dziewczynom , które patrzą na bruneta przez pryzmat różowych okularów! Dla Waszych serc byłby to zapewne kataklizm i definitywny koniec! No chyba, że jesteście na tyle twarde, by wmawiać sobie, że to nieprawda, a Harry nadal jest Wasz. Zapewne tak jest!

Chciałabym zwrócić uwagę na bardzo dobry podział rozdziałów, co jest ważne w przypadku biografii, gdyż czytelnik może zechcieć poddawać tę pozycję lekturze wyrywkowo. Lub wrócić do pewnego okresu życia Harrego nieco później.

Ogólnie oceniając sposób w jaki została napisana ta książka, muszę powiedzieć, że czytało mi się ją wyjątkowo szybko i płynnie, co jest wielką zaletą, ponieważ niekażda biografia wciąga tak, jakgdyby była książką o wielowątkowej fabule.

Przechodząc do oprawy....
Bardzo się cieszę, że "Harry Styles. Narodziny gwiazdy." pojawiło się na rynku w twardej oprawie, choć - jak przyznam - nie sprawdzalam, czy nie istnieje również w miękkiej, lecz zdecydowanie polecam wykonanie, które znalazło się na zdjęciu. Książka w twardej okładce od razu budzi w czlowieku myśl otym, że jest wartościowa oraz po prostu wygląda ładnie i jest odporniejsza na uszkodzenia.
Dodatkowo ten egzemplarz wzbogacono o zdjęcia, ktorych ja osobiście nie spotkałam w internecie ani też żadnej innej książce, więc tutaj kolejny łaciaty plusik przyznam bez mrugnięcia okiem.
W środku czeka na nas niespodzianka w postaci wielkiego plakatu, oczywiście, z wizerunkiem Harry'ego, lecz również z okładką książki, co jest bardz fajnym dodatkiem, jeśli jest się fanem zespołu lub samego Styles'a.
Przyznam, że ten plakat przez długi, długi czas ozdabiał moją ścianę, lecz niestety, a może i stety już wyrosłam z bycia directionerką, ale to nie znaczy, że znienawidziłam One Direction. Lubię sobie czasem otworzyć biografię Harry'ego i przypomnieć sobie jak to było parę miesięcy temu, kiedy szalałam na jego punkcie i pośmiać się z samej siebie. Haha!

Książkę polecam rodzicom, których córki opowiadają o swoim "mężu" imieniem Harry, lecz nie Potter, a Styles, by zapoznali się ze swoim wyimaginowanym zięciem, bo warto. :)

Książka Alice Montgomery jest lekturą odpowiednią dla każdego, kto wybiera się do X-Faxtora, rozpoczyna swoją karierę muzyczną lub po prostu nudzi się w wakacyjny dzień! :)

"Przez cały ten czasie poczucie humoru Harry'rgo nie zmieniło się. Kiedy przyszedł do studia Radio 2, stwierdził, że zespół dostaje wynagrodzenie w postaci żelków w kształcie buteleczek coli. A gdy zapytano go, co będzie, gdy ich singiel odniesie sukces, odpowieidział: "Chyba trzeba będzie podnieść stawkę, więc może zdecydujemy się na batoniki czekoladowe" - musieliby dostać wiele takich batoników, żeby zapłacić za bilety na Grand Prix."

"Narodziny gwiazdy" pokazały mi inne...

217 użytkowników ma tytuł Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction na półkach głównych
99 użytkowników ma tytuł Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction

Cytaty z książki Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction

Dodaj cytat z książki Harry Styles. Narodziny gwiazdy. Od marzeń do One Direction