Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala

Okładka książki Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala autora Laurence Gardner, 8372450749
Okładka książki Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala
Laurence Gardner Wydawnictwo: Amber Seria: Tajemnice przeszłości pozostałe
pozostałe
Tajemnice przeszłości
Genesis of the Grail Kings. The pendragonlegacy of Adam and Eve
1998-01-01
1998-01-01
Grażyna Gasparska

Kup Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala w ulubionej księgarnii

Oceny książki Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala

OPINIE i DYSKUSJE o książce Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala

Od czasu do czasu lubię przeczytać coś z literatury popularnonaukowej.
Szczególnie gdy temat związany jest z wyjaśnianiem tajemnic Biblii.
Książka bardzo mnie zaciekawiła.
Autora zadaje wiele pytań, na które odpowiedzi wydają się oczywiste.
Ale czy na pewno !!!
Czy Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi, czy tylko dali początek nowej rasie?
Czy Józef był prostym cieślą, czy znakomitym alchemikiem?
Kto wyprowadził Izraelitów z Egiptu?. Mojżesz, czy Miriam!
Teorie autora poparte wieloletnimi badaniami i zbieraniem danych.
Ponadto, cała historia o starożytnym rodzie potomków króla Dawida i Jezusa opowiedziana w sposób przekonywujący i „przyswajany” przez czytelnika.
Również analiza zapisów w Starym Testamencie (porównanie z innymi ważnymi starożytnymi tekstami) jest bardzo interesująca i dogłębna.
Dlaczego niektóre księgi nie weszły w skład kanonu biblijnego.
Dlaczego ważnym kobietom zawsze przypisywano rolę drugoplanową.
Ciekawie przekazane fakty na temat ewolucji człowieka, jego pierwszych społeczeństw poczynając od Sumeru i Babilonu.
Dodatkowa atrakcja – ciekawe zdjęcia.
Książka dobra, głównie dla zainteresowanych tematem.

Od czasu do czasu lubię przeczytać coś z literatury popularnonaukowej.
Szczególnie gdy temat związany jest z wyjaśnianiem tajemnic Biblii.
Książka bardzo mnie zaciekawiła.
Autora zadaje wiele pytań, na które odpowiedzi wydają się oczywiste.
Ale czy na pewno !!!
Czy Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi, czy tylko dali początek nowej rasie?
Czy Józef był prostym cieślą, czy...

48 użytkowników ma tytuł Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala na półkach dodatkowych

Laurence Gardner
Laurence Gardner
Brytyjski genealog, pisarz, autor licznych książek związanych z rewizjonizmem historycznym. Pierwszą książką Laurence'a Gardnera była Krew z krwi Jezusa. Święty Graal i tajemnica potomków Jezusa (oryg. Bloodline of the Holy Grail) opublikowana w 1996 roku. Książka była publikowana również fragmentami w "Daily Mail", gdzie uznana została za bestseller. Autor użył swoich książek do zaproponowania kilku teorii, w tym przekonania, że Jezus i Maria Magdalena byli małżeństwem i mieli dzieci, których potomkowie pojawiają się m.in. w legendach o Królu Arturze.

Cytaty z książki Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala

Dodaj cytat z książki Potomkowie Dawida i Jezusa - rodowód królów świętego Graala