W 1994 roku Mike Mignola rozpoczął jedną z najbardziej niezwykłych i porywających wizualnie serii komiksowych, jakie kiedykolwiek wydano. Dekada wystarczyła, by bohater i jego twórca odnieśli wszelkie możliwe sukcesy w branży komiksowej i zdobyli ogólnoświatowe uznanie. Dla uczczenia dziesiątej rocznicy ukazania się Hellboya Mike'a Mignoli na ekrany kin trafiła filmowa adaptacja komiksu, a do księgarń zbiór Hellboy: Weird Tales. Oddajemy do rąk Czytelników polskie wydanie tej bestsellerowej antologii. Zebrane w niej historie naśladują i parodiują niezwykły świat Mignoli, a także wprowadzają do niego nowe, świeże elementy. Autorami zbioru są najwięksi rysownicy i scenarzyści pracujący dziś w branży komiksowej, w tym weterani, którzy wywarli wpływ na Mignolę, oraz młodzi utalentowani twórcy wychowani na lekturze Hellboya.
Kup Hellboy: Opowieści niesamowite w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń
Porównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Solidna pozycja dla fanów Hellboya, którzy chcą czytać kolejne przygody z tego uniwersum. Tym razem jest to bogata antologia, na którą składają się krótkie komiksy wielu różnych artystów. Gruba oprawa, dobra jakość druku, bardzo zróżnicowana kreska i historie - prawdziwa uczta :)
Opinie i dyskusje o książce Hellboy: Opowieści niesamowite
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest po prostu świetne - niestety tylko dla osób, które już znają universum serii i szczerze ją kochają. Zabrakło mi gwiazdek na skali.