Hellboy: Opowieści niesamowite

Okładka książki Hellboy: Opowieści niesamowite autorstwa John Arcudi, Kia Asamiya, Lee Bermejo, Haden Blackman, John Cassaday, Gene Colan, Alex Maleev, Ron Marz, Mike Mignola, Fabian Nicieza, Steve Parkhouse, Jim Pascoe, Eric Powell, Jim Starlin, Randy Stradley, Craig Thompson, Andi Watson, Akira Yoshida
Mike MignolaCraig Thompson Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Hellboy Seria: Klub Świata Komiksu komiksy
komiksy
Hellboy
Klub Świata Komiksu
Hellboy: Weird Tales
2010-01-01
2010-01-01
Jacek Drewnowski
W 1994 roku Mike Mignola rozpoczął jedną z najbardziej niezwykłych i porywających wizualnie serii komiksowych, jakie kiedykolwiek wydano. Dekada wystarczyła, by bohater i jego twórca odnieśli wszelkie możliwe sukcesy w branży komiksowej i zdobyli ogólnoświatowe uznanie. Dla uczczenia dziesiątej rocznicy ukazania się Hellboya Mike'a Mignoli na ekrany kin trafiła filmowa adaptacja komiksu, a do księgarń zbiór Hellboy: Weird Tales.
Oddajemy do rąk Czytelników polskie wydanie tej bestsellerowej antologii. Zebrane w niej historie naśladują i parodiują niezwykły świat Mignoli, a także wprowadzają do niego nowe, świeże elementy. Autorami zbioru są najwięksi rysownicy i scenarzyści pracujący dziś w branży komiksowej, w tym weterani, którzy wywarli wpływ na Mignolę, oraz młodzi utalentowani twórcy wychowani na lekturze Hellboya.

Kup Hellboy: Opowieści niesamowite w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Hellboy: Opowieści niesamowite

Opinie i dyskusje o książce Hellboy: Opowieści niesamowite

Na półkach: , , , , ,

Solidna pozycja dla fanów Hellboya, którzy chcą czytać kolejne przygody z tego uniwersum. Tym razem jest to bogata antologia, na którą składają się krótkie komiksy wielu różnych artystów. Gruba oprawa, dobra jakość druku, bardzo zróżnicowana kreska i historie - prawdziwa uczta :)

Na półkach: , , , , , ,

To jest po prostu świetne - niestety tylko dla osób, które już znają universum serii i szczerze ją kochają. Zabrakło mi gwiazdek na skali.

79 użytkowników ma tytuł Hellboy: Opowieści niesamowite na półkach głównych
49 użytkowników ma tytuł Hellboy: Opowieści niesamowite na półkach dodatkowych