Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras

Okładka książki Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras autora Maciej Łubieński, Michał Wójcik, 9788375963694
Maciej ŁubieńskiMichał Wójcik Wydawnictwo: G+J turystyka, mapy, atlasy
turystyka, mapy, atlasy
2012-05-30
2012-05-30
978-83-7596-369-4

Kup Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras w ulubionej księgarnii

Oceny książki Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras

OPINIE i DYSKUSJE o książce Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras

Przewodnik niby „taki fajny”, ale jednak „NIE”. Mam wrażenie, że autorzy chcieli być tak bardzo pomysłowi, niesztampowi zarówno w treści przewodnika i formie, że zapomnieli o biednym czytelniku-użytkowniku. Smakowite historie związane z Warszawą zostały, jak dla mnie (a jestem licencjonowanym przewodnikiem po Warszawie),opisane w sposób nieprzystępny przeciętnemu użytkownikowi. No dobrze, bądźmy szczerzy – nie jest to miła i przystępna lektura dla nawet bardziej uświadomionego w dziedzinie varsavianistyki czytelnika. Sposób budowy opowieści nie jest godny naśladowania. Szata graficzna to już kwestia gustu, więc tu nie będę się wypowiadać, ale sama oprawa książki wydanej na dobrym papierze w nieutwardzanej okładce i o zgrozo sklejane a nie zszywane kartki powodują, że nie da się książki elegancko otworzyć i komfortowo czytać. Szkoda bardzo. Jest mi przykro, szczególnie dlatego, że jest to jedyna książka, jak dotychczas, gdzie opisano historię mojego dziadka, który był jednym z tych, którzy ujęli Paramonowa.

49 użytkowników ma tytuł Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras na półkach głównych
20 użytkowników ma tytuł Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras na półkach dodatkowych

Okładka książki Duma i wstyd. O historii i potrzebie pamiętania Emil Marat, Tomasz Szarota, Michał Wójcik
Okładka książki Jak zdobywaliśmy Pomorze. Mroczne historie z ,,ziem odzyskanych" Artur Domosławski, Magdalena Grzebałkowska, Marta Grzywacz, Cezary Łazarewicz, Ewa Winnicka, Michał Wójcik
Okładka książki Made in Poland. Wspomnienia żołnierza Kedywu Stanisława Likiernika Stanisław Likiernik, Emil Marat, Michał Wójcik
Okładka książki Przetrwać ’44 Agnieszka Cubała, Wojciech Lada, Sebastian Pawlina, Magdalena Rigamonti, Michał Wójcik, Sylwia Zientek
Okładka książki Powstanie Warszawskie Tom II, komiks paragrafowy Maciej Czaplicki, Sławomir Czuba, Witold Janik, Michał Komuda, Roman Kucharski, Karol Mazur, Michał Wójcik
Michał Wójcik
Michał Wójcik
Historyk, dziennikarz. Pracował w Radiu Zet, tygodniku "Przekrój", był redaktorem naczelnym magazynów "Focus" i "Focus Historia". Współtworzył "Błyskawiczny Program Historyczny" w TVN Warszawa i cykl „Było/nie było” w Discovery Historia. W TVP Historia prowadzi program "Cafe Historia".

Cytaty z książki Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras

Dodaj cytat z książki Błyskawiczny przewodnik historyczny po Warszawie. 50 nowych miejsc i tras