Cienka niebieska linia

- 2012-01-01
- 2012-01-01
Każdego dnia policjanci pomagają ludziom i zatrzymują niezliczoną ilość przestępców. Jednak czasami któryś z nich nadużywa swoich uprawnień i wyciąga rękę po nie swoje…
„CIENKA NIEBIESKA LINIA” opowiada o perypetiach załogi radiowozu prewencji, która patroluje miasto. Będąc na najniższym szczeblu policyjnej kariery, raz są aniołami niosącymi pomoc potrzebującym, nawet z narażeniem własnego życia, innym razem wychodzi z nich to, co w człowieku najgorsze – zło, chciwość, nadużycia. Służbowe przygody młodych funkcjonariuszy przeplatane są z ich perypetiami w życiu osobistym.
Książka została napisana ręką policjanta, który przez czternaście lat pracował na pierwszej linii.
Proszę nie wierzyć, że policja składa się tylko i wyłącznie z policjantów kryminalnych, biegających wszędzie z odbezpieczoną bronią, goniących poważnych bandytów. To policjanci prewencji są pierwsi na miejscu zdarzenia, to przede wszystkim od ich pracy zależy bezpieczeństwo ludzi na ulicach. To policjanci prewencji wykonują codziennie mnóstwo różnego rodzaju interwencji. Od bardzo lakonicznych po niezwykle trudne, najczęściej domowe. To policjanci prewencji są najbliżej społeczeństwa. Ta książka jest właśnie o nich.
Kup Cienka niebieska linia w ulubionej księgarni
Oceny książki Cienka niebieska linia
57 użytkowników ma tytuł Cienka niebieska linia na półkach głównych- Chcę przeczytać 35
- Audiobooki 2
- 2025 2
- Do szukania 1
- Niebieska 1
- Policja. 1
- Mój 1
- ⭐ POLICJA 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cienka niebieska linia
Lekka na jeden wieczór. Polecam.
Lekka na jeden wieczór. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTematy związane z realiami życia policji zawsze wzbudzają moje zainteresowanie — tu miałam nadzieję na mocny obraz codzienności prewencji. Niestety, choć doceniam autentyczność spojrzenia, zabrakło mi głębi emocjonalnej. Bywa momentami ciekawie, choć ogólnie – moim zdaniem – raczej średnio.
⭐ Ocena: 5/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to⭐ Ocena: 5/10
Książkę fajnie i szybko się czyta, z doświadczenia jednak wiem, że sytuacje w niej opisane tj. zachowanie funkcjonariuszy w dzisiejszej formacji nie miały by racji bytu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNapisana prostym językiem, ale przedstawiająca "samo życie". Ludzie nie zawsze zdają sobie sprawę, na jakie niebezpieczeństwa narażony jest policjant... więc warto przeczytać i się dowiedzieć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZa sposób napisania powinno być 1.
Ale za tematykę, którą lubię 5.
Za sposób napisania powinno być 1.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle za tematykę, którą lubię 5.