Najnowsze artykuły
ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać186
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11

- Avengers: Ex Post Facto
- 1996-01-01
- 1996-01-01
- Michał Zdrojewski
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Mega Marvel #12: Avengers - Ex Post Facto cz. 2 w ulubionej księgarnii
Oceny książki Mega Marvel #12: Avengers - Ex Post Facto cz. 2
49 użytkowników ma tytuł Mega Marvel #12: Avengers - Ex Post Facto cz. 2 na półkach głównych- Przeczytane 46
- Komiksy 13
- Komiksy 2
- Komiks 2
- .Posiadam 1
- Komiksy Przeczytane 1
- Tm-Semic 1
- Posiadam: TM-Semic Mega Marvel 1
Tagi i tematy do książki Mega Marvel #12: Avengers - Ex Post Facto cz. 2
Avengers Epic Collection. Timeslide Mike Deodato Jr., Bob Harras, Terry Kavanagh, Ben Raab, Mark Waid
Captain America Epic Collection. Twilights Last Gleaming Mark Gruenwald, Bob Harras, Dave Hoover, Colin MacNeil, Andrew C. Robinson
Iron Man Epic Collection. Age of Innocence Dan Abnett, Richard Bennett, Jim Cheung, Hector Collazo, Bob Harras, Terry Kavanagh
Iron Man Epic Collection. The Crossing Dan Abnett, Mike Deodato Jr., Bob Harras, Terry Kavanagh, Heitor Oliveira
Avengers Epic Collection. The Gathering John Buscema, Steve Epting, Bob Harras, Glenn Herdling, Roy Thomas
Avengers Epic Collection. Operation: Galactic Storm Steve Epting, Mark Gruenwald, Bob Harras, Rik Levins, Dave Ross
Avengers Epic Collection. Judgment Day John Buscema, Tom DeFalco, Steve Englehart, Bob Hall, Bob Harras, David Michelinie, Al Milgrom, Keith Pollard, Marc Silvestri, Roger Stern

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mega Marvel #12: Avengers - Ex Post Facto cz. 2
Mściciele osiągają dojrzałość. Wreszcie mają narządy, kopulują, płodzą dzieci... Niezwykła jak na Marvela, zdumiewająco dojrzała rzecz.
"EX POST FACTO"... Czekam na ekranizację tego komiksu o AVENGERS (w składzie Black Knight, Crystal, Sersi, Vision, Quicksilver, Black Widow, Hercules, Swordsman oraz gościnnie Thor i Kapitan Ameryka). To już zupełnie nowy zespół, który musi się zmierzyć z zupełnie nowym przeciwnikiem - Proctorem i jego The Gatherers.
Na stronach komiksu była to prawdziwa wojna światów.
Aż się prosi o ekranizację!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toI WCISKA W FOTEL. Okładka mówi sama za siebie - MŚCICIELE na kolanach. Ten komiks jest dla Avengers tym, czym była "Dark Phoenix Saga" dla X-Men. Początkiem końca. Przesileniem, po którym nic już nie będzie takie samo...
"EX POST...
Jeden z najgorszych Mega Marveli jakie kiedykolwiek wyszły, jeszcze rozbity na dwa kolejne numery. Tego typu komiksy (obok Sagi Klonów i innych Knightquestów/ Rządów Supermanów) były początkiem końca TM-Semic i upadku komiksu amerykańskiego w latach 90. XX w. Avengers w składzie C, jakieś kompletnie anonimowe postaci, durna melodrama, kompletnie nieangażująca akcja. W okresie kiedy to się ukazało prenumerowałem Mega Marvel i pamiętam moje ogromne rozczarowanie. Gdzie są Iron Man, Hulk, Thor? Kapitan Ameryka jest, ale odgrywa trzecioplanową rolę. Straszliwie miałki komiks. Nie wiem czemu TM-Semic zdecydowało się na takiego gniota. Może dostali to w pakiecie z innymi materiałami i po prostu opłacało się wydać z finansowego punktu widzenia? Oczywiście pomysł na zaprezentowanie polskiemu czytelnikowi Avengersów bardzo słuszny, ale gorszego komiksu nie mogli wybrać:/
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłabiutko, rwana narracja, masa postaci (i to tych mniej znanych) ogólne wyrwanie z kontekstu i głupawa fabuła z beznadziejnym czarnym charakterem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAvengers przybywają wreszcie do siedziby Gatherers, by poznać prawdę o Seris i działaniach Proktora. Po czyjej stronie opowiedzą się, kiedy świat stanie na krawędzi zagłady?
Nudy. To pierwsze słowo, jakie przychodzi mi do głowy na myśl o EX Post Facto. Rysunkowo nieźle, jednak scenariusz pomimo akcji jest po prostu rozwleczony, nudny i nijak nie potrafiący skupić na sobie uwagi odbiorcy. Bohaterom brak jest głębi, zwroty akcji nużą, a całość z trudem zasługuje na 5 gwiazdek. Zdecydowanie nie polecam, choć niezły początek może zmylić.
P.S. Ex Post Facto to również wręcz plagiat Dark Phoenix, więc i to stanowi kolejną przesłankę za wyzbyciem się chęci poznawania tej historii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNudy. To pierwsze słowo, jakie przychodzi mi do głowy na myśl o EX Post Facto. Rysunkowo nieźle, jednak scenariusz pomimo akcji jest po prostu rozwleczony, nudny i nijak nie potrafiący skupić na sobie...