Najnowsze artykuły
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać5

- 2009-06-30
- 48 min.
- 9788376120966
- Aleksandra Gorczyca
Mungus jest doskonałym potworem. Zna brzydkie słowa i rzuca jedzeniem. Ale czy będzie umiał nauczyć dobrotliwą Emilkę jak być okropnym potworem?
Mali Czytelnicy pokochają książeczki „Już czytam!” Każda z nich ma śliczne kolorowe obrazki, czytelną czcionkę i znakomite opowiadania znanych autorów.
Ta seria wypełnia lukę między książeczkami obrazkowymi a powieściami dla najmłodszych.
Uczy pewnie i płynnie czytać oraz sprawia, że czytanie jest przyjemnością. Mali Czytelnicy będą do niej wracać wiele razy.
Tekst: Sally Grindley
Ilustracje: Erica-Jane Waters
Kup Doskonały potwór w ulubionej księgarnii
Oceny książki Doskonały potwór
- 2013 1
- 2023 1
- Z biblioteki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Doskonały potwór
Czytałam z uśmiechem na ustach:)
Mungus Wielkostopy od urodzenia był potworem doskonałym. Kiedy krzyczał, pękały wszystkie ściany - doskonały start, chwalili go. Zawsze udawało mu się obsiusiać mamę - jaki doskonały cel!:) Kiedy pogryzł swoje ciocie, wszyscy chwalili go za doskonałe zęby:) Wygrywał konkurs za konkursem na najgłośniejsze warczenie, w rzucaniu jedzeniem na odległość, został też ogłoszony najbardziej śmierdzącym potworem w klasie:)
I wtedy dostał bojowe zadanie od dyrektora: nauczyć Emilkę, jak być dobrym potworem. Emilka była wszak milutkim, grzecznym i ułożonym potworkiem. Czy mu się udało? Przeczytajcie:) Ilustracje są kapitalne!
Czytałam z uśmiechem na ustach:)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMungus Wielkostopy od urodzenia był potworem doskonałym. Kiedy krzyczał, pękały wszystkie ściany - doskonały start, chwalili go. Zawsze udawało mu się obsiusiać mamę - jaki doskonały cel!:) Kiedy pogryzł swoje ciocie, wszyscy chwalili go za doskonałe zęby:) Wygrywał konkurs za konkursem na najgłośniejsze warczenie, w rzucaniu jedzeniem na...