Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna

Okładka książki Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna autora Salomon August Andrée,
Salomon August Andrée Wydawnictwo: Książka i Wiedza turystyka, mapy, atlasy
turystyka, mapy, atlasy
Med Örnen mot polen : Andrées polarexpedition år 1897
1957-01-01
1957-01-01
Jerzy Mikołajski, Bolesław Olszewicz

Kup Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna

,, .... Dlaczego jedne sanie z najważniejszym dobytkiem stoją załadowane , jakby miano za chwilę zatrąbić do wymarszu?
Na te pytania nie będzie nigdy odpowiedzi z wyjątkiem tej , którą dał norweski łowca fok :
,, Zasnęli. Zimno dobiło ich"" ""

fossa , może to jest jedyna odpowiedź , o której w swojej opinii wspomniałaś (?)

,, Zasnęli. Zimno dobiło ich"" ""

Dziwi mnie brak jakiejkolwiek próby wyjaśnienia co się stało się na wyspie Vito. Tym bardziej, że książka jest tak bogata w opisy szczegółów technicznych, geograficznych i innych. Nie ma za to ani słowa do jakich wniosków doszła komisja zajmująca się tą sprawą. Wiemy prawie wszystko tylko nie wiemy co się stało (albo co mogło się stać). Żadnych hipotez, żadnych wniosków... Jak dla mnie książka jest po prostu niedokończona ...

Opis wyprawy na podstawie dzienników OK. Druga część książki szczegółowo opisująca miejsce i okoliczności znalezienia szczątków dużo mniej ciekawa, nie skończyłem czytać.

38 użytkowników ma tytuł Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna

Cytaty z książki Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna

Dodaj cytat z książki Tragedia wśród lodów. Pamiętnik wyprawy S. A. Andree'go do bieguna