Historia Polski dla naszych dzieci

Okładka książki Historia Polski dla naszych dzieci autora Jarosław Szarek, Joanna Wieliczka-Szarkowa, 9788375692174
Okładka książki Historia Polski dla naszych dzieci
Joanna Wieliczka-SzarkowaJarosław Szarek Wydawnictwo: Dom Wydawniczy Rafael Seria: Kocham Polskę literatura dziecięca
literatura dziecięca

Oceny książki Historia Polski dla naszych dzieci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historia Polski dla naszych dzieci

Kocham Polskę. Historia dla naszych dzieci 🇵🇱📖

Chcesz, żeby Twoje dziecko polubiło historię? 🤔
Albo po prostu zaczęło interesować się Polską i tym, co było przed nami?
To naprawdę świetna pozycja na początek tej przygody 👧🧒

Najważniejsze wydarzenia z historii Polski zostały tu przedstawione w bardzo przystępny sposób, zrozumiały dla dzieci ✨ Do tego jest sporo ciekawostek, które potrafią zaciekawić i zachęcić do dalszego odkrywania przeszłości 🔍

To nie jest idealne ani kompletne źródło wiedzy historycznej — i wcale nie musi nim być. To raczej dobry punkt wyjścia, który pokazuje, że historia nie musi być nudna 📚🙂

Kocham Polskę. Historia dla naszych dzieci 🇵🇱📖

Chcesz, żeby Twoje dziecko polubiło historię? 🤔
Albo po prostu zaczęło interesować się Polską i tym, co było przed nami?
To naprawdę świetna pozycja na początek tej przygody 👧🧒

Jest kilka niestety. Po pierwsze książka na czytniku, podkreślę nie byle jakim-choć nie wyświetla w kolorze-zlewała w szarawą plamę, ilustracje, tekst na tle często zbyt ciemnym, aby to odszyfrować. Więc dla amatorów czytników nie polecam wersji e book. Po drugie-oprócz kilku ciekawostek treść pokrywa się z treścią podręcznika do klasy 4, więc zasadność zakupu jest wątpliwa.

Bardzo fajna ksiazka! Polecam wszysktim

Bardzo fajna ksiazka! Polecam wszysktim

86 użytkowników ma tytuł Historia Polski dla naszych dzieci na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Historia Polski dla naszych dzieci na półkach dodatkowych

Okładka książki Dzieje Polski opowiedziane dla młodzieży Feliks Koneczny, Jarosław Szarek, Joanna Wieliczka-Szarkowa
Okładka książki Dzieje naszej ojczyzny Jarosław Szarek, Joanna Wieliczka-Szarkowa
Dzieje naszej ojczyzny Jarosław Szarek, Joanna Wieliczka-Szarkowa
Okładka książki Rodzina Ulmów. W hołdzie miłosiernym Jarosław Szarek, Mateusz Szpytma
Rodzina Ulmów. W hołdzie miłosiernym Jarosław Szarek, Mateusz Szpytma
Okładka książki Parki krajobrazowe Jarosław Szarek, Joanna Wieliczka-Szarkowa
Parki krajobrazowe Jarosław Szarek, Joanna Wieliczka-Szarkowa
Jarosław Szarek
Jarosław Szarek
Polski historyk i publicysta, od 2016 prezes Instytutu Pamięci Narodowej. W 1991 ukończył studia historyczne na Wydziale Historycznym Uniwersytetu Jagiellońskiego.W latach 1992–1997 pracował w dzienniku „Czas Krakowski”, publikował także w wielu innych gazetach. Wszedł w skład redakcji tygodnika „Źródło” i dwumiesięcznika „Arcana”, od 1998 do 1999 był redaktorem naczelnym „Kroniki XX wieku: Polska i świat”. W 2007, za zasługi w dokumentowaniu prawdy o najnowszej historii Polski, odznaczony Złotym Krzyżem Zasługi

Cytaty z książki Historia Polski dla naszych dzieci

Dodaj cytat z książki Historia Polski dla naszych dzieci