Historia Polski dla naszych dzieci

- literatura dziecięca
- Kocham Polskę
- 2011-10-17
- 2011-10-17
"Kocham Polskę. Historia Polski dla naszych dzieci" to zaproszenie dzieci i rodziców do domowej, rodzinnej przygody z historią, tradycją, dziejami i bohaterami narodowymi. Pragnieniem autorów i wydawcy jest, by książka ta nie tylko dostarczyła naszym dzieciom konkretnej wiedzy, o którą - niestety - coraz trudniej gdzie indziej, ale zaszczepiła w nich zalążki miłości do swojego kraju, szacunku do Ojczyzny i jej bohaterów oraz swiadomości i poczucia dumy z bycia Polakiem.
Jesteśmy przekonani o ogromnej wychowawczej wartości pielęgnowania w naszych dzieciach pamięci historycznej i miłości do Ojczyzny. Wierzymy, że oddajemy w ręce rodziców i dzieci najlepszy elementarz służący temu celowi. Gorąco zachęcamy do korzystania z niego.
Kup Historia Polski dla naszych dzieci w ulubionej księgarni
Oceny książki Historia Polski dla naszych dzieci
86 użytkowników ma tytuł Historia Polski dla naszych dzieci na półkach głównych- Przeczytane 42
- Historia 1
- Poszukiwane 1
- Popularnonaukowe 1
- Czytane Dzieciom 1
- Bajki, opowieści 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historia Polski dla naszych dzieci
Kocham Polskę. Historia dla naszych dzieci 🇵🇱📖
Chcesz, żeby Twoje dziecko polubiło historię? 🤔
Albo po prostu zaczęło interesować się Polską i tym, co było przed nami?
To naprawdę świetna pozycja na początek tej przygody 👧🧒
Najważniejsze wydarzenia z historii Polski zostały tu przedstawione w bardzo przystępny sposób, zrozumiały dla dzieci ✨ Do tego jest sporo ciekawostek, które potrafią zaciekawić i zachęcić do dalszego odkrywania przeszłości 🔍
To nie jest idealne ani kompletne źródło wiedzy historycznej — i wcale nie musi nim być. To raczej dobry punkt wyjścia, który pokazuje, że historia nie musi być nudna 📚🙂
Kocham Polskę. Historia dla naszych dzieci 🇵🇱📖
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChcesz, żeby Twoje dziecko polubiło historię? 🤔
Albo po prostu zaczęło interesować się Polską i tym, co było przed nami?
To naprawdę świetna pozycja na początek tej przygody 👧🧒
Jest kilka niestety. Po pierwsze książka na czytniku, podkreślę nie byle jakim-choć nie wyświetla w kolorze-zlewała w szarawą plamę, ilustracje, tekst na tle często zbyt ciemnym, aby to odszyfrować. Więc dla amatorów czytników nie polecam wersji e book. Po drugie-oprócz kilku ciekawostek treść pokrywa się z treścią podręcznika do klasy 4, więc zasadność zakupu jest wątpliwa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna ksiazka! Polecam wszysktim
Bardzo fajna ksiazka! Polecam wszysktim
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zachęca dzici do poznawania historii Polski. Dowiadujemy się z niej o wielu ważnych osobach pochodzących z naszego kraju. Album zawiera bardzo dużo kolorowych obrazków. Pozwala nam dowiedzieć się wielu ciekawostek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadnie ilustrowana i bogata w ciekawostki.
Ładnie ilustrowana i bogata w ciekawostki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tojakie?
jakie?