Dungeons & Dragons. W cieniu smoków t. 1

- komiksy
- W cieniu smoków (tom 1)
- Dungeons & Dragons – ISA
- In the Shadow of Dragons
- 2004-01-01
- 2004-01-01
- 52 min.
- Anna Studniarek-Więch
Dungeons and Dragons to najpopularniejsza gra RPG wszechczasów. Teraz, D&D powraca do świata komiksu i nie marnując czasu sieje spustoszenie pośród bezbronnych mieszkańców Rel Astra w świecie Greyhawk. Trzy potężne smoki przybyły w poszukiwaniu skarbu i jeżeli mieszkańcy Rel Astra go nie oddadzą, to smoki zabiją każdą żywą istotę w metropolii. Jest tylko jeden problem: w Rel Astra nie ma tego skarbu! Czterech odważnych bohaterów podejmuje się zadania odnalezienia go nim smoki zrównają miasto z ziemią. Czy mają szansę zdążyć, jeżeli nawet nie wiedzą czego szukają? Podczas swojej wędrówki śmiałkowie muszą pokonać ukryte niebezpieczeństwa Lone Heath. Udaje im się tego dokonać przy pomocy nowego towarzysza - krasnoluda Hammerbacka. ale to towarzystwo nie cieszy Kiernana. Czy bohaterowie przebrną przez zdradliwe moczary czy zostaną przez nie połknięci? Może kluczem do sukcesu jest tajemnicza postać która tropi ich od Rel Astra?
Kup Dungeons & Dragons. W cieniu smoków t. 1 w ulubionej księgarni
Oceny książki Dungeons & Dragons. W cieniu smoków t. 1
35 użytkowników ma tytuł Dungeons & Dragons. W cieniu smoków t. 1 na półkach głównych- Przeczytane 25
- Komiksy 6
- Komiks 3
- Fantastyka 2
- Komiksy 2
- Nie-komiks 1
- 2018 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dungeons & Dragons. W cieniu smoków t. 1
Tym razem, sięgnęłam po D&D, ale nie w moje znane i wygodne jak znoszone bamboszki klimaty Faerunu, a... Greyhawk. Niby to samo uniwersum, a jednak zupełnie inne ;) Nie wadziło mi jednak czerpać dawki przyjemności z obserwacji drużyny, jaka się formuje, śledzić pierwszych ich kroków na drodze do wyzwolenia Rel Astra. Mocna kreska, trochę oldchoolowy styl i spora ilość treści zawartych w zasadzie kilkunastu stronach sprawiło mi jednak dawkę radości. I wiecie co? Nie pogniewałabym się, gdyby jakieś wydawnictwo pokusiło się o wznowienie tych komiksów z uniwersum D&D! Choćby zebrane razem, w jednym, tłuściutkim tomie... Och, co? Że się rozmarzyłam i ślina mi na pierś kapie? Oj tam oj. Nie takie rzeczy przechodziłam, więc zapraszam dalej!