ArtykułyCzytamy w weekend. 10 kwietnia 2026
LubimyCzytać436
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać8
ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać16
LubimyCzytać13
Gwiezdny Wędrowiec

- fantasy, science fiction
- 2011-11-15
- 2011-11-15
- 9788377222003
Coraz gwałtowniejsza rywalizacja pomiędzy oficjalnie broniącą demokracji Ligą Planet Niezależnych, dowodzoną przez Ziemię, a ekspansywnym i dobrze zorganizowanym Imperium Galaktycznym grozi poważnym konfliktem.
Pilot marsjańskiego frachtowca, Sven Ante, który nade wszystko ceni sobie wolność i niezależność, staje rozdarty pomiędzy dwiema stronami. Uparcie pragnąc zachować neutralność, wplątuje się w coraz bardziej niezwykłe misje o wielkim znaczeniu politycznym.
Na tle wciągającej historii autor `Gwiezdnego Wędrowca` porusza problem indywidualizmu i nacisków społecznych na jednostkę. Zwraca uwagę na zagrożenie dla demokracji, jakim jest obsesyjna wręcz potrzeba zapewniania swoim obywatelom bezpieczeństwa za wszelką cenę. Ukazuje również, w jak łatwy sposób możliwe jest wypaczenie nawet najszlachetniejszych idei.
Kup Gwiezdny Wędrowiec w ulubionej księgarnii
- Polskie 1
- Chcę sprzedać 1
- 2025 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gwiezdny Wędrowiec
Bardzo naiwnie prowadzona fabuła, a jeśli chodzi o pomysł, to zabrakło mi tylko smoków.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAudiobook w wykonaniu lektora Krzysztofa Polkowskiego bardzo przypadł mi do gustu, zresztą tak samo pozostałe pozycje Rafaello Morgana czytane przez Pana Krzysztofa, a to "Zamienione życie" oraz "Czwarta rasa"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBajka dla dzieci, chociaż dzieci mogą czuć się obrażone.
Bajka dla dzieci, chociaż dzieci mogą czuć się obrażone.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażdy powinien podążać drogą którą sobie wyznaczył,szanujących innych i ich przekonania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko w przededniu międzyplanetarnej wojny.Mam nadzieję na ciąg dalszy gdzie nasza dwójka odkryje "nowe nieznane światy i cywilizacje"..