Ognie fortuny

Okładka książki Ognie fortuny autora Patricia Shaw, 8371323514
Okładka książki Ognie fortuny
Patricia Shaw Wydawnictwo: Książnica Cykl: Rzeka Słońca (tom 2) literatura piękna
Rzeka Słońca (tom 2)
Fires of fortune
1999-01-01
1999-01-01
Jacek Makojnik

Kup Ognie fortuny w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ognie fortuny

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ognie fortuny

Dość wciągająca.

Dość wciągająca.

Jak pierwsza część pełna przygód, niespodziewanych zwrotów akcji, romansów i piękna Australii!
Wciągająca!

Wciągająca!

Powieści Patricii Shaw są bardzo realistyczne i mają niepowtarzalny klimat, który wciąga czytelnika w niezwykłą przygodę.
„Ognie fortuny”, druga część „Rzeki słońca”, ukazuje zróżnicowane społeczeństwo Australii pod koniec XIX wieku. Bogaci biali farmerzy i mieszkańcy miast, przede wszystkim potomkowie angielskich imigrantów, którzy nierzadko dorobili się na złotonośnych polach. To rdzenna ludność aborygeńska, czarni ludzie, którzy mieli ograniczone prawa; to plemiona, które umiłowały sobie wolność i mieszkały w niedostępnych obszarach kontynentu. To również mieszańcy, którzy po mału torowali sobie drogę do lepszego życia i tolerancji oraz wszelkiego autoramentu napływowa ludność.
Główni bohaterowie, o wyrazistych charakterach, uwikłani są w konflikt społeczny a ich barwne przygody i romanse rozgrywają się na tle prób Rządu do zjednoczenia wszystkich stanów w jedno państwo i oderwania się od wpływów brytyjskich.
Ciekawa fabuła, wartka akcja i piękne opisy przyrody to atuty powieści a przy tym napisana jest z niezwykłym smakiem. Czytając przeżyłam niezapomniane chwile.

175 użytkowników ma tytuł Ognie fortuny na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł Ognie fortuny na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ognie fortuny

Cytaty z książki Ognie fortuny

Dodaj cytat z książki Ognie fortuny