Kacper i Emma - najlepsi przyjaciele

- literatura dziecięca
- 2015-01-14
- 2015-01-14
- Paulina Horbowicz
Kacper i Emma – najlepsi przyjaciele to pierwsze trzy książeczki z serii książek o dwójce przedszkolaków, opublikowane w jednym tomie. Pełne ciepła i pięknie ilustrowane, adresowane są zarówno do chłopców, jak i do dziewczynek.
Kacper i Emma chodzą do tego samego przedszkola i są najlepszymi przyjaciółmi. A kiedy ma się najlepszego przyjaciela, to świat staje się o wiele ciekawszy i wszystko wydaje się łatwiejsze, nawet pierwszy dzień w przedszkolu bez rodziców. Tak przynajmniej uważają Kacper i Emma.
Książki w cieply i pomysłowy sposób opowiadają o codziennych sprawach Kacpra i Emmy. O ich życiu w przedszkolu, o ich radościach, o ich smutkach.
Teraz dzieci mogą obejrzeć przygody Kacpra i Emmy w kinie!
Bestsellerowa seria w Norwegii!
Ponad milion sprzedanych egzemplarzy!
Kup Kacper i Emma - najlepsi przyjaciele w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kacper i Emma - najlepsi przyjaciele
Książka o Kacprze i Emmie jest trochę retro (oryginał z 1992 roku),ale mimo to może to być wartościowa lektura dla dzieci, które rozpoczynają przygodę z przedszkolem. Oboje bohaterowie zaczynają ten etap swojego życia, a książka skupia się na ich emocjach i doświadczeniach związanych z tą życiową zmianą. I robi się to z wyczuciem, bez zbędnego pouczania z perspektywy dorosłych.