Nisarga Yoga. Teoria i Praktyka

- Nisarga Yoga (tom 2)
- Quantum Doctrine
- 2025-11-10
- 2025-11-10
Szukasz książki, która naprawdę zmieni sposób, w jaki żyjesz — nie za rok, tylko dziś? „Nisarga Yoga: Teoria i Praktyka. Odkrywanie Prawdziwej Natury według Sri Nisargadatty Maharaja” to klarowny, praktyczny przewodnik do najprostszej prawdy: „Jestem”. Bez mistycznej mgły. Bez zbędnych rytuałów. Z narzędziami, które działają w realnym życiu.
Dlaczego warto
Mniej szumu, więcej jasności: nauczysz się wracać do „Jestem” w 30–60 sekund — w pracy, w domu, w stresie.
Realne efekty: spadek reaktywności, spokojniejsze decyzje, naturalna lekkość w relacjach.
Zero przerostu formy: jedna ścieżka, wielokrotne powroty. Prosto, konsekwentnie, skutecznie.
Co dostajesz
Protokół 2×10–15 min/dzień + mikropętle 30–60 s — gotowy plan na każdy grafik.
Vichāra i neti-neti w wersji funkcjonalnej — pytania, które rozcinają węzły w minutę.
„Zdanie dnia” i Program 7/30/90 — rytm, który sam utrwala praktykę.
[Antybłędy] — jak nie wpaść w pułapki: kolekcjonowanie stanów, „ja-świadek”, duchowy perfekcjonizm.
Etyka naturalności — miłość jako stan bycia, współczucie bez sprawcy, decyzje jak oddech.
Dodatki: słowniczek (PL–EN–SA),mapy cytatów z I Am That, Consciousness and the Absolute, The Ultimate Medicine, Meditations, oraz sekcja higieny praktyki i bezpieczeństwa.
Dla kogo
Dla osób, które nie chcą kolejnej teorii — chcą sprawdzalnej zmiany. Dla praktykujących uważność, jogę, kontemplację. Dla zapracowanych, którzy potrzebują prostych protokołów, a nie długich odosobnień.
Otwórz na dowolnej stronie. Przeczytaj powoli. Zastosuj od razu.
Nisargadatta powtarzał: „Trzymaj się tylko ‘Jestem’.” Reszta wydarzy się sama.
Kup Nisarga Yoga. Teoria i Praktyka w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nisarga Yoga. Teoria i Praktyka