Ślady

Okładka książki Ślady autora Marcin Szyndrowski, 9788367860475
Okładka książki Ślady
Marcin Szyndrowski Wydawnictwo: Fundacja Jak Podanie ręki Cykl: Fundacja jak podanie ręki (tom 1) poezja
poezja
Fundacja jak podanie ręki (tom 1)
Ślady
2025-09-18
2025-09-18

Kup Ślady w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ślady

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ślady

Okładka książki W obliczu zagrożenia: zbiór opowiadań z dreszczykiem Ewa Granat, Ewa Kaczmarczyk, Magdalena Kapuścińska, Katarzyna Kowalewska, Adam Napłoszek, Natalia Owsiana-Bilska, Hanna Rozmarynowska, Anna Szemiel, Marcin Szyndrowski, Andrzej Wróblewski
Marcin Szyndrowski
Marcin Szyndrowski
Marcin Szyndrowski (ur. 1979 w Miliczu, woj. dolnośląskie) - nauczyciel, teatrolog, dziennikarz, poeta, pisarz, krytyk literacki i muzyk. Współzałożyciel krotoszyńskiej formacji Art Komitywa, która ma na koncie dwie płyty z poezją Pawła Władysława Płócienniczaka (strefa szarości 2021, HORYZONT 2023). Był redaktorem naczelnym Życia Krotoszyna, portalu krotoszyn.naszemiasto.pl i dziennikarzem w dzienniku Głos Wielkopolski. Przez lata prowadził zespół Pan Przecinek & Zespól Depresyjny, z którym stworzył m.in. muzykę do fragmentu prozy Jamesa Joyce’a pt. „Finnegans Wake”. Dokładnie w 2018 roku zespół został wpisany na międzynarodową listę The History of James Joyce Music — Adaptations, Interpretations and Inspirations. Na Facebooku prowadzi cykliczny Kącik Literacki, gdzie zaprasza znanych poetów i pisarzy oraz tych, którzy dopiero stawiają swoje pierwsze kroki w pisarstwie. Współpracuje z poznańskim kwartalnikiem Wielkopolski Widnokrąg.

Okładka książki Chwiejna stabilność. Haiku Lidia Rozmus, Elżbieta Tabakowska
Chwiejna stabilność. Haiku Lidia Rozmus, Elżbieta Tabakowska
Okładka książki Grossy humoru sztosy Tomasz Adamus, Ilona Balcerzyk, Hanna Bilińska-Stecyszyn, Juliusz Chimiak, Irena Guzińska, Ryszard Jasiński, Grzegorz Kalinowski, Wanda Kapica, Urszula Krajewska-Szeligowska, Agnieszka Kupiec, Arkadiusz Leśniak, Henryk Liszkiewicz, Magdalena Majewska-Bielicka, Leszek Moździerz-Monico, Rafał Orłowski, Patrycjusz Pilawski, Janusz Pliszka, Krzysztof T. Rapcia, Monika Sawicka, Danuta Szulczyńska-Miłosz, Maria Wójcik-Taniukiewicz, Andrzej Wróblewski, Szymon Zagdański, Janusz Ziarnik, Tadeusz Zuchowicz

Cytaty z książki Ślady

Marcin Szyndrowski Ślady Zobacz więcej