Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01

2025-08-29

Kup Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01

OPINIE i DYSKUSJE o książce Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01

4 użytkowników ma tytuł Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01

Moto Hagio
Moto Hagio
Moto Hagio(ur. 12 maja 1949 w Ōmuta, w Japonii) – japońska mangaka. Razem z Riyoko Ikeda i Keiko Takemiya artystka zaliczana jest do Grupy Roku 24-tego (jap. 24年組 Nijūyon-nen Gumi),która zmieniła oblicze shōjo-mangi w latach '70. ubiegłego wieku. Artystka była wielokrotnie nagradzana, a jej mangi doczekały się adaptacji w formie anime, sztuk teatralnych, słuchowisk radiowych i seriali telewizyjnych. Moto Hagio stworzyła również projekty postaci do anime pt. Toki no Tabibito -Time Stranger- (1986) oraz do gry video, Illusion of Gaia (1994). Do najważniejszych prac artystki należą m.in.: Poe no ichizoku, Thomas no shinzō, Zankoku na kami ga shihai suru, Juichinin Iru! oraz Barubara Ikai. W 2008 zadebiutowała także jako aktorka w filmie Domomata no shi (jap. ドモ又の死 Domomata no shi). Obecnie Moto Hagio mieszka w prefekturze Saitama.

Cytaty z książki Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01

Dodaj cytat z książki Klan Poe tom 07 Błękitna Pandora tom 01