Salt Kiss

Okładka książki Salt Kiss autorstwa Sierra Simone
Okładka książki Salt Kiss autorstwa Sierra Simone
Sierra Simone Wydawnictwo: Papierowe Serca Cykl: Lyonesse (Sierra Simone) (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Lyonesse (Sierra Simone) (tom 1)
2025-10-15
2025-10-15
2023-09-12
Urszula Musyl
Był tylko ochroniarzem. Miał nie patrzeć. Nie dotykać. Nie czuć. A na pewno nie pragnąć… ich obojga.

Po czterech misjach wojennych Tristan Thomas zna jedynie dyscyplinę, pustkę i mrok. Gdy zatrudnia się jako osobisty ochroniarz Marka Treveny – enigmatycznego i niebezpiecznie pociągającego właściciela elitarnego klubu Lyonesse – nie spodziewa się, że wejdzie do świata, w którym kontrola nie oznacza siły, a uległość staje się wolnością.

Lyonesse to miejsce, w którym grzech ma swoje zasady. To tu Tristan odkrywa, że nie potrzebuje rzucać broni, by się poddać – wystarczy jedno spojrzenie Marka.

A potem pojawia się ona: Isolde. Narzeczona Marka. Delikatna, cicha, czujna. I równie zakazana.
Między tym trojgiem rodzi się coś więcej niż pożądanie. Napięcie, którego nie da się zignorować. Zazdrość, której nie da się uciszyć. Uczucia, którym nie da się zaprzeczyć.

Salt Kiss to historia mężczyzny definiowanego przez zawód żołnierza, kobiety uwięzionej w złotej klatce i człowieka, który pociąga za wszystkie sznurki. To opowieść o miłości, która przekracza wszelkie granice – moralne, fizyczne i społeczne. A także o świecie, w którym namiętność może być pułapką… albo jedynym ratunkiem.

Kup Salt Kiss w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Salt Kiss

1678 1361

Oceny książki Salt Kiss

Opinie i dyskusje o książce Salt Kiss

Kiedy przeczytałam opis tej książki czułam że może być dobry
Były żołnierz który zakochuje się w swoim szefie, bo jednak on jest jego ochroniarzem a później jeszcze zakochuje się w narzeczonej swojego szefa.. To musi być gorące i rzeczywiście takie było.
Ale tez Tristan to facet z zasadami więc nic dziwnego że martwi się ze jego szef może się o wszystkim dowiedzieć oraz nic dziwnego że miał opory przed tym by przespać się z Isolde (czy jakoś tak.)
Mimo wszystko jestem ciekawa jak to się potoczy.

Kiedy przeczytałam opis tej książki czułam że może być dobry

Intrygująca, ciekawa,

Intrygująca, ciekawa,

Typowa Sierra Simone i jej MFM. Chociaż przez 3/4 mamy MM, które aż skwierczy od pożądania między bohaterami.

Ta 1/4 słabsza - stąd dwie gwiazdki mniej. Isolde to tam najmniej pasuje. Lepiej było to zostawić jako MM.

210 użytkowników ma tytuł Salt Kiss na półkach głównych

Okładka książki Seas and Greetings Julie Murphy, Sierra Simone
Seas and Greetings Julie Murphy, Sierra Simone
Sierra Simone
Sierra Simone
Sierra Simone – bestsellerowa autorka „USA Today”, która uwielbia przenosić na papier najbardziej niegrzeczne myśli, jakie pojawiają się w jej głowie. Pracowała jako bibliotekarka i wtedy miała szczególnie dużo czasu na snucie literackich fantazji. Prywatnie żona gorącego policjanta, matka dwójki dzieci, właścicielka dwóch wielkich psów i dwóch niegrzecznych kotów. Współautorka książek Gliniarz i Gwiazdor (wspólnie z Laurelin Paige).

Czytelnicy Salt Kiss przeczytali również

Beautiful Fiend Lola King
Beautiful Fiend
Lola King
🔪„Kiedy ktoś poznaje mroczną, stronę twojej natury, może być w stanie pokochać prawdziwego ciebie. To piękno poznania kogoś na wylot. Nie da się niczego ukryć, nawet prześladujących cię potworów.” 🥊Nie każda miłość ratuje — niektóre najpierw niszczą wszystko, co stanęło im na drodze. Zanim pojawi się cień ukojenia, zostawiają po sobie chaos, ból i zgliszcza, których nie da się tak łatwo poskładać. A kiedy rodzą się w świecie przemocy, obsesji i strachu, bardziej przypominają walkę o przetrwanie niż coś, co powinno dawać spokój. 🔪Billie żyje w świecie, w którym o wszystkim decydują układy, przemoc i lojalność wobec własnych ludzi. Wychowana w miasteczku rządzonym przez dwa walczące ze sobą gangi, od lat marzy tylko o jednym — by wyrwać się z North Shore i zawalczyć o życie daleko od brutalnej rzeczywistości, która od dawna ją przytłacza. Sytuacja komplikuje się, gdy władzę przejmuje rodzina Kingów, a na jej drodze ponownie staje Caden — chłopak, który już kiedyś odebrał jej poczucie bezpieczeństwa i na nowo wciąga ją w relację opartą na strachu, presji i bezwzględnej kontroli. To historia o walce o wolność, o próbie odzyskania siebie i o świecie, z którego bardzo trudno odejść, gdy przeszłość wciąż trzyma człowieka za gardło. 🥊 Billie Scott to bohaterka, którą łatwo polubić, bo mimo drobnej postury kryje w sobie ogrom siły, determinacji i potrzeby wolności. Wychowana w brutalnym świecie gangów, nauczyła się być twarda, a walki MMA stały się dla niej nie tylko pasją, ale też jedyną realną szansą na wyrwanie się z North Shore i zawalczenie o lepszą przyszłość. Choć przeszłość mocno ją naznaczyła i wciąż budzi w niej strach, Billie się nie poddaje, dlatego naprawdę chce się jej kibicować. 🔪 Caden King to bohater, który wzbudza skrajne emocje, bo z jednej strony odpycha swoim okrucieństwem, brutalnością i nieprzewidywalnością, a z drugiej trudno oderwać od niego uwagę. To mroczny, bezwzględny chłopak, który potrafi krzywdzić bez mrugnięcia okiem, ale pod tą całą psychopatyczną aurą kryje się też desperacka potrzeba wyrwania się z życia, które go ukształtowało. Nie da się go nazwać dobrym, a jednak ma w sobie coś magnetycznego, co sprawia, że mimo wszystko intryguje i zostaje w głowie na długo. 🥊 Relacja Billie i Cadena jest mroczna, toksyczna i skrajnie pogmatwana — pełna walki o kontrolę, obsesji, bólu i pożądania, które od początku mieszają się tu ze strachem. To układ daleki od zdrowego, momentami wręcz niekomfortowy, ale właśnie dlatego tak intensywny i emocjonalny, bo między nimi nieustannie dochodzi do zderzenia przyciągania z odpychaniem. Mimo całego okrucieństwa i chaosu widać, że łączy ich coś więcej, a uczucia, choć wypaczone i trudne, dosłownie wylewają się z każdej ich sceny. 🔪„Beautiful Fiend” okazało się książką, od której trudno było mi się oderwać. To historia brutalna, ciężka i momentami przytłaczająca, ale właśnie przez tę intensywność tak wciąga. To nie jest zwykły romans, tylko dark romance pełny przemocy, sekretów, obsesji i niebezpiecznej relacji. Bardzo podobało mi się, że autorka niczego tu nie wygładza ani nie romantyzuje na siłę. North Shore jest brudne, brutalne i zepsute, a gangowy wątek naprawdę buduje klimat tej historii. Mocno wybrzmiewa tu brak wyboru, walka o przetrwanie i życie w świecie, w którym za błędy płaci się wysoką cenę. Pióro Loli King nie jest poetyckie, ale jest dynamiczne, bezpośrednie i skuteczne. Autorka dobrze buduje napięcie, dokłada sekrety i sprawia, że z każdą stroną coraz mocniej wsiąka się w ten mroczny świat. To książka, która może nie trafi do topki, ale na długo zostaje w głowie. Zakończenie naprawdę robi wrażenie i zostawia po sobie szok oraz niedowierzanie. To książka dla osób, które lubią mocne dark romance i nie boją się trudnych treści, ale zdecydowanie nie będzie dla każdego. Mimo wszystko nie mogę zaprzeczyć — ta historia mocno mnie wciągnęła i zostawiła po sobie silne emocje. „Beautiful Fiend” nie prosi o uwagę — ona brutalnie ją sobie bierze i zostawia po sobie ślad, którego nie da się tak po prostu wymazać. 🥊 Motywy to : Sceny erotyczne bez obopólnej zgody i ze zgodą budzącą wątpliwość, napaść seksualna, przemoc domowa, depresja, narkotyki, walki mma, morderstwa, tortury, gangi, enemies to lovers, przemoc, napaści, śmierć rodzica, toksyczna relacja, touch her and i’ll kill you, dark romans.
literary_queen1 - awatar literary_queen1
The Truth We Burn Monty Jay
The Truth We Burn
Monty Jay
IG: ksiazkowe _zielone_migdaly TT: ksiazkowe_zielonemigdaly 📚 The Truths We Burn ✍️ Monty Jay 🏆 10/10 👉 Wydawnictwo Black Rose ⚠️ Ostrzeżenie: to nie jest lekka historia. Czytasz na własną odpowiedzialność. Historia Sage i Rooka to jedna z tych, które zostają w głowie na długo… bardzo długo. 🖤 Bo czy można zakochać się w tej samej osobie… dwa razy? Okazuje się, że tak. I tutaj dostajemy to w najbardziej bolesnej, pokręconej wersji. 🔥 Slow burn 🔥 Nienawiść tak silna, że mogłaby spalić świat 🔥 I bohater… który dosłownie lubi ogień Najgorsze (a może najlepsze?) jest to, że kiedy myślisz: 👉 okej, teraz już będzie dobrze To nagle… JEB. Wszystko się sypie. I zaczynamy od nowa — jeszcze mocniej, jeszcze boleśniej, z nieufnością i chęcią zniszczenia tej drugiej osoby. Bohaterowie: 🖤 Sage Dziewczyna z „idealnego” domu. Córka burmistrza Ponderosa Springs. Ale za tym wszystkim stoi trauma: — molestowanie w dzieciństwie — utrata siostry bliźniaczki — zdrada ze strony osoby, która powinna ją chronić Poznajemy jej historię przed i po pobycie w szpitalu psychiatrycznym. A gdy wraca… 👉 zaczyna się walka o sprawiedliwość 🔥 Rook Drugi z czterech Hollow Boys. Zimny. Brutalny. Jeśli coś stoi mu na drodze — po prostu to spala. Wychowany w przemocy. Obwiniany za śmierć matki. Z ciężarem, który nigdy nie powinien spaść na dziecko. Jego jedyna rodzina? 👉 przyjaciele Ta książka to czysta destrukcja emocji. Znajdziecie tu: 🩸 brutalność 🩸 tortury 🩸 samookaleczenie 🩸 tematy, które naprawdę mogą przytłoczyć To nie jest historia dla każdego. I nie próbuje taka być. Ale jeśli lubicie ciemne, ciężkie, emocjonalne rollercoastery… to ta książka Was rozwali. A mama Cię uprzedzała przed tego typu chłopakami. 🫣 #thetruthsweburn #montyjay #hollowboys #darkromance #recenzja ❓ Czy lubicie historie, które bolą bardziej niż powinny… ale i tak nie możecie się od nich oderwać? 🖤🔥
Ewelina - awatar Ewelina
oceniła na108 dni temu
The Pucking Wrong Number C.R. Jane
The Pucking Wrong Number
C.R. Jane
Jeśli szukacie książki, która pokazuje kompletnie powaloną relacje bohaterów ale robi to w taki sposób, że ciężko się oderwać, to śmiało - czytajcie! Monroe nie miała łatwego dzieciństwa. Gdy w końcu udało jej się uciec i zacząć wszystko na własnych zasadach jest zmęczona ale się nie poddaje. Stara się pogodzić szkołę oraz pracę na dwa etaty, a wszystko po to by przetrwać i kiedyś sięgnąć po więcej. Jednak pewnego dnia dostaje dziwną wiadomość ... Ktoś zdecydowanie pomylił numer, ale postanowiła odpisać i dać upust nagromadzonej akurat złości. Gdyby tylko wiedziała kto kryje się po drugiej stronie... Od złośliwości, przez żarty aż po troskę... W ten sposób zyskała przyjaciela. Jednak gdy przypadkowo go poznaje - wiele się zmienia. Otóż tajemniczy nieznajomy to Lincoln Daniels - złoty chłopiec drużyny hokejowej. Sławny, bogaty i oczywiście niepoprawnie przystojny. On jednak jest zdeterminowany, gdyż Monroe zawładnęła nim całkowicie. Nowy cel pochłania go doszczętnie, a jest nim zdobycie dziewczyny. Krok za krokiem realizuje swój plan. A ona? Niczego nie świadoma zatraca się w nim... Lecz co zrobi gdy odkryje prawdę? Powiem to wprost - relacja tych bohaterów to niezdrowa i totalnie odklejona historia. Niezrozumiała i taka, od której w realnym życiu byśmy uciekali w siną dal. Ale styl autorki sprawił, że nie mogłam się oderwać. Schowałam głęboko swój racjonalizm i zachłannie brnęłam dalej. Obsesja? Potrzeba kontroli? Zaborczość? To wszystko zbyt mało, by opisać co się tu dzieje . To kompletne zawładnięcie czyimś życiem na każdej możliwej przestrzeni! A wszystko to w imię miłości i to odwzajemnionej. To mroczny romans pełen pikanterii! To kompletna desperacja i determinacja w jednym! To historia, która odrzuca i przyciąga jednocześnie. Gwarantuję że zostawi chaos w waszej głowie 😉
dorota_jago_books - awatar dorota_jago_books
Heart of My Monster Rina Kent
Heart of My Monster
Rina Kent
Ale emocje targały mną podczas czytania tego tomu. Złość, irytacja, poczucie nieporozumienia. Ciągle zadawałam sobie pytania ale dlaczego tak musi być? Kto to wszystko zorganizował? Kto jest tym złym? Po dość mocnym plot twiscie z poprzedniego tomu zostajemy wrzuceni w retrospekcje ataku na rodzinę Aleksandry. Gdy człowiek chce natychmiastowych odpowiedzi najpierw musi poczuć ból umierających i tych co przeżyli aby wtedy dopiero dowiedzieć się, że to co wydarzyło się na końcu w rzeczywistości jest czymś całkiem innym. I tu autorka mnie ma bo tego się nie spodziewałam. Tak przyjemnie było przeczytać, że jednak się myliłam co do intencji Kirilla aby potem zaraz wpaść w głęboką przepaść z powodu kolejnego kłamstwa i braku chęci rozmowy. Ciężkie, smutne i bardzo bolesne to były chwile dla naszych bohaterów. Najgorszemu wrogowi byście tego nie życzyli... ale oni znów tym właśnie dla siebie się stali. Dobrze, że później udało się, tak jakby gładko, przejść do momentów zgoła odmiennych. Gdy coś, bo na pewno nie los, sprowadza ich znów do siebie otrzymujemy całą paletę ochów i achów, tych którymi my czytelnicy uwielbiamy się tak zachwycać. A mianowicie przekomarzania i docinki. Skuteczne, oczywiście do czasu, unikanie dotyku. Robienie wszystkiego aby uciec od własnych uczuć. Chęć aby ta druga osoba zniknęła gdy jednocześnie za nią tęsknisz. I gdy już jesteśmy coraz bliżej końca, gdy nasza para jest szczęśliwa, gdy już lubimy wszystkich bohaterów (z jednym wyjątkiem),w końcu poznajemy prawdę. Prawdę o masakrze rodziny Sashy, prawdę o zachowaniu matki Kirilla, prawdę o ogromnym poczuciu zdrady, że aż ma się ochotę wybuchnąć. Dobrze, że miłość okazała się jednak silniejsza. Byli połamani ale razem stanowią całość. Solnyshka i Luchik już zawsze będą mieć miejsce w moim sercu.
itstartedwithharry - awatar itstartedwithharry
Władca zazdrości Ana Huang
Władca zazdrości
Ana Huang
"Władca zazdrości" - Ana Huang Wydawać by się mogło, że Ayana Kidane spełniła wszystkie swoje marzenia i wszystko układa się tak jak ona chce. Rozwijająca się kariera modelki, wysoko postawiony narzeczony i ślub na horyzoncie. Jednak tak naprawdę Ayana wszystko to robi, aby wreszcie pozbyć się piętrzących się wokół niej problemów. Małżeństwo z Jordanem to jedyna szansa na rozwiązanie jej problemów, a jednocześnie okazja, która może przynieść korzyści obu stronom. Vuk Markovic nie może patrzeć z boku na przyjaciela, który układa sobie życie z kobietą, która weszła do jego głowy i nie chce z niej wejść. To on jako pierwszy dostrzegł Ayanę i nie potrafi wyobrazić jej sobie jako żony Jordana, który kiedyś tak bardzo mu pomógł. Ślub tej dwójki zbiega się wraz z powrotem przeszłości Vuka, dawne znajomości i wydarzenia dają o sobie znać, a Markovic musi coraz częściej oglądać się za siebie. Historia Ayany i Vuka jest dość nieoczywista, ona planuje ślub z innym mężczyzną, lecz tak naprawdę go nie kocha i nie czuje do Jordana nic prócz przyjaźni. To Markovic zaczyna wzbudzać w niej pierwsze emocje, przy Vuku czuję się inaczej, właśnie tak jak kobieta powinna czuć się przy swoim wybranku. Jednak Ayana nie może zapomnieć o swoich problemach, ślub może być dla niej kartą przetargową. Podobała mi się ta niebezpieczna przeszłość głównego bohatera, to na niej opiera się znaczna część historii. Ayana akceptuje Vuka takim jakim jest, a mężczyzna ma sporo na sumieniu i mogą ciągnąć się za tym spore nieprzyjemności. Skomplikowane wydarzenia, które niespodziewanie łączą się także z karierą głównej bohaterki. Pewne osoby dość niespodziewanie okazują się powiązane z całą sytuacją i robi się naprawdę niebezpiecznie. Bardzo szybko czuć, że bohaterowie czują do siebie przyciąganie, że może wyniknąć z tego coś więcej, lecz związek kobiety na długo blokuje uczucia pary. Los postanawia dać szansę Vukowi i Ayanie, podchodzą oni do tego dość rozważnie, bo jeszcze chwile temu ich życie miało wyglądać zupełnie inaczej. Choć ten tom był trochę inny od poprzednich części tej serii i bohaterowie popełnili pewne błędy. Bo Ayana jest w związku, a od pewnego momentu poważnie myśli o Vuku, on zaś robi bardzo złe rzeczy, jednak jako bohaterowie tej książki dobrze poradzili sobie ze swoimi problemami. Była to zupełnie inna historia, choć czuć było tutaj klimat panujący w książkach Any Huang, było pożądanie i ta nić porozumienia. W pewnym momencie i tak dałam się zaskoczyć, co oczywiście na plus. Polecam 🔥💚
domibooksczytam - awatar domibooksczytam
ocenił na91 miesiąc temu
Pocałunki w Białym Domu Joanna Mordak
Pocałunki w Białym Domu
Joanna Mordak
Ta książka to połączenie świata polityki, medialnych pozorów i miłości, która mimo upływu lat wciąż pozostaje żywa. Główny bohater - James Campbell to charyzmatyczny, ambitny polityk, który staje przed ogromną wyzwaniem. Ma szansę zostać jednym z najmłodszych prezydentów Stanów Zjednoczonych. Zanim jednak zawalczy o przyszłość kraju, musi zmierzyć się z własną przeszłością. Presja mediów i oczekiwania od społeczeństwa sprawiają, że James musi podjąć decyzję, która na nowo skrzyżuje jego drogę z kobietą, którą kiedyś kochał najmocniej - Lainey Walker. Historia od samego początku wciągnęła mnie lekkim, przyjemnym stylem. To idealna książka na chwilę wytchnienia – taka, którą czyta się z uśmiechem, ale i z lekkim ukłuciem w sercu. Bardzo urzekło mnie to, jak pokazana została relacja między bohaterami. Pełna niewypowiedzianych emocji, żalu za straconym czasem i tęsknoty za tym, co mogło być. Ich ponowne spotkanie po latach - choć niespodziewane dla Lainey - jasno pokazuje, że niektóre uczucia nie znikają, nawet jeśli próbujemy je zagłuszyć codziennością. Szczególnie poruszyło mnie obserwowanie, jak James stopniowo stara się odzyskać zaufanie i bliskość ukochanej. Te małe, codzienne chwile, rozmowy i gesty budują napięcie emocjonalne i sprawiają, że trudno oderwać się od lektury. Mimo, że James ma ręce pełne roboty przed wyborami, każdego dnia stara się z nią spędzić chociaż chwilę sam na sam. Choć ona na początku Lainey stawia wyraźne granice, życie szybko pokazuje, że przed prawdziwym uczuciem nie da się uciec. To opowieść o drugich szansach, o miłości, która dojrzewa wraz z bohaterami, oraz o tym, że czasem los daje nam możliwość naprawienia dawnych błędów. Jeśli szukacie romantycznej, ciepłej historii z ciekawym tłem i emocjami, które zostają w sercu na dłużej, ta książka zdecydowanie jest warta uwagi. ❤️
Natalia Żegota - awatar Natalia Żegota
oceniła na73 miesiące temu
Serce na wodzy Paisley Hope
Serce na wodzy
Paisley Hope
"Serce na wodzy" - Paisley Hope Śmierć ojca, zdrada narzeczonego to wszystko sprawia, że Cecilia Ashby postanawia coś zmienić w swoim życiu. Główna bohaterka zostawia swojego dupkowatego faceta i wraca do rodzinnego miasteczka po tym jak zakończyła nieudaną relację. W Laurel Creek na rodzinnym ranczu chce zacząć wszystko od nowa i pokonać smutek i żałobę po śmierci ukochanego ojca. W rodzinnym miasteczku Cecilia może liczyć na wsparcie braci, przyjaciółek, a także mamy. Tu wszyscy się znają i pomogą CeCe odzyskać spokój i harmonię. W miasteczku mieszka też Nash Carter, hokeista, który przeszedł już na sportową emeryturę i wrócił do rodzinnego miasta, aby skupić się na pomocy lokalnej społeczności. Nash zawsze był dla rodziny Ashby jak jeden z synów. Po śmierci swoich biologicznych rodziców tylko dzięki rodzicom Ceciliy stanął na nogi. Dziś po śmierci ojca dziewczyny czuję się równie przygnębiony i zmartwiony. A jeszcze bardziej martwi go powrót do miasta dziewczyny i dziwne uczucia, które pojawiają się gdy Cecilia jest blisko. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się, że główni bohaterowie za sobą nie przepadają, on traktuje ją jak starszą siostrę, szybko da się wyczuć zmianę w zachowaniu bohaterów. Tak naprawdę Cecilia i Nash zawsze byli dla siebie kimś więcej. Jednak mają w sobie też jakieś traumy i problemy, które mogą zaważyć na przyszłości ich relacji i sprawić pewne problemy. "Serce na wodzy" to kolejny ciekawy kowbojski romans idealny dla fanek tego gatunku. Jeśli chodzi o fabułę i całą małomiasteczkową otoczkę zdecydowanie jestem na tak. Podoba mi się też ten rodziny klimat i połączenie historii bohaterów, których poznamy w kolejnych tomach. Na plus poruszające losy bohaterów z przeszłości, głównie losy Nasha. Do czego mogę się przyczepić - spicy sceny. Na pewno miało tu też znacznie tłumaczenie tych scen, które było okropne, pewne słowa nie powinny już w ogóle pojawiać się w książkach. Jednak gdyby przymknąć na nie oko, wychodzi z tego całkiem niezły romans. A jako fanka romansów kowbojskich całość Polecam 🔥🤠
domibooksczytam - awatar domibooksczytam
Wild Side Elsie Silver
Wild Side
Elsie Silver
Boże święty. To było świetne. Ta książka miała w sobie wszystko, czego w tym momencie potrzebowałam. Przeczytałam ją w jedno popołudnie, bo nie mogłam się oderwać. Historia totalnie mnie wciągnęła i cały czas chciałam więcej. To, co najbardziej kocham w romansach, to nie sceny spicy, tylko rozwój uczuć. Te wszystkie emocje, które można poczuć podczas czytania, ukradkowe spojrzenia, (nie)przypadkowe muśnięcia dłoni i bicie serca. Tutaj dostałam to wszystko. Bardzo podobało mi się, że mogłam odczuć, jak coś między bohaterami się zmienia. Powoli, stopniowo, bardzo naturalnie. Relacja Tabby i Rhysa totalnie mnie kupiła. Byli dla siebie naprawdę dobrzy. Mimo początkowej niechęci i różnych spięć, ich relacja pięknie się rozwijała i naprawdę czułam, że to jest prawdziwe. Ogromnym plusem było też to, że nie było tutaj sztucznej dramy tylko po to, żeby ich rozdzielić. Można się przyczepić do sceny w szpitalu, ale umówmy się… kto z nas nigdy nie powiedział czegoś za dużo w emocjach? Muszę też przyznać, że bardzo związałam się z bohaterami. Po prostu ich pokochałam. Tabby, w której momentami widziałam kawałki siebie, niesamowicie mi zaimponowała. Była silna i niezależna, ale jednocześnie miała miękkie serce i troszczyła się o innych. To, jak zaopiekowała się Rhysem, naprawdę mnie poruszyło. Rhys. Uwielbiam ten typ bohatera. Mruk, trochę gbur, a w środku totalne złoto. Wiedziałam, że to będzie coś dla mnie. Był niepewny siebie, a jednocześnie potrafił przejąć kontrolę i właśnie ta mieszanka kompletnie mnie kupiła. No i to, jak bardzo był oddany Tabby. Jego obsesja na jej punkcie? Give me some more. To zdecydowanie moja ulubiona książka od Silver. Dawno żadna historia nie sprawiła mi tyle przyjemności podczas czytania. Nie było tu absolutnie nic, co by mi nie pasowało, dlatego bez wahania daję 5/5.
czulastrona_ksiazki - awatar czulastrona_ksiazki
Lights Out Navessa Allen
Lights Out
Navessa Allen
S K A R B I E Aly, pielęgniarka na oddziale ratunkowym, ucieka od wyczerpującej pracy, marząc o zamaskowanych mężczyznach, których wyszukuje w sieci. W jej mrocznych fantazjach dominuje jeden, wytatuowany Facet Bez Twarzy. Josh skrywa się przed światem, ale w sieci ma drugie oblicze. Wtedy obce są mu jakiekolwiek granice prywatności i moralności. W nocy staje się Facetem Bez Twarzy, nagrywa filmiki, które rozgrzewają fanki do czerwoności. Aly i Josh wspólnie realizują swoje fantazje. Jednak Aly przyciągnęła uwagę kogoś, kto ma wobec niej złe zamiary. Jak daleko jest w stanie posunąć się Josh, żeby zapewnić jej bezpieczeństwo? Aly jest świetna. Uwielbiam jej chęć racjonalnego myślenia, pomieszaną z wątpliwościami. Dziewczyna jest zadziorna i nie boi się powiedzieć co myśli. Jednak przyznam, że wątek z jej rodziną jest trochę naciągany 😅 Josh kupił mnie w całości. Jego obsesja na punkcie bezpieczeństwa nie bierze się znikąd i naprawdę rozumiem czemu tak się zachowywał. Wątek z jego ojcem był bardzo ciekawy i trochę żałuję, że nie został bardziej rozwinięty. To jak Josh mówił do Freda, omg. Okej, Josh po prostu jest 🥵 Relacja tej dwójki na początku jest dość pokręcona, ale nawet ja się wkręciłam w tę ich grę i wzajemne zasadzki. Podobało mi się ich partnerstwo w każdej sytuacji, prawdą jest, że oboje dbali o siebie i wyraźnie to pokazywali. Wspólnie przekraczali granicę w oparciu o wzajemne zaufanie. Stanowili świetną drużynę w każdej kwestii. Najbardziej mimo wszystko kocham ich docinki. Ta książka ma świetny humor, który totalnie trafia w mój gust. Czy spodziewałam się jak potoczy się akcja? W ogóle, ale przyznaję, że było to wszystko ciekawe i abstrakcyjne jednocześnie. Tu nawet kot odgrywa świetną robotę, ja polecam. Totalnie!!! PS Josh i jego tatusiowanie mnie rozłożyło na łopatki 🫠😂
ZaczytanaMejdzi - awatar ZaczytanaMejdzi
Insatiable Leigh Rivers
Insatiable
Leigh Rivers
Ta książka nie jest dla Ciebie, jeśli… masz uprzedzenia. Po Insatiable sięgnęłam za sprawą TikToka. Mój toxic trait to fakt, iż prawie nigdy nie pamiętam autorów książek, za to świetnie pamiętam fabułę i tytuł. Nie miałam więc pojęcia, że napisała to ta sama autorka, co Little Stranger (i ikoniczne współżycie z siostrą na ciele umierającego ojca…) i szczerze? BARDZO SIĘ Z TEGO FAKTU CIESZĘ! Ta książka to dark romance i erotyk w każdym tego słowa znaczeniu. Mamy tu dwoje bohaterów, którzy kiedyś byli w związku i kochali się na zabój, a teraz są swoimi największymi wrogami. Motyw enemies to lovers naprawdę ma w tej książce sens i pragnę to podkreślić po stokroć, bo coraz częściej spotyka się książki, w których jest on wykorzystany tylko po to, aby móc wrzucić dzieło do tej kategorii. Określiłabym tę książkę jako jedną z tych, które się albo kocha… albo nienawidzi. Postacie, w mojej opinii, zbudowane są sensownie. Wątek Kade’a i jego nietypowej działalności był dla mnie momentami niezrozumiały, jednak nie wpływało to na całokształt fabuły. To, co zdecydowanie uznaję za ogromny plus, to fakt, iż ta dwójka (Kade i Stacey) chce być razem - mówią to ich ciała i uczucia, ale mózg podpowiada, że skoro raz się zranili, to być może historia się powtórzy. Podsumowując: nienawidzą się tak mocno, jak bardzo się pożądają. Jeśli szukasz historii, która gra na emocjach bez hamulców, Insatiable będzie Twoim najlepszym (lub najgorszym) wyborem.
sernikoteka - awatar sernikoteka
oceniła na64 dni temu
Gdyby nie ty... Luna Velevitka
Gdyby nie ty...
Luna Velevitka
„Gdyby nie ty…” Luny Velevitki to poruszająca opowieść o tym, jak cienka bywa granica między pragnieniem szczęścia a decyzjami, które mogą to szczęście bezpowrotnie zniszczyć. Autorka kreśli historię pełną emocji, w której nic nie jest jednoznaczne, a każdy wybór niesie za sobą długofalowe konsekwencje. Główni bohaterowie - Charlotte i Steven - na pierwszy rzut oka tworzą zgodne i spełnione małżeństwo. Są ambitni, zorganizowani i przyzwyczajeni do tego, że życie układa się po ich myśli. Ich relacja zaczyna jednak pękać w momencie, gdy okazuje się, że nie mogą mieć dzieci. To doświadczenie obnaża ich słabości: Steven stopniowo wycofuje się emocjonalnie, a Charlotte coraz bardziej zatraca się w pragnieniu macierzyństwa. Kobieta staje się postacią niezwykle złożoną - z jednej strony budzi współczucie, z drugiej trudno jednoznacznie usprawiedliwić jej decyzje. Na drugim biegunie pojawia się Jared - mężczyzna z bagażem trudnych doświadczeń, który wprowadza do historii powiew autentyczności i spokoju. W przeciwieństwie do Stevena nie stara się kontrolować rzeczywistości, lecz przyjmuje ją taką, jaka jest. Jego obecność nie tylko komplikuje życie Charlotte, ale też zmusza ją do konfrontacji z własnym sumieniem. Fabuła rozwija się wokół jednego przełomowego wyboru, który uruchamia lawinę zdarzeń. To, co początkowo wydaje się rozwiązaniem problemów, z czasem przeradza się w źródło napięcia i ukrywanej prawdy. Kilka lat później, gdy bohaterowie próbują odnaleźć się w nowej rzeczywistości, przeszłość powraca, burząc kruchą równowagę ich życia. Historia nie opiera się na dynamicznej akcji, lecz na emocjach, relacjach i stopniowo narastającym ciężarze tajemnicy. Największą siłą tej książki są bohaterowie - niedoskonali, momentami irytujący, ale przez to bardzo prawdziwi. Czytelnik nie tylko obserwuje ich wybory, ale też zmuszony jest je oceniać i odnosić do własnych wartości. To opowieść o miłości w różnych odsłonach: tej pełnej oddania, tej trudnej i tej, która pojawia się w najmniej odpowiednim momencie. „Gdyby nie ty…” to coś więcej niż lekki romans. To historia skłaniająca do refleksji nad tym, czy cel zawsze uświęca środki i jak wiele jesteśmy w stanie poświęcić dla spełnienia marzeń. To jedna z tych książek, które zostają w głowie jeszcze długo po przeczytaniu ostatniej strony.
agalovereads - awatar agalovereads
Houdini Jedersafe
Houdini
Jedersafe
R E C E N Z J A 🔥 Przedstawiam wam książkę "Houdini". Po opisie spodziewałam się wartkiej akcji i ciągłego napięcia i trochę się rozczarowałam. Początek był zachęcający : bohaterka widzi jak tajemniczy sprawca w masce pozbywa się dowódow wrzucając je do wody. Zauważa ją. Na drugi dzień kampus obiega wiadomość o śmierci studentki - morderca nosił maskę... Przypominało mi to trochę halloween 🎃 Później są tajemnicze listy z groźbami itd. Główna bohaterka-April- irytowała mnie swoim naiwnym podejściem i robieniem tajemnicy z tego, że dostaję listy oraz, że nie poszła na policję po tym jak była świadkiem tego jak rzekomy morderca pozbywa się dowódow a być może też ofiary... Zamiast tego histeryzuje, lamentuje i książka kręci się wokół jej rozchwianej psychiki zamiast iść dalej... Tak było przez pierwsze parę rozdziałów... Po za tym autorka w sposób oczywisty podsuwa fałszywe podejrzenia...Za dużo książek tego typu czytałam by się na to złapać ale doceniam to mimo wszystko 😆🔥 Po za tym przeszkadzał mi ten cały wątek miłosny, który nijak się miał do fabuły, bo bądźmy szczerzy : albo się kochamy, albo zabijamy a jakieś miłosne perypetie odwracają uwagę od faktu, że na kampusie grasuje seryjny morderca!!W tym bardziej, że przypominało to AFTER albo 50 twarzy greya.. 🤦 Im dalej w las tym ciemniej... W pewnym momencie nie wiedziałam czy czytam romans czy thriller z seryjnym mordercą... 🤦 Miałam wrażenie jakby autorka nie mogła się zdecydować co do gatunku. Istny bałagan... W pewnej chwili już myślałam, że bohaterowie zapomnieli o zabójcy z kampusu, bo tak skupili się na miłosnych igraszkach, że nic po za tym nie widzieli 🤦. Gdyby to był typowy romans młodzieżowy to okey nawet by mi się to podobało ale książka zaczęła się mocnym akcentem kryminalnym więc oczekiwałam właśnie tego... 🔥 Na ostatnich 50 stronach akcja w końcu się ruszyła i nabrała tempa ale całe rozwiązanie... No cóż.. Trochę banalne. Książka dla nie wymagających czytelników lubiących połączenie romansu i kryminału.
biblioteka_pauliny - awatar biblioteka_pauliny

Cytaty z książki Salt Kiss