Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni

- komiksy
- Smerfy i Wioska Dziewczyn (tom 7)
- Klub Świata Komiksu
- 2025-05-07
- 2025-05-07
- 48 min.
- Maria Mosiewicz
Siódma część opowieści poświęconej dziewczynom Smerfom, a jednocześnie zakończenie trylogii o szalonej wyprawie na koniec świata. Mięta, Burza i Jaskierka oraz Ważniak docierają do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Wydaje im się, że są zaledwie o krok od celu podróży, ale nie mają pojęcia, jak trudne wyzwania czekają ich jeszcze w dżungli i pośród pradawnych ruin. Czy zdołają odnaleźć magiczne źródło i czy tamtejsza woda naprawdę ma leczniczą moc?
Smerfy wymyślił belgijski scenarzysta i grafik Pierre Culliford (1928–1992) używający pseudonimu Peyo. Jego komiksy zostały zaadaptowane na potrzeby filmów o przygodach niebieskich skrzatów. Obecnie autorami nowych opowieści o Smerfach są następcy Peyo, w tym jego syn Thierry.
Kup Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni w ulubionej księgarni
Oceny książki Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni
13 użytkowników ma tytuł Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni na półkach głównych- Przeczytane 8
- Z&H 1
- Komiksy 1
Cytaty z książki Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni
Nie bądź dla siebie zbyt surowa, Mięto. Próbowałaś, a to już dużo. Patrzcie, jak smerfnie świeci słońce! Jestem pewna, ze to dobry znak!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni
Cz. 3. "Wyprawy do Krainy Smerfujących Kamieni". Ilustracje i kolory przepiękne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna fajna przygodowa historią jaką dla Was mam to 7 cześć z cyklu Smerfy i Wioska Dziewczyn.
Kraina Smerfujących Kamieni
Mięta, Burza i Jaskierka oraz Ważniak docierają do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Są pewni, że są już na skraju od celu swojej przygody. Niestety, ale będą na nich czyhac niezwykle trudne wyzwania. Dżungla i pradawne ruiny skrywaja wiele tajemnic i niebezpiecznych miejsc.
Jak sądzicie czy pewne Źródło którego szukają rzeczywiście ma magiczną siłę? I dlaczego dłonie Mięty świecą i mają moc 🤔
Bardzo ciekawa ta przygoda i na pewno nadrobimy wcześniejsze tomy.
Za egzemplarz do recenzji dziękujemy wydawnictwu @egmont_polska 🌠
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKraina Smerfujących Kamieni
Ulubieni bohaterowie dzieci - mamy polecają innym mamom!
Ulubieni bohaterowie dzieci - mamy polecają innym mamom!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już krok od celu podróży, a przynajmniej tak się wydaje Smerfą, które docierają do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Jednak wtedy jeszcze nie wiedzą, że przed nimi wiele, niekiedy bardzo trudnych wyzwań. Zarówno dżungla, jak i pradawne ruiny będą pełne pułapek i niebezpieczeństw. Co się stanie? Czy dotrą do celu? Czy odnajdą magiczne źródło? Jakie przygody przeżyją?
Historia poznana w komiksie jest ciekawa i wciągająca, momentami zabawna, momentami zaskakująca.
Ilustracje ciekawe, przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.
„Smerfy i wioska dziewczyn. Kraina Smerfujących Kamieni. Tom 7” to komiks, który nam przypadł do gustu. W domu wszyscy Smerfy lubimy, a komiks z wielką przyjemnością polecamy.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - https://anka8661.blogspot.com/2025/06/Smerfy%20i%20wioska%20dziewczyn.%20Kraina%20Smerfujacych%20Kamieni.%20Tom%207wydawnictwoegmont.html
To już krok od celu podróży, a przynajmniej tak się wydaje Smerfą, które docierają do legendarnej Krainy Smerfujących Kamieni. Jednak wtedy jeszcze nie wiedzą, że przed nimi wiele, niekiedy bardzo trudnych wyzwań. Zarówno dżungla, jak i pradawne ruiny będą pełne pułapek i niebezpieczeństw. Co się stanie? Czy dotrą do celu? Czy odnajdą magiczne źródło? Jakie przygody...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSmerfy i Wioska Dziewczyn to seria komiksów o przygodach żeńskiej populacji Smerfów. Kraina Smerfujących Kamieni to zakończenie trylogii o szalonej wyprawie na koniec świata.
Mięta, Burza, Jaskierka oraz Ważniak docierają do Krainy Smerfujących Kamieni. Muszą odnaleźć magiczne źródło bo tylko dzięki jego leczniczym mocom mają szansę uleczyć swoją przywódczynię Wierzbę. Czy im się uda? Na jakie niebezpieczne wyzwania trafią? Kim jest tajemnicza małpka idąca ich śladem? Koniecznie musicie sprawdzić.
Komiks czyta się szybko, Peyo stworzył wspaniałą, kolorową opowieść pełną przyjaźni, poświęcenia, magii i niebezpieczeństw. Cudownie było ponownie zanurzyć się w świecie tych małych istot i poznać ich nowe losy. Bo przecież 20 lat temu jedyną dziewczyną wśród Smerfów była Smerfetka a tutaj mamy już całą wioskę.
Przepiękne ilustracje i nagłe zwroty akcji sprawiają, że trudno przerwać nam w trakcie czytania. Ja pochłonęłam ją w kilka minut i żałuję że nie miałam pod ręką poprzednich części bo z chęcią bym poznała resztę przygód tych dzielnych, walecznych i oddanych istot.
Z ciekawostek: obecnie autorami nowych opowieści o Smerfach są następcy Payo, w tym jego syn Thierry.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMięta, Burza, Jaskierka oraz Ważniak docierają do Krainy Smerfujących Kamieni. Muszą odnaleźć magiczne źródło bo tylko dzięki jego leczniczym mocom mają szansę uleczyć swoją przywódczynię Wierzbę....