Koktajle bezalkoholowe

Okładka książki Koktajle bezalkoholowe autorstwa Mateusz Bala, Grzegorz Nowicki
Okładka książki Koktajle bezalkoholowe autorstwa Mateusz Bala, Grzegorz Nowicki
Mateusz BalaGrzegorz Nowicki Wydawnictwo: Wydawnictwo RM kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
2025-05-07
2025-05-07
9788381519939
Ciesz się smakiem klasycznych koktajli w wersji bez alkoholu! Spróbuj autorskich kompozycji, które zaskoczą nawet największych smakoszy!

Coraz więcej osób świadomie rezygnuje ze spożycia alkoholu lub je ogranicza, bo zdaje sobie sprawę z jego szkodliwego wpływu na organizm. Jednocześnie nie chcą rezygnować z towarzyskiego aspektu spotkań na drinka, piwo czy wino i poszukują bezalkoholowych zamienników, które smakiem dorównują tradycyjnym napojom. W odpowiedzi na te potrzeby specjaliści zaczęli eksperymentować z nowymi recepturami, składnikami i technikami przygotowywania koktajli, czego efektem są oryginalne, przepyszne kompozycje.

Autorzy książki – barmani z wieloletnim stażem w miksowaniu – doradzają, jak samodzielnie przygotować zamienniki alkoholi i bazujące na nich koktajle. W książce znajdziesz przepisy na bezalkoholowe klasyki, a także autorskie kompozycje, które powstały dzięki doświadczeniu i setkom prób. Prostym instrukcjom towarzyszą pomocne wskazówki oraz piękne zdjęcia z propozycjami podania gotowych koktajli.
Tym razem rzeczywiście na zdrowie!

Nieważne, czy jesteś amatorem czy początkującym barmanem poszukującym przewodnika po świecie koktajli bezalkoholowych – ta książka jest właśnie dla ciebie.

Kup Koktajle bezalkoholowe w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Koktajle bezalkoholowe

OPINIE i DYSKUSJE o książce Koktajle bezalkoholowe

"Koktajle bezalkoholowe" to przewodnik po świecie klasycznych koktajli w wersji bez alkoholu!

Coraz więcej mówi się głośno... jak szkodliwy wpływ na organizm ma alkohol czy inne używki.
Coraz więcej osób świadomie wybiera zdrowy styl życia, jednak... przyjemnie jest usiąść w towarzystwie delektując się pysznymi kolorowymi drinkami.
I tu przychodzą z pomocą specjaliści, którzy opracowali nowe receptury oryginalnych i pysznych koktajli 0%

W tej książce znajdziesz:
– jak samodzielnie przygotować zamienniki alkoholi,
– porady... co Ci się przyda i jak mieszać składniki,
– oraz mnóstwo przepisów na bezalkoholowe klasyki oraz autorskie kompozycje.

W tym przewodniku odkryjesz przepisy na bezprocentowe: Bloody Mary, Cosmopolitan, Mai tai, Margarita, Mojito, Pina colada, Sour i wiele... wiele innych!

Nieważne, czy jesteś amatorem czy początkującym barmanem...
Dzięki tej pozycji w swojej kuchni okażesz się mistrzem!
Rozpocznij wakacyjny sezon smacznie i pysznie!
Tym razem rzeczywiście na zdrowie.

Dasz się skusić na te pyszności?
Który drink wybierzesz dla siebie?

I tu przychodzą z pomocą specjaliści,...

"Koktajle bezalkoholowe", autorzy: Mateusz Bala, Grzegorz Nowicki.

Coraz więcej osób świadomie rezygnuje ze spożycia alkoholu albo w jakimś stopniu go ogranicza. Jednak wiadomo, czasem każdy ma ochotę na jakiś niestandardowy napój. Tak więc jeśli zastanawiacie się co bez % poza herbatką czy kawą można wypić gdy przyjdą goście, albo po prostu relaksując się wieczorem na balkonie czy w ogrodzie, to ta książka jest idealnie dla Was. Znajdziecie tu przepisy jak samodzielnie przygotować zamienniki alkoholi i bazujące na nich koktajle. Poza przepisami są również zdjęcia danego napoju z propozycją podania. Ja co prawda nie wypróbowałam jeszcze wszystkich przepisów, ale ta książka zdecydowanie znalazła już swoje miejsce na półce w mojej kuchni 😍 W mojej ocenie 9/10 👍 Polecam 👍

#współpracarecenzencka

"Koktajle bezalkoholowe", autorzy: Mateusz Bala, Grzegorz Nowicki.

IG: ksiazkowyduet
Wyobraź sobie książkę, która wygląda jak marzenie i smakuje jak rewolucja.

Trzymasz w dłoniach tomik twardy jak poranek bez kawy, ale pełen przepisów na koktajle tak fotogeniczne, że Instagram dostałby kompleksu niższości. Zero alkoholu, zero kaca – za to maksimum letniej energii nawet w środku zimy

Dlaczego to ma sens? Autorzy to doświadczeni barmani, którzy przeszli przez setki eksperymentów, by stworzyć bezalkoholowe wersje klasyków i własne autorskie kompozycje. Efekt? Nawet najbardziej wybredny krytyk zostałby w szoku

To barmański rock'n'roll w książkowej formie. Pełen kolorów, zapachów i tak prostych instrukcji, że od razu chce się chwycić za shaker, nawet jeśli ostatnio widziałeś go tylko w sklepie.

Szczerze? Gdy przeglądałyśmy przepisy, pomyślałyśmy sobie: „To nas uratuje podczas rodzinnych obiadów, gdy pada pytanie: »może wódeczki?« –a my odpowiemy : »dzięki, ale mamy coś lepszego«" 😉

Zdjęcia w książce sprawiają, że niemal słyszysz szum bąbelków i czujesz miętowy chłód. Jeden rzut oka i już jesteś w barmanskiej oazie.

Można podejść do tej książki na dwa sposoby:
Serio – jeśli ograniczasz alkohol, szukasz zdrowszych alternatyw lub żyjesz fit i świadomie. Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebujesz.

Zabawowo – jak dziecko w miniaturowym studiu barmanskim. Mieszaj wodę gazowaną, soki, syropy i odkrywaj, który specjał da ci mistrzowski uśmiech bez żadnych konsekwencji następnego dnia.

IG: ksiazkowyduet
Wyobraź sobie książkę, która wygląda jak marzenie i smakuje jak rewolucja.

Dlaczego to ma sens? Autorzy to doświadczeni barmani,...

8 użytkowników ma tytuł Koktajle bezalkoholowe na półkach głównych

Cytaty z książki Koktajle bezalkoholowe

Dodaj cytat z książki Koktajle bezalkoholowe