Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego

Okładka książki Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego autora Athanasius Schneider, 9788368317466
Okładka książki Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego
Athanasius Schneider Wydawnictwo: Esprit religia
religia
2025-04-15
2025-04-15
Krystyna Kozak

Kup Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego

5 użytkowników ma tytuł Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego na półkach głównych
4 użytkowników ma tytuł Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego na półkach dodatkowych

Athanasius Schneider
Athanasius Schneider
Bp Athanasius Schneider urodził się w 1961 roku w Kirgistanie, w deportowanej rodzinie niemieckiej, która w roku 1973 wyemigrowała do Niemiec. W 1990 został wyświęcony na kapłana. W 1997 roku uzyskał doktorat z patrologii na Augustinianum w Rzymie. Od 1999 jest profesorem w Wyższym Seminarium Duchownym w Karagandzie (Kazachstan). W 2006 roku został biskupem tytularnym Celeriny i biskupem pomocniczym w Karagandzie. Od 2011 roku jest biskupem pomocniczym w Archidiecezji Najświętszej Maryi w Astanie (Kazachstan). Jest przewodniczącym Komisji Liturgicznej i sekretarzem generalnym Konferencji Biskupów Katolickich Kazachstanu.

Cytaty z książki Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego

Dodaj cytat z książki Człowiek Boży. Refleksje nad podstawami życia kapłańskiego