Warszawa to mój Nowy Jork

Okładka książki Warszawa to mój Nowy Jork autora Julia Szczepaniak, 9788383735634
Okładka książki Warszawa to mój Nowy Jork
Julia Szczepaniak Wydawnictwo: Novae Res literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2025-04-16
2025-04-16

Kup Warszawa to mój Nowy Jork w ulubionej księgarnii

Oceny książki Warszawa to mój Nowy Jork

OPINIE i DYSKUSJE o książce Warszawa to mój Nowy Jork

Książka napisana naprawdę pięknie. Myślę że bardzo dużo osób odnalazłoby siebie pomiędzy wierszami. Koniec pozytywnie mnie zaskoczył dopełniając książkę i myślę że można w nim znaleść odpowiedź na pytania które zadajmy sobie podczas czytania

Cóż za piękna, wartościowa książka!🥹

Autorka posiada wyjątkowy, niepowtarzalny, wręcz cudowny styl pisania!! Książka jest napisana dla osób szukających zrozumienia. Nie upiększa rzeczywistości, pokazuje realizm, życie takim, jakie jest. Dostajemy tu kawałek prawdziwego życia, które czasem może być naprawdę ciężkie.

Ta pozycja jest dość przygnębiająca, dająca do myślenia. Ukazuje jak ktoś może się czuć w trudnych chwilach. Ten tytuł z pewnością sprawi u czytelnika pewne refleksje.

Opisywane są tu myśli, przemyślenia osoby zagubionej, ze złamanym sercem, która rozważa nad sensem życia. Dzięki tej książce możemy poznać perspektywę głównej bohaterki, gdzie jej życie jest bałaganem, a jedyny cel to znalezienie nadziei.

Książka jest dość cieniutka, lecz skrywa w sobie wiele wartości. Książka działa jak lustro, odbija autentyczne ludzkie emocje. Są tu świetnie wgrane metafory, przenośnie. Autorka zrobiła kawał dobrej roboty!!

Uważam, że jak najbardziej warto przeczytać tę pozycję! Książka jest rewelacyjna!!

Polecam!❤️

Cóż za piękna, wartościowa książka!🥹

Ta pozycja jest dość przygnębiająca, dająca do myślenia....

Pomimo tego, że książka wydaje się na pierwszy rzut oka niepozorna i dość krótka, skrywa w sobie ogrom wyznań o bólu, pustce, chaosie, wyniszczającej miłości oraz innych destrukcyjnych elementach wypełniających głowę głównej bohaterki.

Historia opowiada o młodej dziewczynie, dla której przeprowadzka do nowego miasta nie była świeża, ciekawa i pełna przygód. Zamiast tego okazała się okrutnym zderzeniem z szarą i smutną rzeczywistością, w której pomimo miliona otaczających ludzi samotność doskwiera bardziej niż kiedykolwiek.

Pojawia się także on – partner głównej bohaterki, który w swojej obecności jest bardziej nieobecny niż duch. Ich relacja nie daje ukojenia lecz przeciwnie, powoli wyniszcza. Autorka w bardzo emocjonalny sposób opisuje zmagania bohaterki w momencie, gdy wszystko wydaje się być przeciwko niej, a osoba, która powinna być dla niej największym wsparciem, staje się źródłem destrukcyjnych myśli.

Nie jest to tylko opowieść o smutnej dziewczynie i niedojrzałym chłopaku. To historia, w której moim zdaniem każdy może odnaleźć fragment skłaniający do refleksji i coś, z czym może się utożsamić. To także opowieść o nakładaniu na siebie zbyt dużej odpowiedzialności i presji. O życiu, które nie zawsze jest kolorowe oraz o myślach, które trzymają się nas jak ciężar, którego trudno się pozbyć i które potrafią sprowadzać nas coraz niżej.

Książka nie jest napisana prostym językiem, ale to właśnie dzięki temu nie jest płytka. Język bywa surowy, momentami szorstki, ale właśnie dzięki temu autentyczny. Emocje nie są tu upiększone lecz prawdziwe, czasem nawet niewygodne.

Polecam ją każdemu, nie tylko osobom, które doświadczyły podobnej relacji czy rozczarowań związanych ze zmianą miejsca zamieszkania. Uważam, że każdy może wynieść z niej coś dla siebie. Ja sama mam swoje ulubione cytaty i wiem, że będę do nich wracać niejednokrotnie.

59 użytkowników ma tytuł Warszawa to mój Nowy Jork na półkach głównych
9 użytkowników ma tytuł Warszawa to mój Nowy Jork na półkach dodatkowych