Zabić cień

2024-11-13
2024-11-13
2023-11-28
Małgorzata Kaczarowska

Kup Zabić cień w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Zabić cieńi

Walka z ulotnym wrogiem

422 87 26

Oceny książki Zabić cień

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabić cień

Książka naprawdę bardzo fajna aż się dziwię że nie jest reklamowana tak jak inne. Polecam

Jak dla mnie super książka. Fajny klimat, postacie bardzo ciekawe. Świetnie przedstawione przyciąganie głównych bohaterów. Z niecierpliwością czekam, aż dostępny będzie w sprzedaży tom 2.

Mam jedno bardzo kluczowe pytanie. Dlaczego ta książka nie jest popularna?

Absolutnie pokochałam Kiarę. Jej zaciętość, nieustępliwość i odwagę, dobro, szczerość oraz optymizm. Była w 100% realną postacią, chociaż zastanawia mnie, dlaczego żywiołowe i czasem lekkomyślne bohaterki zawsze mają rude włosy :). Na początku trudno mi było przestawić się na imię Jude, ciągle wydawało mi się, że jest to imię żeńskie, a nie męskie.

Przemiana relacji bohaterów jest bardzo płynna i prawdziwa. Mam wrażenie, że jest lekko zbyt czarno-biała, ale to naprawdę jest prawie nie do zauważenia. Cięty język Kiary był przecudowny, uwielbiam książki, w których są błyskotliwe i zabawne dialogi.

Fabuła była bardzo przyjemna i naprawdę czasem zaskakująca. To, co się okazało na końcu mnie kompletnie rozwaliło. Nigdy nie przeszedł mi przez myśl taki zwrot akcji. Chociaż ma niektóre powtarzane motywy, wogóle mi to nie przeszkadzało. Byłam ciągle ciekawa co się dalej stanie, czym kolejnym nas autorka zaskoczy.

Trochę zabrakło mi motywu nauki. Nastawiałam się tutaj na dużo większą część spędzoną przez Kiarę jako rekrutkę, a tak naprawdę większość książki działa się w trakcie misji.

Bez wahania polecam. Nieskomplikowany i logiczny świat, ciekawa główna bohaterka i oczywiście wątek romantyczny (dla mnie czasem był już przesyt, no ale to romantasy, więc chyba nie powinnam się przyczepiać) sprawiają, że jest to książka zdecydowanie warta przeczytania.

P. S. Mam nadzieję, że druga część pojawi się szybko. Potrzebuję wiedzieć, co się dzieje dalej.

Mam jedno bardzo kluczowe pytanie. Dlaczego ta książka nie jest popularna?

386 użytkowników ma tytuł Zabić cień na półkach głównych
55 użytkowników ma tytuł Zabić cień na półkach dodatkowych