Ania Biografia Anny Przybylskiej

- biografia, autobiografia, pamiętnik
- 2017-01-01
- 2017-01-01
Pierwsza, autoryzowana przez rodzinę biografia Anny Przybylskiej.
Łobuziara z urodą nastolatki i głosem Jana Himilsbacha, w zasadzie nie musiała niczego grać. Pojawiła się w polskim kinie znikąd i od razu stała się fenomenem: przed kamerą bardziej naturalna od szkolonych aktorek, utożsamiała „polski sen lat 90.” – była idealną dziewczyną z sąsiedztwa, która trafiła na okładki magazynów i do telewizji w szczytowych godzinach oglądalności. Ania Przybylska została „Królową Serc” w kraju, w którym ludzie sukcesu - zwłaszcza „piękni i młodzi” - nigdy nie mają łatwo.
Była sympatyczną Marylką ze Złotopolskich, ale też dziewczyną z rozkładówki „Playboya”. Raz mówiła, że nie ma pomysłu na życie poza aktorstwem, innym razem – że na pierwszym miejscu jest rodzina. Długo nie miała szczęścia w miłości, lecz ciągle była zakochana.
Spieszyła się momentami tak, jakby czuła, że to wszystko może zbyt długo nie potrwać. Jakby wiedziała, że szybko musi zawierać związek, zakładać rodzinę, urodzić dzieci, by zdążyć się jeszcze tym wszystkim nacieszyć - opowiadają w książce jej bliscy.
Długo nie zgadzałam się na tę publikację, wszystko było jeszcze zbyt świeże. Raz jedyny udzieliłam wywiadu, który ukazał się w „Wysokich Obcasach”. Po raz pierwszy pomyślałam wtedy, że może warto, by ludzie, którzy kochali moją córkę – a dowody tego uczucia spotykają mnie do dzisiaj – zachowali w pamięci obraz takiej Ani, jaką była naprawdę. Nie ten wykoślawiany w szukających często taniej sensacji mediach, ale prawdziwy. Taki, który mogą znać tylko najbliżsi. I że chciałabym móc taką książkę dać w prezencie wnukom.
Biografia napisana przez Grzegorza Kubickiego i Macieja Drzewickiego jest właśnie taka – Krystyna Przybylska, matka aktorki.
Grzegorz Kubicki i Maciej Drzewicki, dziennikarze „Gazety Wyborczej Trójmiasto”. Lubią pracować wspólnie. Dwukrotnie nominowani do Nagrody Grand Press w kategorii "Wywiad", za rozmowy z Władysławem Kozakiewiczem („Ten od wała”) i Martą Sziłajtis-Obiegło („Kobieta i może”). Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich wyróżniło w Konkursie im. Stefana Żeromskiego ich tekst „Mama. Panią to masz na ulicy”, o rodzinnym domu dziecka prowadzonym przez Henrykę Krzywonos-Strycharską.
Są autorami biografii Dariusza Michalczewskiego „Tiger bez cenzury”, a także gorąco przyjętego przez czytelników wywiadu z Krystyną Przybylską, opublikowanego w "Wysokich Obcasach".
Kup Ania Biografia Anny Przybylskiej w ulubionej księgarni
Oceny książki Ania Biografia Anny Przybylskiej
14 użytkowników ma tytuł Ania Biografia Anny Przybylskiej na półkach głównych- Przeczytane 10
- Biografie 1
- 2024 1
- Audiobooki 1
- Ebook 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ania Biografia Anny Przybylskiej
To niezwykle poruszająca i jednocześnie inspirująca opowieść o kobiecie, która emanowała energią i radością życia. Autorzy w ciekawy sposób pokazują nie tylko jej karierę aktorską, ale także prywatne oblicze – pełne ciepła, szczerości i ogromnej miłości do najbliższych. To historia osoby charyzmatycznej, pełnej pasji, dla której rodzina zawsze była na pierwszym miejscu. Lektura dostarcza wielu emocji – od uśmiechu po wzruszenie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria Ani Przybylskiej, od młodości, przez kolejne role w serialach, filmach, związki, dzieci, przyjaźnie, walkę z paparazzi aż po chorobę i śmierć. Końcówka przejmująca, wyciska łzy.