Nawałnica mieczy. Krew i złoto

Okładka książki Nawałnica mieczy. Krew i złoto autora George R.R. Martin, 9788383353692
Okładka książki Nawałnica mieczy. Krew i złoto
George R.R. Martin Wydawnictwo: Zysk i S-ka Cykl: Pieśń Lodu i Ognia (tom 3.2) fantasy, science fiction
Pieśń Lodu i Ognia (tom 3.2)
A Storm of Swords. Blood and Gold
2024-10-08
2002-01-01
2001-08-01

Kup Nawałnica mieczy. Krew i złoto w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Nawałnica mieczy. Krew i złotoi

„Ach, co to był za ślub”… a nawet dwa

841 1 375

Oceny książki Nawałnica mieczy. Krew i złoto

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nawałnica mieczy. Krew i złoto

Druga część tomu Nawałnica mieczy to fragment sagi, który przez wielu uznawany jest za najmocniejszy, a czasem wręcz najlepszy w całej serii.

Trudno się z tym nie zgodzić. Również dla mnie to jeden z najbardziej intensywnych i angażujących momentów całej historii.
Tutaj nie ma miejsca na przestoje. Fabuła pędzi do przodu z ogromną siłą, nie oglądając się za siebie. Wydarzenia następują jedno po drugim, a konsekwencje decyzji bohaterów są brutalne i ostateczne. Trup ściele się gęsto, napięcie nie opada praktycznie ani na chwilę, a kolejne zwroty akcji potrafią zaskoczyć nawet tych, którzy znają już historię. Ten właśnie etap sagi pokazuje jej bezkompromisowość.

W wersji audio ogromną rolę odgrywa Krzysztof Banaszyk, który po raz kolejny udowadnia swoją klasę. Jego narracja jest pewna, dynamiczna i świetnie dopasowana do tempa wydarzeń. Potrafi oddać zarówno napięcie scen bitewnych, jak i ciężar dramatycznych momentów. Dzięki temu audiobook wciąga i nie pozwala się oderwać.

Choć sama historia jest niezwykle intensywna i momentami wręcz przytłaczająca, to właśnie ta bezkompromisowość sprawia, że słucha się jej z tak dużym zaangażowaniem. Tutaj mamy kulminacje wielu wątków i jeden z najbardziej pamiętnych fragmentów całej sagi.

Krew i zloto pokazuje pełnię możliwości tej historii. Dynamiczna, brutalna i niezwykle wciągająca. W połączeniu ze znakomitą narracją daje efekt, obok którego trudno przejść obojętnie.

Tej książki nie da się opisać bo żaden opis nigdy nie odda tej magii,cudowności i emocji.Podczas czytania niektórych fragmentów dosłownie drżałam ze stresuXD

Z całą pewnością mogę stwierdzić, że trzeci tom to dotychczas najlepsza część "Pieśni lodu i ognia". W drugiej połowie "Nawałnicy mieczy" następuje kulminacja wydarzeń: wiele śmierci, szokujących, brutalnych scen i jeszcze więcej spisków. Czytałam z zapartym tchem i tym razem byłam wciągnięta w każdy wątek.
"Pieśń lodu i ognia" to epicka podróż, w której coraz bardziej się zakochuję, a kreacja bohaterów to majstersztyk.

"Pieśń lodu i ognia" to epicka podróż, w której coraz bardziej się...

40092 użytkowników ma tytuł Nawałnica mieczy. Krew i złoto na półkach głównych
11745 użytkowników ma tytuł Nawałnica mieczy. Krew i złoto na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Nawałnica mieczy. Krew i złoto