ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać488
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać3
Siedmiu mężów Evelyn Hugo

- literatura obyczajowa, romans
- The Seven Husbands of Evelyn Hugo
- 2025-01-29
- 2019-06-05
- 2017-07-13
- Agnieszka Kalus
Młoda dziennikarka Monique dostaje propozycję przeprowadzenia wywiadu z Evelyn Hugo – aktorką, która ma za sobą imponującą karierę w Hollywood. Warunek jest jeden: rozmowa nie może zostać opublikowana przed śmiercią artystki. Dziennikarka jeszcze nie wie, że to spotkanie zmieni jej życie, ale jest gotowa podjąć wyzwanie.
Evelyn opowiada o tym, jak wyrwała się z biedy i trafiła do wymarzonego świata kina. Sława, pieniądze, skandale i blask reflektorów… W Hollywood nikt nie jest bez grzechu. Dlaczego aktorka ma za sobą aż siedem małżeństw? Kogo kochała naprawdę? Jaką cenę zapłaciła za sławę i miłość? Życie Evelyn kryje tajemnice, które nigdy nie powinny trafić na pierwsze strony gazet.
Lektura obowiązkowa dla wszystkich fanów Marilyn Monroe i Audrey Hepburn! Gdyby Evelyn Hugo istniała naprawdę, byłaby ich najlepszą przyjaciółką albo… największą konkurentką.
Kup Siedmiu mężów Evelyn Hugo w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Siedmiu mężów Evelyn Hugo
Powieść jest próbą biografii wyimaginowanej przez autorkę gwiazdy filmowej Evelyn Hugo. Próbą w moim odczuciu całkowicie nieudaną, bo skupiającą się na powierzchowności, doczesnym blasku, romansach, bogactwie, urodzie, sławie, skandalach. Brakło mi nie tylko głębszej refleksji ale co ważniejsze, odróżnienia dobrego od złego. Proste opisy skupiają się na nudnawym referowaniu kreacji, wyglądu postaci, koloru mebli, zasłon. Zwięzły sposób pisania ale z wieloma powtórzeniami, nie przykuł mej uwagi. Nie sposób doszukać się tu klimatu czy wyszukanych porównań. Postacie prócz tytułowej Evelyn niczym się nie wyróżniają, są poprawnie skonstruowane ale nic poza tym. Jedynymi w mym uznaniu atutami są lekkie pióro Taylor Jenkins Reid i niektóre trafne stwierdzenia. Autorka nie wierzy w możliwość podjęcia przez swe bohaterki przyzwoitych decyzji, uważa że sytuacje w jakich się znalazły usprawiedliwiają niejako krzywdzenie bliskich. "Siedmiu mężów Evelyn Hugo" to zdecydowanie przereklamowana powieść. Uwzględniając lekki styl stawiam 6/10.
Oceny książki Siedmiu mężów Evelyn Hugo
18474 użytkowników ma tytuł Siedmiu mężów Evelyn Hugo na półkach głównych- Przeczytane 12 062
- Chcę przeczytać 6 145
Tagi i tematy do książki Siedmiu mężów Evelyn Hugo

Czytelnicy Siedmiu mężów Evelyn Hugo przeczytali również
Inne materiały dotyczące książki Siedmiu mężów Evelyn Hugo

30 książek LGBT+, czyli powieści we wszystkich kolorach tęczy

Najszczęśliwszy moment to nie ten, gdy jesteś na szczycie. „Carrie Soto powraca” Taylor Jenkins Reid

Animacja malarska na podstawie noblowskiej epopei „Chłopi” z oficjalnym teaserem

Wyzwanie na czytanie – ile książek przeczytaliście w 2022 roku?

Silna bohaterka, rodzinne dramaty i piękna przyroda – Taylor Jenkins Reid powraca z „Malibu płonie”
Cytaty z książki Siedmiu mężów Evelyn Hugo
Ludziom wydaje się, że intymność dotyczy wyłącznie strefy seksu.
Intymność to mówienie prawdy.
Kiedy uświadamiasz sobie, że możesz powiedzieć komuś prawdę, kiedy możesz się przed tą osobą otworzyć, kiedy stajesz przed nią nago, a ona mówi: "Jesteś ze mną bezpieczna". To właśnie jest intymność.
Ludziom wydaje się, że intymność dotyczy wyłącznie strefy seksu.
Intymność to mówienie prawdy.
Kiedy uświadamiasz sobie, że może...
Kiedy dostajesz możliwość zmiany swojego życia, bądź na nią gotowa. Świat niczego nie daje, musisz sama po to sięgnąć.
Nie wiesz, jak szybko biegłaś, jak ciężko pracowałaś, jaka jesteś zmęczona, dopóki ktoś nie stanie za tobą i nie powie: "W porządku, możesz upaść. Złapię cię".
Rozwiń Zwiń

Opinie i dyskusje o książce Siedmiu mężów Evelyn Hugo
Ciekawie napisana, na początku nawet byłam zainteresowana tym jaką to historię życia miała Evelyn ale przy 4 czy 6 mężu już jakoś straciłam zainteresowanie. Szczególnie, że przez cały czas chodziło o inną i tę samą osobę. Takie rozstania i powroty tylko napisane nieco lepszym językiem niż faniki. Szczerze to po przeczytaniu całości nie wiem skąd ten niesamowity hype bo ta książka wyskakiwała bardzo długo z lodówki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa lektura, druga polowa bardziej wciąga i te tajemnice… polecam!
Ciekawa lektura, druga polowa bardziej wciąga i te tajemnice… polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę intrygująca książka, od której aż trudno się oderwać. Już od pierwszych stron wciąga i sprawia, że chce się czytać dalej – i dalej. Historia jest niezwykle ciekawa, ale to sposób, w jaki została napisana, robi największe wrażenie. Jest w niej coś hipnotyzującego.
Mam wrażenie, że ta książka idealnie trafia w naszą fascynację życiem gwiazd – tym czymś, co sprawia, że nie możemy przestać o nich myśleć. Dokładnie tak samo działa ta historia. Pochłania bez reszty. Kiedy jej nie czytałam, i tak krążyła mi po głowie. To niesamowite, jak bardzo potrafi wciągnąć świat celebrytów, kiedy jest tak dobrze opisany.
Ogromny plus za sposób przedstawienia tematu seksualności – świeży, odważny i zupełnie inny niż wszystko, z czym miałam wcześniej do czynienia. To zdecydowanie wyróżnia tę książkę.
Jedynym małym minusem jest dla mnie zakończenie – nie było aż tak „wow”, jak sugerowała to autorka przez całą książkę. Mimo to całość czytało się naprawdę wspaniale i z ogromnym zaangażowaniem.
Szkoda tylko, że nie miałam możliwości przeczytać jej za jednym razem, bo zdecydowanie na to zasługuje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam wrażenie, że ta książka idealnie trafia w naszą fascynację życiem gwiazd – tym czymś, co sprawia,...
To nie jest zła powieść, ale jednak trochę rozczarowująca. Główna bohaterka, w założeniu ambitna i inteligentna, wielokrotnie w dialogach dowodzi, że jest dokładnie odwrotnie. Tytułowa Evelyn zawodzi, jeśli chodzi o dramatyzm jej historii (tak naprawdę to było wiele okropnych rzeczy, które mogła zrobić, a nic aż tak złego jednak nie zrobiła). Trudno mi też uwierzyć, że największe gwiazdy Hollywood kryły się tak skutecznie z sekretami swojego życia, ale może rzeczywiście w czasach sprzed Internetu to możliwe.
Do przeczytania i zapomnienia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo wciągająca historia.
Bardzo wciągająca historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakoś nie oczarowała mnie i nie pochłonęła moich myśli ani serca. Trochę oczekiwałam z niecierpliwością zakończenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze się czytało, praktycznie płynęłam przez te kartki, początek mocniejszy od zakończenia ale bardzo dobrze się bawiłam. Nie przespałam części nocy przez ta książkę i nie żałuję :D.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHarry co żeś zrobił😭
Harry co żeś zrobił😭
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie wiem co napisać, dobrze się czytało, ale mimo wszystko to nie było jakieś wstrząsające ani niesamowite + ostatnie 100 stron bardzo przewidywalne, liczyłam na coś więcej po przeczytaniu tylu dobrych recenzji. Mimo to daje coś między 3,5 a 4 bo lektura sama w sobie jest przyjemna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przeczytana w ramach styczniowego wyzwania LC
Polecam, fajna
Książka przeczytana w ramach styczniowego wyzwania LC
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam, fajna