Nightwing: Rycerz w Blüdhaven

- Nightwing: A Knight in Blüdhaven
- 2024-07-31
- 2024-07-31
- Robert P. Lipski, Adrianna Zabrzewska
Dziesięć lat od swego debiutu jako Nightwing w “Tales of the Teen Ttans”, były Robin, Dick Grayson, śmiało przeskakuje na stronice własnej serii komiksowej! Wysłany przez Batmana do Blüdhaven odkrywa, że to miasto jest przeżarte korupcją i zbrodnią jeszcze bardziej nawet niż Gotham i już wkrótce wpada, aż po samą maskę, w wir brutalnej wojny gangów. Nie może liczyć na wsparcie ze strony skorumpowanych policjantów, więc pozostaje mu tylko jedno – zakasać rękawy i wziąć się do roboty, aby posprzątać tę stajnię Augiasza. A zanosi się na to, ze pobędzie tu dość długo. Chuck Dixon (“Ptaki Nocy”) i Scott McDaniel (“Batman”) przedstawiają początek kipiącej od akcji serii komiksowej z lat 90., która na kolejne dekady wyznaczy kurs dla dawnego Cudownego Chłopca, ugruntuje jego pozycję jako Nightwinga i uczyni Dicka Graysona obrońcą Bludhaven. Prócz tego znajdziecie w tym tomie także całkiem nowy wywiad z Chuckiem Dixonem! Zawartość: Nightwing #1-11.
Kup Nightwing: Rycerz w Blüdhaven w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Nightwing: Rycerz w Blüdhaven
30 użytkowników ma tytuł Nightwing: Rycerz w Blüdhaven na półkach głównych- Przeczytane 16
- Komiksy 3
- Komiksy 2024 1
- Kupka wstydu I 1
- Komiksy 1
- 2024 1
- Ostrów 1
- 2025 1

Opinie i dyskusje o książce Nightwing: Rycerz w Blüdhaven
Miasto przepełnione korupcją. Dużo akcji, bijatyk. Lekki chaos w odniesieniu do fabuły, jak i samej kwestii wizualnej.
6.5/10
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to6.5/10
Przyjemna historia kryminalna, chociaż niektóre sceny akcji bywały chaotyczne.
Przyjemna historia kryminalna, chociaż niektóre sceny akcji bywały chaotyczne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa detektywistyczna historia, Bludhaven potrafi "urzec" klimatem, a jednak kreska tego tomu nie pozwoliła cieszyć się licznymi scenami akcji. Kolory bywają zanadto zlane ze sobą, co utrudnia wpasowanie się do dynamiki. Tak czy siak - warto.