Rysa na honorze

- literatura obyczajowa, romans
- e-book
- 2024-07-01
- 2024-07-01
Klub motocyklowy Road Devils złożyło trzech przyjaciół. Nie byli jednak grzecznymi i łagodnymi motocyklistami.
Prezydent klubu Piotr, znany jako Kosa już od dawna obserwował krążącą wokół niego młodszą siostrę kolegi Beatkę. Czekał, chciał aby trochę dorosła, a potem wszystko się posypało.
Beata kochała Piotra pierwszą młodzieńczą miłością. Jednak los okrutnie wszystko pokręcił. Było ich trzech. Przez złe podszepty, alkohol, prochy i wstrętną Gośkę zniszczono w dziewczynie marzenia i dobry start w życie.
Beata przeżyła koszmar. Jednak odbiło się to na wszystkich. Piotr, Robert i Tomasz także się zmienili. Powstała głęboka rysa na honorze, która nawet z biegiem lat nie chciała zblednąć.
A przecież potem Piotr chciał naprawić zło wyrządzone młodej dziewczynie, więc czemu los wszystko pokręcił? Komu się to w końcu udało?
Kup Rysa na honorze w ulubionej księgarni
Oceny książki Rysa na honorze
- Nie romans 1
- Współpraca reklamowa 1
- E-books 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rysa na honorze
Nie dałam rady przeczytać tej książki. Przykro mi bo zapowiadało się ciekawie. Napisana jest tragicznie, język jak w podstawówce, nie są rozwijane myśli. Streszczenie każdego wątku jest płytkie. Główne postacie są bezosobowe.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBeata po zdarzeniu jakie miało miejsce w dzieciństwie traktowała Piotra jako swojego bohatera. Od zawsze się w nim kochała i cierpiała okropnie gdy on kompletnie nie zwracał na nią uwagi a co weekednd miał towarzystwo innej dziewczyny. Piotr nie należał do grzecznych chłopców. Jako jeden z trzech założycieli klubu motocyklowego Road Devils ciężko zapracował na swoją reputację. Pewnego dnia przez intrygi oraz manipulację swojej siostry Piotr ze swoimi wspólnikami zniszczyli Beacie życie, jej marzenia legły w gruzach a miłość do Piotra skończyła się bezpowrotnie. Mimo iż przeżyła koszmar nie załamała się gdyż doświadczyła nie tylko tragedii ale też czegoś co miało odmienić jej życie.
,,Rysa na honorze” to książka, która dostarczy wam całą masę emocji. To dosłownie istny rollercoaster. Początkowo miałam chęć wrzeszczeć z wściekłości . Jak można było tak potraktować drugą osobę w ramach zemsty bez potwierdzenia zdarzeń. Jak okrutnym człowiekiem trzeba być żeby zdobyć się na coś takiego?? Ja wiem że z biegiem czasu strali się zrobić wszystko aby naprawić swój błąd jednak moja niechęć do nich długo się utrzymywała. Beata natomiast okazała się bardzo mądrą oraz silną kobietą, która wielokrotnie udowadniała swoją siłę. Myślę że ja nie byłabym w stanie postąpić tak wspaniałomyślnie jak ona. Jednak cała złość na bohaterów przechodzi już pod koniec książki, powodując iż ja się w niej totalnie zakochałam. Czyta się ją naprawdę szybko i z zapartym tchem co jeszcze może się wydarzyć w życiu tejncudownej oraz dzielnej kobiety. Ja jestem zachwycona i polecam przeczytać jeżeli nie mieliście jeszcze okazji sięgnąć po nią 😉 Dziękuję bardzo @joaska_czytaoraz @rysamagda za możliwość udziału w tym bt😊😘😘
#rysanahonorze #btzjoaskaczyta #magdarysa #wędrującaksiążka #booktour #mojaopiniaoksiążce #polecam #wartoprzeczytać #silnakobieta💪👊 #książkoholiczka #krzywda #odwagajestkobietą #book #bookstagram #czytanie
Beata po zdarzeniu jakie miało miejsce w dzieciństwie traktowała Piotra jako swojego bohatera. Od zawsze się w nim kochała i cierpiała okropnie gdy on kompletnie nie zwracał na nią uwagi a co weekednd miał towarzystwo innej dziewczyny. Piotr nie należał do grzecznych chłopców. Jako jeden z trzech założycieli klubu motocyklowego Road Devils ciężko zapracował na swoją...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłabo napisane kiepskiej jakości streszczenie historii o dziewczynie, która miała w życiu sporo pecha i facetach. (jej oprawcach). Początkowo autorka skupia się na Piotrze, który nie grzeszył rozumem, wręcz pokusiłabym się o stwierdzenie, że miał mózg wielkości orzeszka.
Jedynie co podobało mi się w tej książce to to, że Piotr (szef motocyklowego klubu),będąc złym facetem robił naprawdę złe rzeczy i nie zamienił się od razu w słodkiego misiaczka jak tylko zobaczył maślane oczy Beaty a potem całość się jakoś rozjechała. Czytamy z perspektywy trzech postaci i nie jestem przekonana, czy taki zabieg mi się podobał.
Parę wątków było dość "mocnych", aż prosiło się o wylanie potoku słów naszpikowanych emocjami a tu tak naprawdę nie dostajemy nic poza suchym, płaskim tekstem i wrażeniem, że ważniejsze było odhaczenie kolejnego punktu na liście niżeli skupianie się na samej historii i odczuciach.
Nie wiele tu dialogów i przemyśleń, które wprawiły by czytelnika w odpowiedni nastrój za to sporo suchych faktów, często sprzecznych informacji i totalny brak rozwijającej się relacji (o którejkolwiek by autorka nie pisała... takie masło maślane)
Podsumowując całość nie przypadła mi do gustu i brzmiała bardziej jak niezbyt udany debiut (a nim nie jest). Dziwne, że w ogóle udało się to wydać w takiej formie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJedynie co podobało mi się w tej książce to to, że Piotr (szef motocyklowego klubu),będąc złym facetem...
Książkę miałam okazję przeczytać dzięki udziałowi w BT u #joaska_czyta. Książka jest drugą , którą przeczytałam autorstwa Magdy Rysy w bardzo krótkim czasie. Powiem Wam tak. Fabuła jest tak poprowadzona , ze czytelnik jedyne czego może się spodziewać to niespodziewanego. Jak ta Magda to wszystko wymyśliła to ja nie wiem, ale wyszło jej to wzorowo, trzeba przyznać ma dziewczyna wyobraźnię. Książka przeczytana w półtora wieczora , tak na prawdę da się w jeden mimo , że ma ponad 400 stron. Pisana odpowiednią wielkością czcionki i z odpowiednim zagęszczeniem tekstu na stronie, tak by można ja dosłownie pochłaniać. Książka generalnie jest o motocyklistach, ich klubach i wszystkim tym co jest temu stylowi życia przynależne. Możecie spodziewać się zatem miłości, seksu, używek, zdrady, euforii i rozpaczy, bycia na szczycie i spadania na sam dół. Emocje gwarantowane w pełnym przekroju i natężeniu. Jest dziewczyna która chcąc od dziecka związać się z kolegą swojego brata spełnia swoje marzenia kiedy osiąga wiek dojrzały. Ale czy to przyniesie jej to na co tak bardzo czekała? Czy miłość będzie taka na zawsze do grobowej deski a ona będzie się czuła spełniona każdego dnia? No cóż już Wam zdradzę, że nie. Autorka miała taki genialny, iście diabelski plan na Beatę , że ja tylko czytając, zastanawiałam się czy ta dziewczyna się jeszcze podźwignie po kolejnym razie. Tak bardzo jak jej życie i losy zostały zagmatwane, skomplikowane , pokręcone i zawiłe to nawet nie macie pojęcia. Beata przeżyła największy rollercoaster w tej książce, to na pewno. Reszcie bohaterów autorka też nie szczędziła doświadczeń. Miłość , rodzina, ślub, zdrada, kłamstwo i zemsta jak się później okazuje na niewinnej osobie . Ciąża, strata, ponowna ciąża, ucieczka, tajemnice, śmierć , strzelanina, wypadek. Wszystko w tej książce plecie się wzorowo mimo , że nie jest lekko. Czytając wpadałam z jednego wow w drugie w krótkich odstępach czasu. Książka zaskakuje , jest nieprzewidywalna i kiedy wydaje się , że już koniec bo historia się wypłaszcza a u bohaterów jest jakoś spokojniej to nagle bum kolejny i wagonik emocji czytelniczych znowu jest na samym szczycie na starcie gotowy by popędzić w dół z pełną prędkością. Nie można z niego wysiąść . I takich startów mamy w środku kilka i niczego nie możemy być pewni ale wszystkiego spodziewać się należy. Perfekcyjnie, lekkie pióro autorki, pomysł dopracowany w najmniejszym calu, realizacja i finał. Ja już wiem , że autorka bohaterom tak łatwo nie odpuści i tam wydarzy się coś więcej :). Nie wiem co jeszcze można dodać albo w co wpakuje bohaterów autorka ale wiem jedno , przeczytam na pewno ! Jeśli lubicie takie klimaty , emocje , złe wybory, przyjaźń, wybaczenie i dobre zakończenia to koniecznie musicie zajrzeć do tego tytułu. Gwarantuje Wam , że nie oderwiecie się , dopóki nie skończycie czytać ostatniego wersu. Ta książka jest warta każdej minuty czytania. Na sam koniec apel do autorki , Madzia błędy, Ty wiesz ;) i już nic więcej nie dodam :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to swietna slodko-gorzko historia.
Ta historia jest po prostu niesamowita, caly czas cos sie dzieje, trzyma nas w napieciu i oczekiwaniu co bedzie dalej.
Moje pierwsze spotkanie z pania Magda uwazam za udane i czekam na wiecej takich pasjonujacych powiesci.
Ksiazke z czystym sumienie polecam wszystkim, zwlaszcza milosnikom klubow motocyklowych.
Jest to swietna slodko-gorzko historia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest pelna bolu i przepelniona jest wieloma skrajnymi emocjami, ktore chwytaja za serce i pozostaja w pamieci na dlugo.
Recenzja
''Rysa na honorze'' Magdalena Rysa
Ilość stron: 320
Współpraca reklamowa @rysamagda
✩ Staram się na tyle ile to możliwe nadrabiać zaległości. Z początkiem tego miesiąca chciałabym Wam opowiedzieć o książce, której tematyka jest mi bardzo bliska. Wręcz mogłabym czytać o bikerach cały czas.
✩ ''Rysa na honorze'' to opowieść o historii trzech przyjaciół, który są członkami klubu motocyklowego Road Devils. Bikerzy nie należą do grzecznych chłopców, możecie mi wierzyć.
Prezydent klubu, Piotr znany jako Kosa, już od dawna obserwował krążącą wokół niego młodszą siostrę kolegi Beatkę. Czekał, chciał aby trochę dorosła, a potem wszystko się posypało.
Magda Rysa w bardzo przyjemny sposób przedstawiła czytelnikom historię pełną bólu. Bólu po stracie rodziców. Naszpikowała tę opowieść wieloma przeróżnymi emocjami, które z każdą stroną czytelnik będzie mógł poczuć. Do tej pory bikerzy, których poznałam, handlowali bronią. W tej powieści pojawiły się narkotyki. Bardzo fajny zabieg, bo jak dotąd nie natknęłam się na tego typu używki u bikerów, których znam — mam tu na myśli książki z gatunku MC, które przeczytałam do tej pory.
Autorka dobrze obmyśliła fabułę, którą potem przelała na kartki książki. O ile początek był spokojny i trochę mi się dłużył, to potem wybuchł taki wulkan, że musiałam się skupić, żeby nie pomylić wątków.
Styl, jakim została napisana ''Rysa na honorze'' można nazwać przyjemnym, co sprawia, że książka umili czytelnikowi każdy jesienny, a nawet zimowy wieczór.
✩ Jestem w gronie recenzentów tej powieści przede wszystkim dlatego, że uwielbiam bikerów i historię z nimi związane w każdej odsłonie. Przyjemnie spędziłam czas w towarzystwie bohaterów. Nie żałuję, że podjęłam się zrecenzowania tej historii. Tym bardziej że było to moje pierwsze spotkanie ze stylem Magdy, które uważam za udane.
Książkę z czystym sumieniem polecam wszystkim, którzy lubią motocyklistów i są fanami gatunku MC.
Jeśli chodzi o bohaterów, to uważam, że najlepiej został wykreowany Piotr. To jest po prostu biker z krwi i kości.
Odnośnie Beaty, na swoje dziewiętnaście lat zachowywała się dziecinnie. Zachowanie dziewczyny, nie będę ukrywać, nie pasowało mi do tej powieści. Przyzwyczaiłam się do klubowych króliczków, które mają pazur i potrafią pokazać pazurki.
Czekam na kolejne powieści i dziękuję za możliwość współpracy przy tej.
• Rysa na honorze • Recenzja • Przeczytane • Polecam • Klub motocyklowy • Romans • Bikerzy •
Recenzja
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to''Rysa na honorze'' Magdalena Rysa
Ilość stron: 320
Współpraca reklamowa @rysamagda
✩ ''Rysa na honorze'' to opowieść o historii trzech przyjaciół, który są...
Bardzo emocjonująca powieść , która chwyta za serce i pozostaje w pamięci.
Główną bohaterką jest Beata, która podkochuje się w Piotrze, koledze jej brata w klubie motocyklowym.
Ten nie zwraca na nią uwagi, bo jest dla niego za młoda.
Ale gdy jego siostra Gośka, skarży się na brata Beaty, że źle z nią postępuje, Piotr postanawia zemścić się za brata właśnie na niej.
Zaprasza ją do klubu, gdzie razem z kolegami dochodzi do brutalnego gwałtu.
Beata po tym czynie razem z bratem wyjeżdżają do Jeleniej Góry. Ale jej dramat dalej trwa. Jest w ciąży a brat ginie w wypadku.
Szczęśliwym trafem ktoś donosi Piotrowi o jej stanie a on nagle zdaje sobie sprawę z tego co zrobili, że popełnili straszny czyn, który trzeba naprawić. Do takiego samego wniosku dochodzi Tomek.
Czy Beata pozwoli sobie pomóc, który mężczyzna zdobędzie jej zaufanie.
Cała historia opowiedziana jest z punktu widzenia Beaty, Piotra i Tomka, co pozwala lepiej poznać motywy ich postępowania.
To słodko-gorzka, pełna emocji powieść o sile miłości i o tym, że nie można tracić wiary w dobroć innych ludzi.
Prócz wątku obyczajowego jest też dużo o gangach motocyklowych i ich walkach tak, że nie można się nudzić.
Mnie ta powieść bardzo się podobała i polecam zwolenniczkom nie tylko przystojnych bikerów.
Bardzo emocjonująca powieść , która chwyta za serce i pozostaje w pamięci.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCała historia rozgrywa się na przestrzeni kilku lat i dotyczy życia kilku osób, powiązanych ze sobą czynem popełnionym przed laty.
Ten nie zwraca na nią uwagi, bo jest dla niego za młoda.
Ale gdy...
RECENZJA
„RYSA NA HONORZE”
WSPÓŁPRACA BARTEROWA —
AUTOR: MAGDA RYSA
WYDAWNICTWO: RYSA
„Życie jest jak kręta droga, ważne, aby mieć cel podróży przed oczami, a wtedy podróż jest najcudowniejszym przeżyciem”.
„Rysa na honorze” to ciekawa, słono — gorzka historia, która wywołuje lawinę przeróżnych emocji, przepełniona bólem, stratą, ale również o drugiej szansie i zmianach, które nieuchronnie i całkowicie wpływają na życie bohaterów. Zaczyna się spokojnie, by po chwili roztrzaskać nasze serca i wciągnąć w skomplikowaną historię trójki bikerów z Klubu Diabły szos i Beaty. Klub, niebezpieczni mężczyźni, intrygi, narkotyki, szybkie motory i życie na krawędzi to idealne tło tej opowieści, relacje między bohaterami i ich błędne decyzje i rysa na honorze to serce tej historii. Czeka na was ogrom emocji, napięcia, zwrotów akcji.
Opowieść o odnalezieniu miłości pomimo traumatycznych przeżyć i piętnie na honorze, gdy błędnie podjęte decyzje wpływają na cały jego bieg, ale również o odkupieniu win, tylko czy można odkupić coś takiego, musicie przeczytać, by się o tym przekonać.
Autorka w ciekawy sposób poprowadziła fabułę książki, dozując nam napięcie, skupiając się na emocjach i psychice postaci, co chwilę komplikując życie bohaterów, i wywracając je do góry nogami, to ciekawa mieszanka wybuchowa, która sprawia, że od książki ciężko się oderwać.
Magda Rysa ma lekki, przyjemny styl, a to sprawia, że czytanie tej historii to czysta przyjemność.
Historię poznajemy z perspektywy głównych bohaterów, Beaty, Piotra i Tomka, dzięki czemu możemy idealnie wczuć się w ich sytuację, lepiej zrozumieć ich wybory, decyzje, poczuć ich emocje, obawy, strach, wstyd i poczuć co czują.
Bohaterzy świetnie wykreowani, wyraziści, różnorodni, barwni i pełni wad. Niektóre postacie strasznie mnie drażniły, tak, jak Gośka siostra Piotra, która nie liczyła się z nikim i przez jej intrygi, cierpiała niczego winna dziewczyna. Jak by mogła, wyciągnęłaby ją z tej książki i zatłukła. Bynajmniej na samym końcu dostrzeże swoje błędne decyzje.
Tomek z trójki bikerów najbardziej mi zaimponowała, był zdeterminowany, walczył i nie poddawała się, czułam, że żałował tego, co zrobił i dnia, który zaważył na ich życiu.
Beata to postać, która przeszła w swoim życiu bardzo wiele. Skrzywdzona, boi się dotyku mężczyzn i musi żyć z konsekwencjami, które wyniknęły po tamtym wydarzeniu. Nadwyraz silna, robi wszystko, aby przetrwać.
„Już wiem, co to oznacza, że nagle serce ruszyło w pełnym biegu, łomotało w piersi, jak tylko odszedł, musiałam przystanąć. A potem ruszyłam jak na skrzydłach do domu, wreszcie spełni się mój sen, moje największe marzenie”.
Beata razem bratem Bartkiem po śmierci rodziców, muszą sobie sami radzić, choć czasami nie jest łatwo. Od dzieciństwa zakochana w Piotrze koledze brata, wodzi cały czas za nim oczami. Pragnie, aby ten mężczyzna był jej choćby na jedną noc. Chciała poczuć, jak to jest z nim, z niegrzecznym motocyklistą, jej fantazją. Gdy myśli, że osiągnęła w końcu swój cel, ponieważ Piotrek ją zauważył, zainteresował się nią i na dodatek chce się umówić, to jak wygrana szóstki w totka, gdyby tylko wiedział, że jej marzenia okażą się mrzonką, w dodatku cena, jaką poniesie, będzie tak bolesna. Jeden dzień ponie za sobą traumatyczne przeżycia i zniszczyć jej wszelkie marzenia. Potem nic, już nie będzie takie samo.
Piotr, Tomek i Rober nie mogą darować sobie, tęgo jak postąpili z Beatą, to wydarzenie ich zmieniło całkowicie i pozostawiło rysę na ich honorze, która nie chce zblednąć, choć starają się okupić swoje winy.
-Jaki los zgotują bikerzy Beacie?
-Czy Beata otrząśnie się po przeżytej traumie?
-Czy bikerzy zrozumieją, co zrobili i odkupią swoje winy?
-Jak Beata ułóż sobie życie i znajdzie cel w życiu?
-Czy przebaczy mężczyznom, którzy ją tak skrzywdzili?
-Czy można pokochać i wybaczyć mężczyźnie, który skrzywdził w tak brutalny sposób?
Polecam.
RECENZJA
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„RYSA NA HONORZE”
WSPÓŁPRACA BARTEROWA —
AUTOR: MAGDA RYSA
WYDAWNICTWO: RYSA
Ta historia jest niesamowita. Jestem świeżo po przeczytaniu i ciężko mi napisać recenzję nie zdradzając za wiele. Zwłaszcza, że bardzo dużo się tu dzieje, nie ma czasu na nudę, a do tego dochodzi ogrom emocji.
Na początku poznajemy Beatę, która jest jeszcze dzieckiem. Od najmłodszych lat jest ona zafascynowana i zakochana w Piotrze, koledze jej brata. Lata mijają, dziewczyna dorasta, a chłopak ciągle jej nie zauważa. Kiedy Beata wkracza w dorosłość jej życie za sprawą Piotra, Tomka i Roberta (założycieli klubu motocyklowego) drastycznie się zmienia. Od tej pory nic już nie będzie takie samo. Kretyński wybryk, podsycany nienawiścią siostry Piotra będzie miał ogromne konsekwencje i wpływ na psychikę Beaty, ale także wbrew pozorom na mężczyzn. Co takiego się stało i czy Beata to udźwignie? O tym musicie przekonać się sami. Naprawdę warto.
Autorka stworzyła coś niesamowitego. Niby na początku historia wydaje się być spokojnym romansem. Nic bardziej mylnego. Po zrzuconej bombie, która wywołała we mnie wiele skrajnych emocji, wiedziałam że nic nie będzie łatwe. Autorka świetnie dozuje nam emocje i wrażenia. Jest spokojnie, by zaraz wszystko się skomplikowało. To historia nie tylko o klubie motocyklowym, ale przede wszystkim o walce Beaty z traumą, wyjściu z depresji, poukładaniu swojego życia, aby móc w miarę normalnie funkcjonować. Podobało mi się jak silna jest ta kobieta. Mimo złych przeżyć walczy aby przetrwać i wygrać ze swoimi demonami.
Świetnie, że rozdziały były pisane z perspektywy innych bohaterów, nie tylko Beaty, co daje możliwość poznania ich myśli i odczuć.
Każdy z bohaterów jest inny, ale bardzo fajnie wykreowany. Jednym słowem każdy tutaj pasuje idealnie i wnosi coś innego dzięki czemu mamy urozmaicenie.
Akcja nie jest monotonna, wręcz przeciwnie. Są momenty kiedy pędzi jak szalona, przez co książka jest niedokładalna. Szczególnie, że nie jest to cukierkowy romans.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa początku poznajemy Beatę, która jest jeszcze dzieckiem. Od najmłodszych lat jest ona zafascynowana i zakochana w Piotrze, koledze jej brata. Lata mijają,...
♠️♠️ RECENZJA ♠️♠️
Magda Rysa "Rysa na honorze"
Beata nie miała łatwego dzieciństwa, ale dzięki miłości i opiece brata mogła prowadzić w miarę normalne życie. Dziewczyna skrycie podkochiwała się w Piotrze, koledze brata i zarazem prezesie klubu motocyklowego, który niestety nie miał dobrej reputacji. Gdy piękna i pełnoletnia już Beata wreszcie przykuwa uwagę Piotra, nie spodziewa się, że zamiast spełnienia marzeń czeka ją koszmar który całkowicie zmieni jej życie. Czy skrzywdzona dziewczyna jest wstanie poradzić sobie z traumą? Czy Piotr, Robert i Tomek odkupią swoje winy? Czy istnieje szansa aby zapomnieć i wyciągnąć rękę po szczęście?
"Rysa na honorze" to książka która bardzo zapadła mi w pamięć i serce, wywołała ogrom skrajnych emocji, odczuwałam rozpacz, ból, niemoc ale i radość oraz nadzieję. Beata to dla mnie bohaterka godna podziwu, ta młoda i niewinna dziewczyna przez intrygi innych została okrutnie skrzywdzona, a mimo wszystko znalazła w sobie siłę aby ponieść konsekwencje, pokonać strach, wybaczyć i pokochać. Piotr od początku był moim faworytem, niestety z biegiem historii stracił w moich oczach tak bardzo, że finalnie uważam go za tchórza. Bartek, no cóż ten chłopak zdecydowanie się pogubił, za co musiał zapłacić największą cenę, a Robert to postać najbardziej neutralna. Największym zaskoczeniem natomiast okazał się Tomasz, ale nie będę wam za dużo zdradzać bo liczę na to iż sami sięgnięcie po tą książkę i dacie się porwać emocjom. Kochani to nie jest typowy romans motocyklowy, lecz historia z głębią, pełna zaskakujących wydarzeń, poruszająca trudne tematy i pokazująca, że nawet największy koszmar kiedyś się kończy. Całość napisana jest tak lekkim i przyjemnym językiem, że z łatwością dajemy się ponieść fabule i z zapartym tchem śledzimy losy naszych bohaterów.
Kochani to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki ale zdecydowanie nie ostatnie. Ja jestem tą książką zachwycona i polecam ją wam z całego serducha. Gwarantuję, że gdy zaczniecie czytać rzeczywistość przestanie mieć dla was jakiekolwiek znaczenie.
Moja ocena 10/10⭐️
Książkę miałam okazję przeczytać dzięki autorce @rysamagda za co bardzo gorąco dziękuję.
♠️♠️ RECENZJA ♠️♠️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMagda Rysa "Rysa na honorze"