Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem

Okładka książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem autora Henryk Chmielewski, 8320314062
Okładka książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem
Henryk Chmielewski Wydawnictwo: Młodzieżowa Agencja Wydawnicza Cykl: Tytus, Romek i A'Tomek (tom 15) Seria: Tytus, Romek i A'Tomek komiksy
komiksy
Tytus, Romek i A'Tomek (tom 15)
Tytus, Romek i A'Tomek
1984-01-01
1984-01-01
8320314062

Kup Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem

To jedna z pierwszych ksiąg które przeczytałem w dzieciństwie i po kilkudziesięciu latach przeczytałem ponownie i było suuuper.

Wiadomo - klasyka!

Wiadomo - klasyka!

Księga XV to mega sztos, absolutnie jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza księga. Mam takie zdjęcie z dzieciństwa, na którym czytam właśnie tę księgę. Zaczytywałem się nią przez lata. Genialny humor, świetny, wyrazisty i szczegółowy rysunek.

Zdecydowanie ten tom można nazwać klasycznym. Tutaj Papcio wyraźnie uwolnił się już od wpływów politycznych, pozwala sobie otwarcie na żarty... nawet dość karkołomne, bo przecież czerwone krasnoludki ze swoją kolektywną organizacją i nastawieniem na tajemnicę, uniformizm i militaryzm... przecież to puszczenie oka do czytelnika (w Kingsajzie jest to samo). Inteligentnie rozegrał cenzurę.

Księga została wydana w 1982 roku, stan wojenny obowiązywał do 22 lipca 1983 roku, więc... to nie był łatwy czas, a mimo to Tytus powstał. i to z ukrytym przesłaniem. Genialne. Wyprawa pod ziemię... kapujecie: podziemie ;)

Miejsca które odwiedza Tytus np. Muzeum geologiczne są autentyczne, widziałem porównanie zdjęć i rysunków. Coś fantastycznego. Daję 11 gwiazdek.

862 użytkowników ma tytuł Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem na półkach głównych
341 użytkowników ma tytuł Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem na półkach dodatkowych

Okładka książki Skradziony skarb Małgorzata Rutkowska, Jerzy Wróblewski
Skradziony skarb Małgorzata Rutkowska, Jerzy Wróblewski
Okładka książki Funky Koval. Bez oddechu. Maciej Parowski, Bogusław Polch, Jacek Rodek
Funky Koval. Bez oddechu. Maciej Parowski, Bogusław Polch, Jacek Rodek
Okładka książki Opowieści z Mirmiłowa. Obłęd Hegemona Piotr Bednarczyk, Krzysztof Janicz, Sławomir Kiełbus, Maciej Kur, Norbert Rybarczyk, Tomasz Samojlik
Okładka książki Hugo: Boska jabłoń Luce Daniels, Bernard Dumont
Hugo: Boska jabłoń Luce Daniels, Bernard Dumont

Cytaty z książki Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem

Henryk Chmielewski Tytus, Romek i A'Tomek. Księga XV. Tytus geologiem Zobacz więcej