Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb

Okładka książki Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb autorstwa B.K. Borison
Okładka książki Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb autorstwa B.K. Borison
B.K. Borison Wydawnictwo: Endorfina Cykl: Lovelight (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Lovelight (tom 3)
Mixed Signals
2024-08-30
2024-08-30
2022-08-27
Po kolejnej nieudanej randce Layla ostatecznie zrezygnowała z poszukiwania drugiej połówki. Zawsze marzyła o romantycznych uniesieniach i motylach w brzuchu, a po raz kolejny została sama przy stoliku z niezapłaconym rachunkiem.Do tego, cóż, prowadzenie piekarni w najbardziej romantycznym zakątku Inglewild zdecydowanie nie pomaga w porządkowaniu życia miłosnego… Na szczęście Caleb Alvarez, nauczyciel lokalnego liceum, a dawniej zastępca szeryfa, ma na to idealne rozwiązanie! Oferuje Layli miesiąc randek bez zobowiązań – on postara się przywrócić jej wiarę w mężczyzn, a tymczasem ona oceni jego umiejętności randkowania. Gwarantuje spotkania bez presji, bez zobowiązań i, przede wszystkim, bez rozczarowań – dla Layli brzmi jak układ idealny! Niestety nie wezmą pod uwagę tego, że do ich planu włączy się coś jeszcze – prawdziwe uczucie. Czy Caleb i Layla zdołają się sobie oprzeć?

“Mixed signals” to 3. tom serii “Lovelight Farms”, opowiadającej o perypetiach mieszkańców urokliwego miasteczka Inglewild.

Kup Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb

Oceny książki Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb

Chyba najlepsza jak dotąd część tej serii. Najbardziej do mnie przemówiły uczucia bohaterów

Ostatni powrót na Lovelight Farm mam już za sobą i niestety w tym przypadku zadziałała zasada „do trzech razy sztuka” — ta część okazała się dla mnie najgorsza.
W finałowym tomie poznajemy historię Layli, ostatniej wspólniczki farmy i utalentowanej cukierniczki. Choć otacza ją słodycz i ciepło, w jej życiu dominuje poczucie samotności. Miłość zdaje się kwitnąć wszędzie wokół, a jej własne randkowe doświadczenia przypominają raczej pasmo rozczarowań niż romantyczną przygodę — każdy kolejny mężczyzna wydaje się kandydatem do tytułu „największego dupka roku”. Gdy Layla jest już kompletnie zrezygnowana, zaczyna dostrzegać Caleba Alvareza w zupełnie nowym świetle. On z kolei zauważył ją dawno temu — co zdradza nie tylko jego spojrzenie, ale i powiększający się obwód w pasie. Dotąd jednak jego nieśmiałość zawsze brała górę. Czy tym razem odważy się zaproponować Layli pewien układ — i czy ta decyzja okaże się dla nich obojga dobra?
Książkę dokończyłam, choć przyznaję, że od połowy czytałam ją już raczej z potrzeby domknięcia całej serii niż z czystej przyjemności. To nie jest zła powieść, ale moim zdaniem najbardziej nierówna z trzech. Największym problemem okazały się nuda i powtarzalność. Zarówno bohaterowie, jak i poruszane wątki — niepewność siebie, trudne relacje, potrzeba udowodnienia własnej wartości — miały spory potencjał, który niestety został spłycony. Odnosiłam też wrażenie, że autorka nie do końca wiedziała, jak poprowadzić historię Layli i Caleba: narracja bywała chaotyczna, sceny się powtarzały, a tempo było nierówne, co odbierało opowieści spójność.
Nie było to zakończenie ani zupełnie nieudane, ani szczególnie satysfakcjonujące. Jeśli ktoś rozpoczął serię Lovelight, warto ją doczytać do końca — choć raczej bez oczekiwania, że finał okaże się najmocniejszym punktem cyklu.

Layla zawsze marzyła o znalezieniu drugiej połówki, jednakże po nieudanej randce się poddała. Caleb Alvarez, który jest nauczycielem w liceum, a wcześniej zastępcą szeryfa proponuje dziewczynie układ - miesiąc randek bez zobowiązań. Korzyści będą dla obu stron, bowiem Caleb postara się przywrócić Layli wiarę w mężczyzn, a kobieta oceni jego umiejętności randkowania.

Bardzo podobały mi się randki bohaterów. Można określić, że były niepowtarzalne, pasowały do bohaterów mimo, że ciągle coś stawało im na drodze. Caleb to ideał mężczyzny - troskliwy, opiekuńczy, miły i szarmancki.
Tą część serii określiłabym jako ciepłą, słodką i zabawną. Nie zabraknie również namiętności 🔥 a klimat małego miasteczka jest po prostu cudowny! Cała seria jest bardzo przemyślana. Na końcu muszę wspomnieć, że wszystkie trzy tomy są przepięknie wydane! Uwielbiam barwione brzegi 😍

Bardzo...

298 użytkowników ma tytuł Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb na półkach głównych
50 użytkowników ma tytuł Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb

High Hopes Ava Reed
High Hopes
Ava Reed
High hopes. Ava Reed. Aby ratować ludzkie życie, dają z siebie wszystko. Jednak czasami nawet to nie wystarcza… Laura chciała być jak swoi rodzice, którzy poznali się w szpitalu Whitestone. Ich miłość była piękna, ale krótka. Doczekali się trójki dzieci i to właśnie Laura poszła w ich ślady. Teraz jeszcze została rezydentką w szpitalu w którym się poznali. To jednak oznacza zamianę w jej życiu. Jednak kiedy zostaje zdradzona od razu wyjeżdża do Phoenix. Dla tej wymarzonej pracy może zrobić wszystko. Jest nowa w mieście, a kiedy jedzie na pierwszy dzień do szpitala pomaga przy wypadku, ale przy okazji poznaję lekarza z tego szpitala. Chociaż zrobił na niej średnie wrażenie. Jednak dość często będą się widzieć. Jej przełożonym zostaję zdolny i młody kardiochirurg, dr Nash Brooks Między tą dwójką, aż iskrzy, ale Nash jest jej szefem. Nie powinni się poznawać nawet na stopie zawodowej. Ale czy z uczuciem można wygrać? Jestem ogromną fanką książek i seriali z wątkiem medycznym. A tutaj mamy środowisko szpitalne, a mało tego wszystko jest fajnie i dokładnie opisane. Dzięki temu możemy poczuć się jakbyśmy byli obok. Historie przeczytałam w mig i aż żałuję że tyle zwlekałam. Po prostu kocham tą serię i chce więcej. Autorka świetnie prowadzi akcję, żeby nagle przy końcówce nas powalić. Serce może lekko nam stanąć, ale dzięki temu od razu złapałam kolejny tom. Jeśli tak jak ja kochacie wątki medyczne to ta historia jest dla was idealna. Ocena: 5/5⭐
Veronicabooks - awatar Veronicabooks
Meet Cute. Prawo do miłości Helena Hunting
Meet Cute. Prawo do miłości
Helena Hunting
Jak bardzo prawdopodobnie jest,że wpadniecie na swojego idola np.na studiach? Raczej niewielkie. Kailyn się to udaje.Na dodatek aktor,w którym kochała się jako nastolatka jest w tej samej grupie co ona.Z pozoru niewinne zauroczenie przeradza się w przyjaźń.Ale incydent z zbyt póznym oddaniem pracy Kailyn przez Daxona kładzie cień na ich znajomości.Dziewczyna czuje się całkowicie rozczarowana. Kilka lat później oboje są wziętymi prawnikami. I nic nie wskazuje na to,by mieli się ponownie spotkać.Los ma w tej sprawie inne zdanie. Niespodziewanie Dax zjawia się w biurze Kailyn i prosi ją o poradę. Jego rodzice zginęli w wypadku samochodowym, a on został sam z 13-letnią siostrą,która nie radzi sobie ze stratą. O prawo opieki nad Emme walczy też ciotka Linda. Ona nie dba o środki ani o dobro siostrzenicy. Czy Kailyn i Dax pominą dawne urazy i zerwą szyki by uratować nie tylko Emme,ale spróbować razem zbudować przyszłość? Zacznę od tego,co mi się nie podobało. Mianowicie relacja enemies to lovers,gdzie na samym początku książki są nazwani przyjaciółmi.Sytuacja z poźnym oddaniem pracy to ciężki temat,ale żeby zaraz stawać się wrogiem? Pachnie mi tu małostkowością. Poruszanie temu spraw pro bono na plus,bo większość społeczeństwa myśli,że prawnicy są łasi na pieniądze. Walka o siostrę i próba zastąpienia rodziców ukazana w realny sposób. Myślę, że większość miała by problem by z dnia na dzień stać się rodzicem dla młodszego rodzeństwa. Lekki,przyjemny romans.
maniek_czyta Aneta - awatar maniek_czyta Aneta
oceniła na97 miesięcy temu
Twoja aż po grób Ivy Fairbanks
Twoja aż po grób
Ivy Fairbanks
"Twoja aż po grób" Ivy Fairbanks to książka, która wzbudziła we mnie dość mieszane, ale raczej stonowane emocje. To jedna z tych lektur, które czyta się sprawnie i z pewnym zainteresowaniem, ale bez większych skoków zaangażowania. Na pewno doceniam klimat, jaki autorka próbuje stworzyć — jest w nim coś niepokojącego, momentami dusznego, co dobrze buduje napięcie emocjonalne. To nie jest lekka, beztroska historia i to akurat działa na jej korzyść. Czuć, że miała być bardziej intensywna i trochę mroczniejsza w odbiorze. Styl jest przystępny i raczej niewymagający, co sprawia, że przez książkę się płynie. Jednocześnie momentami miałam wrażenie, że język mógłby być bardziej dopracowany albo wyrazisty — wszystko jest poprawne, ale niekoniecznie zapadające w pamięć. Brakuje mi tu czegoś, co wyróżniłoby tę historię na tle innych podobnych tytułów. Nie do końca przekonało mnie też tempo — bywało nierówne. Są fragmenty, które wciągają i faktycznie budują napięcie, ale zdarzają się też takie, które wydają się trochę rozwleczone albo nie do końca wykorzystują swój potencjał. Przez to moje zaangażowanie w trakcie czytania falowało, zamiast utrzymywać się na stałym poziomie. To książka, która ma swój klimat i pewne mocne momenty, ale nie do końca wykorzystuje to, co mogłaby zaoferować. Nie jest to rozczarowanie, ale też nie coś, co szczególnie mnie zachwyciło. Myślę, że dobrze sprawdzi się u osób, które lubią bardziej emocjonalne, lekko mroczne historie, ale nie oczekują czegoś bardzo oryginalnego czy przełomowego. Dla mnie to raczej „okej” lektura — taka, którą się czyta i odkłada bez większego żalu, ale też bez potrzeby wracania do niej myślami.
ZaczytanaBestia - awatar ZaczytanaBestia
oceniła na68 dni temu
Mine To Love Natasha Madison
Mine To Love
Natasha Madison
Presley jest przekonana, że na niej skończy się seria ślubnych porażek w jej rodzinie. Zarzeka się, że ona nigdy nie stanie na ślubnym kobiercu. Swój, trwający od lat związek z Bennettem, uważa (lub raczej chce uważać) za przyjaźń z korzyściami. Jednak dwie kreski na teście ciążowym wywrócą jej misterny plan na życie do góry nogami. Największym atutem całej tej serii zawsze byli i są bohaterowie. Autorka obdarza swoje postaci wyrazistymi charakterami i świetnym poczuciem humoru. Tym razem mamy okazję bliżej poznać Presley, która jest urocza, choć stanowcza oraz ma bardzo cięty język. Wbrew pozorom jest także bardzo wrażliwa, a jej niechęć do małżeństwa wynika ze strachu przed porażką i odrzuceniem. Bennett, z którym spotyka się od nastoletnich czasów, jest wyrozumiały, cierpliwy i zakochany w niej po uszy. Chemia między tym dwojgiem jest wręcz dzika. Bennett jest gotowy wskoczyć w związek z Presley bez wahania, jednak ona uparcie próbuje się z tego wywinąć. Gdy na horyzoncie pojawia się wizja dziecka, Presley musi przetasować karty, stawić czoła swoim lękom i przede wszystkim nie odrzucić Bennetta o jeden raz za dużo! Historię tych dwojga, która chwyta za serce, rozczula i czasami irytuje, urozmaicają także jej siostry i rozhisteryzowana matka. Ich dialogi i riposty sprawiają, że momentami wybucha się śmiechem. To przyjemna, urocza lektura, którą czyta się łatwo i szybko. Nie zapominajcie tylko, że pikantnych scen też tu nie brakuje 😉. Polecam Wam całą serię ze spokojnym sumieniem. #długoiszczęśliwie to lek na największy nawet zastój czytelniczy!
Little_Life_of_E - awatar Little_Life_of_E
Na zawsze, Young Joanna Mordak
Na zawsze, Young
Joanna Mordak
ɴᴀ ᴢᴀᴡsᴢᴇ, ʏᴏᴜɴɢ ★★★★★★★★★☆ Q: Jaką cechę najbardziej cenicie w drugiej osobie? ฅ ʀᴇᴄᴇɴᴢᴊᴀ Jestem zauroczona I zakochana Ta historia przeniknęła do każdej komórki mojego ciała i zostanie tam na zawsze. Często trafiają się książki, które czyta się szybko. A czasami zdarza się taka, z którą zostaje się na dłużej – nie dlatego, że jest trudna, ale dlatego, że po prostu nie chce się z niej wychodzić. Ta książka towarzyszyła mi przez prawie miesiąc. I choć na pierwszy rzut oka może się wydawać, że to długo, w rzeczywistości wcale tego tak nie odczułam. Wręcz przeciwnie – po jej zakończeniu pomyślałam, że to było naprawdę piękne doświadczenie, bo dzięki temu mogłam o wiele dłużej pozostawać w świecie wykreowanym przez Asię. A jest to świat pełen emocji, wrażliwości i subtelności. Jednym z najbardziej wyjątkowych elementów tej książki jest sposób, w jaki autorka konstruuje postać niewidomej głównej bohaterki. Poznajemy jej świat inaczej niż zazwyczaj, bo poprzez emocje, dźwięki, zapachy i dotyk. Ten zabieg sprawia, że historia nabiera zupełnie innego wymiaru. Czytając, nie tylko obserwujemy wydarzenia, ale w pewien sposób zaczynamy je odczuwać. To niezwykle ciekawa i bardzo udana decyzja narracyjna, która wyróżnia tę powieść na tle wielu romansów. Ogromnym atutem książki jest również klimat. Sztuka, galerie, wernisaże i malarstwo tworzą piękne tło dla rozwijającej się relacji bohaterów. Dzięki temu historia ma w sobie coś delikatnego i momentami wręcz magicznego. Jednocześnie autorka nie ucieka od trudniejszych tematów – pojawiają się wątki związane z traumą, uprzedzeniami czy poczuciem własnej wartości. Wszystko to jednak zostało przedstawione z ogromną wrażliwością i wyczuciem. Relacja Livii i Alexa rozwija się stopniowo, bez pośpiechu. To nie jest historia oparta wyłącznie na nagłym uczuciu, lecz raczej na procesie budowania zaufania i poznawania siebie nawzajem. Dzięki temu emocje wydają się autentyczne, a bohaterowie – prawdziwi. „Na zawsze, Young” to książka, która wzrusza, uspokaja i pozwala na chwilę zanurzyć się w świecie pełnym emocji. To jedna z tych historii, które czyta się nie tylko dla fabuły, ale przede wszystkim dla klimatu i bohaterów, z którymi naprawdę chce się spędzić więcej czasu. I właśnie dlatego wcale nie żałuję, że czytałam ją tak długo. Bo czas spędzony z tą historią był po prostu… cudowny. 🤍
bookishwor1d - awatar bookishwor1d
ocenił na96 dni temu

Cytaty z książki Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb

Dlaczego marnujesz czas na takich kolesi? Dlaczego zadowalasz się okruchami, skoro zasługujesz na cały cholerny tort?

B.K. Borison Lovelight Farms # 3. Layla & Caleb Zobacz więcej