Natalie Eurotrip

- literatura młodzieżowa
- 2024-08-13
- 2024-08-13
Sprawy szybko się komplikują. Przyjaciółka okazuje się zupełnie nie tą osobą, za którą miała ją Natalia. Rozżalona dziewczyna zamiast w samolocie do Paryża ląduje w pociągu do Holandii. Tak się zaczyna jej wielka europejska przygoda. Kogo w jej trakcie spotka? Co się jej przytrafi? Czy wróci do domu, do Polski, by pracować i studiować? A może w stolicy Francji coś ją zatrzyma? Na przykład miłość…
Książka dla czytelników powyżej osiemnastego roku życia.
Kup Natalie Eurotrip w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Natalie Eurotrip
W takim wydaniu nie czytałam Emilii Szelest, a jest warto sięgnąć po tą powieść. Niech nikogo nie zwiedzie okładka. Historia,którą mogłam przeczytać jest o spełnianiu marzeń, o rozwoju swoich pragnień, o porażkach i potknięciach, o małych i większych tragediach, ale też o miłości. Często nasze wyobrażenia o czymś są dalekie od rzeczywistości. Trzeba mieć marzenia, trzeba je spełniać, bo po drodze zdobywamy ogromne doświadczenie. "Nieważne ile kilometrów przejedziecie ani jak wiele krajów odwiedzicie. Jeśli nie macie na świecie choćby jednej osoby, którą kochacie i do której wracacie, nie poczujecie się szczęśliwi." Natalia Nowicka podczas swojej nieprzewidywalnej podróży poznała wiele osób. Większość była życzliwa i pomocna. Pomimo kilku przeszkód nie potrafiła zapomnieć o pewnym mężczyźnie.
Oceny książki Natalie Eurotrip
100 użytkowników ma tytuł Natalie Eurotrip na półkach głównych- Przeczytane 62
- Legimi 4
- 2024 3
- Patronat 2
- Przeczytane e-booki 1

Czytelnicy Natalie Eurotrip przeczytali również
Cytaty z książki Natalie Eurotrip
Życie nie jest lekkie jak pianka marshmallow, wprost przeciwnie – to twardy orzech do zgryzienia.

Opinie i dyskusje o książce Natalie Eurotrip
Taka trochę niedopracowana, po łebkach i to uczucie też tak wyszło za szybko opowiedziane, aż szkoda.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo opowieść o dziewczynie, która marzyła o wyjeździe do Paryża. Sama uzbierała na wyjazd pieniądze, przekonała rodziców, dogadała się z przyjaciółką. Miała plan, który tuż przed wylotem legł w gruzach a dla Natali rozpoczęła się prawdziwa przygoda życia. Z nowo poznanymi znajomymi ląduje w pociągu do Holandii. Czy uda się jej dotrzeć do wymarzonego Paryża?
Natalia to młoda dziewczyna, a w tej młodości niedoświadczona i trochę naiwna. Jest impulsywna a jej specjalnością jest pakowanie się w kłopoty. Mimo to ma ogromne szczęście w nieszczęściu. Na swojej drodze spotyka dobrych ludzi, którzy pomagają jej w tej przygodzie życia. Niestety gdy tylko coś idzie nie tak Natalia ucieka (najlepiej do innego kraju).
Przyznaję, że to była trochę szalona przygoda ale i niezła lekcja życia w pigułce. Natalia pragnęła wolności i przygody. Odwiedzając coraz to inne kraje odkrywa, że najważniejsza jest rodzina, przyjaciele i miłość.
To kolejny przykład książki, której nie należy oceniać po okładce a nawet objętości. Książkę oczywiście czytało się szybko, nie miałam ochoty jej odkładać. Akcja była ciekawa a autorka co rusz zaskakiwała nas nowymi zwrotami akcji. Mimo tak małej objętości bardzo zżyłam się z bohaterami. Ten tytuł był idealny na zakończenie wakacji i dołącza do ulubionych książek tej autorki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNatalia to młoda...
Emilia Szelest powraca z nową, pełną emocji powieścią – Natalie. Eurotrip. To dynamiczna historia, która łączy w sobie romans, przygodę i nutę tajemnicy, a wszystko to w scenerii europejskiej podróży, pełnej niespodzianek i nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Główna bohaterka, Natalie, po trudnych przejściach decyduje się na spontaniczną wyprawę przez Europę. Wkrótce okazuje się, że ta podróż stanie się dla niej czymś więcej niż tylko ucieczką od problemów – będzie szansą na odnalezienie siebie i prawdziwej miłości. Emilia Szelest po raz kolejny udowadnia, że potrafi stworzyć bohaterów, z którymi łatwo się utożsamić, a ich losy wciągają od pierwszych stron.
Lekki styl autorki, szybka akcja i mnóstwo emocji sprawiają, że książkę czyta się jednym tchem. Jeśli lubisz romantyczne powieści z nutą przygody i szukasz czegoś, co oderwie Cię od codzienności – Natalie. Eurotrip to idealny wybór!
Polecam wszystkim, którzy kochają książki pełne pasji, podróży i nieoczekiwanych zwrotów akcji. 🚗💛
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bohaterka, Natalie, po trudnych przejściach decyduje się na spontaniczną wyprawę przez Europę. Wkrótce okazuje...
[RECENZJA]
NATALIE EUROTRIP
Autor: Emilia Szelest
Wydawnictwo: Editio Red
Premiera: 13.08.2024
NATALIE EUROTRIP to powrót Emilii Szelest po dość długiej przerwie wydawniczej. Książka dla czytelników powyżej osiemnastego roku życia, opowiadająca historię młodych dorosłych, a przede wszystkim Natalii. Dziewczyna wychowana w niezamożnej rodzinie marzy o podroży do Paryża. Nie może liczyć na pomoc finansową rodziców, dlatego stara się sama zarobić na wycieczkę życia. W końcu się udaje! Wypad ma odbyć się z przyjaciółką. Jednak sprawy się komplikują i Natalia zamiast w samolocie do Paryża ląduje w pociągu do Holandii. Czy uda jej się ostatecznie dotrzeć do stolicy Francji? Jakie miejsca w Europie jeszcze odwiedzi? Czy ostatecznie wróci do Polski? I kogo spotka na swojej drodze?
Znam wszystkie książki Autorki i zdecydowanie bardziej lubię te z pazurem i wątkami sensacyjnymi lub mocno romantyczne. W NATALIE EUROTRIP Emilia Szelest wraz z główną bohaterką zabiera Czytelników do Holandii, Francji, Wielkiej Brytanii i Włoch. Europejskie podróże Natalii wiążą się z całą masą przygód i nowych osób. Niektórzy podają pomocną dłoń, na innych trzeba będzie uważać. Myślę, że książka spodoba się młodym ludziom 19+. Nie jest długa, ładnie wydana, czyta się szybko. Płynie z niej przekaz, że warto walczyć o marzenia, realizować zamierzone cele, próbować nowych rzeczy, mieć odwagę podróżować, poznawać nowych ludzi, pokonywać przeszkody i nie poddawać się, mimo niepowodzeń czy złych doświadczeń.
[RECENZJA]
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNATALIE EUROTRIP
Autor: Emilia Szelest
Wydawnictwo: Editio Red
Premiera: 13.08.2024
Po lekturze tej książki można nabrać ochoty nie tylko na francuskie makaroniki, angielski pudding cytrynowy czy tulipany prosto z Holandii, ale przede wszystkim na podróże w dobrym towarzystwie 🙂
To powieść dla młodych dorosłych.
Natalia Nowicka to dziewiętnastolatka, która mówi o sobie: «Wpadałam z deszczu pod rynnę szybciej, niż mrugałam« i muszę przyznać, że z każdą stroną czytanej książki, przyznawałam jej rację 😉 Kłopoty to jej specjalność, ale bohaterka w tej młodzieńczej beztrosce ma bardzo dużo szczęścia. Jak potoczą się jej losy? Czy wróci do Polski i zacznie pracę w mleczarni albo znajdzie inny sposób, by zarobić na studia? A może pochłonie ją wielki świat, z całym pięknem, ale i brutalnością? Czy Natalia znajdzie mężczyznę, który będzie miał siłę biegać za nią po całej Europie?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo powieść dla młodych dorosłych.
Jeśli szukacie fajnej przygodówki połączonej z romansem, ale nie takim standardowym, a do tego książki, która wzbudzi w Was refleksje na temat życia- to ta pozycja nada się idealnie.
Poznajemy Natalię, która aby pójść na studia robi rok przerwy i ma na nie zarobić, ale pierw w wakacje chce polecieć do Paryża i którym marzy od zawsze. Niestety jej rodzice się na to nie zgadzają do momentu aż nie powie, że leci z nią jej przyjaciółka. Niestety sprawy się komplikują i na imprezie nasza bohatera dowiaduje się czegoś o Sandrze i nagle ląduje w mieszkanku czwórki obcych sobie ludzi. Młodych studentów. Tak zaczyna się jej największa przygoda. Natalia pewnego dnia budzi się w pociągu do Holandii, aby zarobić na bilet do Paryża pracuje z nowymi przyjaciółmi na polu tulipanów. Gdy już myśli, że poleci do Francji coś się wydarzy co znów jej uświadomi, że ma olbrzymiego pecha, ale też, że nic nie dzieje się bez powodu i że sytuacje jakie nas spotykają mają wpływ nie tylko na nas, ale na osoby jakie poznajemy. Jest to książka pełna zwrotów akcji, nowych ludzi, decyzji, które zmienia wiele, ale też dają lekcje i powodują, że nasza główna bohaterka staje się tą osobą jaką będzie. W książce tej myślę, że nie jedna z nas odnajdzie siebie. Spędzicie z nią bardzo miło czas, poznacie wiele różnych miejsc, ale też zobaczycie, że świat ma na nas plan. Za to obcy ludzie są czasami o wiele większym wsparciem niż ludzie jakich uważaliśmy za bliskich. A miłość? Jeżeli jest prawdziwa przetrwa największe koleje losu i chociażby nie wiem ile kilometrów nas dzieliło, sytuacji w naszym życiu się wydarzało los pokieruje tak naszym życiem, że się odnajdziemy i będziemy trwać.
Dawno nie czytałam tak przyjemnej książki. Z czystym sumieniem mogę Wam ją polecić. Nada się idealnie na prezent, na zastój czytelniczy, ale również aby spędzić z nią wieczór pod kocem z lampką wina czy kubkiem ciepłej herbaty/ kakao.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoznajemy Natalię, która aby pójść na studia robi rok przerwy i ma na nie zarobić, ale pierw w wakacje chce polecieć do Paryża i którym marzy od zawsze. Niestety jej rodzice się na to nie...
Natalia od lat marzy o wyjeździe do Paryża. W końcu jej marzenie ma się spełnić. Rodzice przekonani, najlepsza przyjaciółka namówiona, bilety kupione i można ruszać. Nieoczekiwane zamiast lotu do Paryża jest pociąg do Rotterdamu, zamiast przyjaciółki są nowo poznani znajomi i zamiast zwiedzania jest praca na polu tulipanów. A to jeszcze nie koniec perypetii młodej dziewczyny. Pytanie tylko, czy będzie to wielka europejska przygoda czy całkowita porażka?
"Natalie Eurotrip" to książka o wkraczaniu w dorosły świat, o popełnianiu błędów i uczeniu się z nich wyciągać lekcje na przyszłość. Jest to również historia o pierwszych uczuciach, podejmowaniu nieprzemyślanych decyzji opartych o porywy serca oraz o walce o swoje marzenia.
Lektura idealna na leniwe, jesienne popołudnie. Czyta się ją ekspresowo, słucha tak samo, udało mi się ją odsłuchać na kilku dłuższych, bardzo przyjemnych spacerach. Szybka akcja, świetne miejsca, delikatnie naiwna bohaterka i kilka sytuacji, w które ciężko uwierzyć, ale spokojnie można przymknąć na to oko. Lubię styl pisania Emilki, lubię jej książki i ta również przypadła mi do gustu, więc polecam 👍
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNatalia pochodzi z Garwolina, ale już od dawna marzy, aby wyjechać do Francji.
Ciężka praca popłaca i po trzech miesiącach Natalia uzbierała potrzebną kwotę na wycieczkę i wraz z przyjaciółką organizują wyjazd.
Niestety krótko przed wyjazdem życie weryfikuje przyjaźń Natalii i Sandry. Rozżalona dziewczyna zamiast być w drodze do Paryża znajduje się w pociągu do Holandii z dopiero co poznanymi ludźmi. Od tego momentu zaczyna się jej szalony trip po Europie. Z jakimi trudnościami przyjdzie się jej zmierzyć? Kogo los postawi na jej drodze? A może Natalia wróci do Polski i rozpocznie pracę oraz studia tak jak zaplanowali jej rodzice?
Jedno jest pewne, ta wyprawa odmieni jej życie i już nic nie będzie takie jak przedtem.
„Natalie Eurotrip” to nowa książka autorstwa Pani Emilii Szelest. Przyznam szczerze, że autorka zaskoczyła mnie tą książką i jest to oczywiście zaskoczenie na plus. Natalia została wykreowana na zwyczajną dziewczynę, która może i momentami była zbyt ufna, ale mimo wszystko dała się polubić. Z wielką ciekawością poznawałam jej kolejne przygody i kibicowałam jej, aby jej podróż zakończyła się happy endem. Czy tak było? Ode mnie się tego nie dowiecie, ale możecie być pewni, że sięgając po tę książkę nie będziecie się nudzić. Zwłaszcza, że autorka zabiera nas czytelników na prawdziwy eurotrip.
Polecam serdecznie! :)
Natalia pochodzi z Garwolina, ale już od dawna marzy, aby wyjechać do Francji.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBy zrealizować to marzenie zatrudnia się w naleśnikarni i każdą zarobioną złotówkę odkłada by w najbliższym czasie wyjechać.
Niestety krótko przed wyjazdem życie...
Pamiętacie jakie były wasze plany i marzenia tuż po ukończeniu szkoły?
"Natalie Eurotrip" to powieść z gatunku YA, główną bohaterką której jest Natalka. Dziewczyna pochodzi z niezbyt zamożnej rodziny, marzy, by iść na studia, ale najpierw musi na nie zarobić. Ale największym jej marzeniem jest zwiedzić Paryż. Haruje w wakacje, by wyruszyć do wymarzonego miejsca, ale w pewnym momencie jej podróż nieco zmienia kierunek...
Emilia Szelest stworzyła wciągającą i bardzo ważną powieść o stawianiu pierwszych kroków w dorosłość, o weryfikowaniu marzeń i wyobrażeń o życiu.
Ogromnie spodobało mi się nastawienie Natalii do wszystkiego, co ją spotykało. Traktowała to jak dar od losu, jak kolejną lekcję, jak coś, co miało ją zahartować. Jej otwartość, szczerość i wdzięczność była aż zaraźliwa. I szczerze podziwiałam, że pomimo młodego wieku ta bohaterka potrafiła podjąć dojrzałe i mądre decyzję, pozostając w zgodzie ze sobą.
Myślę, że bez względu na wiek, absolutnie każdy znajdzie w tej historii coś dla siebie.
Napisana w lekkim stylu ta książka traktuje o rzeczach szalenie istotnych, m.in. o przyjaźni, miłości i odpowiedzialności, o odwadze i podejmowaniu ryzyka.
A ja już wiem, że mój egzemplarz trafi do pewniej rezolutnej nastolatki, która etap dorosłych decyzji i wyborów ma jeszcze przed sobą i mam nadzieję, że historia Natalii będzie dla niej wsparciem.
Pamiętacie jakie były wasze plany i marzenia tuż po ukończeniu szkoły?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPytanie oczywiście nie jest przypadkowe, ponieważ nawiązuje do najnowszej powieści Emilii Szelest.
Książka opowiada o dorastaniu i decyzjach młodych dorosłych. Na przestrzeni lat pokazuje Natalie i dorastanie.
Dziewczyna chce wyjechać do Paryża, ale nie stać jej na to, podejmuje więc pracę. Gdy po kilku miesiącach decyzuje się na wycieczkę jest zmuszona zabrać ze sobą swoją przyjaciółkę, która już od pierwszych dni wyjazdu okazuje się dwulicowa. Zazdrosna o względy chlopaka kredzie go Natalie i tak dziewczyna zostawia swoich przyjaciół i poznaje innych na koncercie. Pijana podejmuje decyzję wyjazdu do Holandii na zbieranie tulipanów. Nowo poznani znajomi okazują się warci przyjaźni a jeden z chłopców wyraźnie coś do niej czuje.
Natalie na swojej drodze poznaje jednak jeszcze Collina. Którego wybierze? Do którego czuje prawdziwą miłość? Odpowiedź nie jest prosta tak jak i dorastanie i nieprzemyślane decyzje.
Książka idealna na jedno popołudnie. Ja czułam się już za stara na przeżywanie młodocianych złych decyzji. Tekst mógł być też dłuższy. Zamiast opisów zdarzeń wolę naprawdę je czytać.
Lubię twórczość Emilii, tak więc polecam wam i tą pozycję.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDziewczyna chce wyjechać do Paryża, ale nie stać jej na to, podejmuje więc pracę. Gdy po kilku miesiącach decyzuje się na wycieczkę jest zmuszona zabrać ze sobą swoją przyjaciółkę, która już od pierwszych dni wyjazdu okazuje się dwulicowa. Zazdrosna o względy...