Podwarszawski świt

komiksy
2023-10-07
2023-10-07
40 min.

Kup Podwarszawski świt w ulubionej księgarnii

Oceny książki Podwarszawski świt

OPINIE i DYSKUSJE o książce Podwarszawski świt

“Podwarszawski świt” to komiks niezależny autorstwa Anny Krztoń. Zawiera komiksy stworzone od kwietnia do września 2023 roku. Są to krótkie, bo zazwyczaj jedno- lub dwustronicowe opowiastki rozpisane na sześć kadrów. Pojedyncze epizody są oparte na wyjętych z życia scenach humorystycznych. Często jeden odnosi się do innego lub kilku. Prawie całość obraca się wokół przeprowadzki do podwarszawskiego Sulejówka i mieszkaniu tam. Kilka historii, jak związana z pająkiem, urosły do sagi złożonej z paru niezależnych rozdziałów. Ciekawie wygląda też podziwianie Księżyca.

12066

Znalazłem to przypadkowo kiedy ostatnio przeglądałem polskie komiksy na Gildii, i choć jest to krótki komiks to się nie zawiodłem

Historyjki i styl rysowania autorki ogląda się przyjemnie, jest to też pierwszy komiks od autorki z którym miałem styczność więc z chęcią jeszcze wrócę do innych prac jak będzie okazja

7 użytkowników ma tytuł Podwarszawski świt na półkach głównych
6 użytkowników ma tytuł Podwarszawski świt na półkach dodatkowych

Okładka książki Produkt #25 Katarzyna Czarna, Sylwia Kaźmierczak, Arkadiusz Klimek, Tomasz Kontny, Kamila Król, Anna Krztoń, Marcin Łuczak, Paweł Mączewski, Piotr Marzec, Damian Masłowski, Łukasz Mazur, Katarzyna Niemczyk, Piotr Nowacki, Krzysztof Nowak, Unka Odya, Robert Sienicki, Jan Sławiński, Michał Śledziński, Bartosz Sztybor, Katarzyna Witerscheim, Krzysztof Ryszard Wojciechowski
Okładka książki Stworzone nie kradzione. Komiksy od ludzi dla ludzi Edyta Bystroń, Agnieszka Czachór, Katarzyna Czarna, Jakub Demiańczuk, Jacek Frąś, Ernesto Gonzales, Tomasz Kontny, Janek Koza, Anna Krztoń, Jerzy Łanuszewski, Tomasz Leśniak, Piotr Marzec, Jan Mazur, Piotr Nowacki, Agata Nowicka, Unka Odya, Tomasz Pastuszka, Anna Poszepczyńska, Beata Pytko, Michał Rzecznik, Rafał Skarżycki, Rafał Skwierawski, Michał Śledziński, Tomasz Spell, Wojciech Stefaniec, Jakub Topor, Mateusz Wiśniewski, Marek Wojas, Ewa Zaremba
Okładka książki Przerysowani. Komiksowe opowieści o samouszkodzeniach Edyta Bystroń, Daniel Chmielewski, Katarzyna Czarna, Łukasz Godlewski, Grzegorz Janusz, Anna Krztoń, Michał Siromski, Rafał Szłapa, Ewa Traczykowska, Piotr Wojciechowski, Zvyrke
Okładka książki Warchlaki #8 Wakai inoshishi Ada Buchholc, Connie Colandrea, Drew Davis, Miko Dołhun, Marta Falkowska, Adrian Janus, Jovolsky, Paulina Kakuba, Tomasz Kontny, Kosmiczna ekspedycja kube, Anna Krztoń, Błażej Kurowski, Jacek Kuziemski, Agata Kwiatkowska, Kinga Olszańska, Mateusz Piątkowski, Zuzanna Podpora, Beata Pytko, Magdalena Rzepecka, Ithlini Ellyan Senah, Helena Smołka, Antoni Stanisz, Magda Szerszeń, Piotr Szulc, Megan Uosiu, Ewa Zaremba, Magdalena Zwierzchowska, kth, xuh

Okładka książki Superman - Action Comics: Supergwiazdy Jason Aaron, Eddy Barrows, Eva De La Cruz, Romulo Fajardo Jr., Gavin Guidry, Rex Lokus, Danny Miki, Inaki Miranda, Patricia Mulvihill, John Ridley, Rainbow Rowell, Gail Simone, John Timms, Cian Tormey, Jonas Trindade, G. Willow Wilson
Okładka książki Bastard tom 2 Kim Carnby, Youngchan Hwang
Bastard tom 2 Kim Carnby, Youngchan Hwang
Okładka książki Kaina i Bezkresne Morze Śniegu tom 01 Tsutomu Nihei, Itoe Takemoto
Kaina i Bezkresne Morze Śniegu tom 01 Tsutomu Nihei, Itoe Takemoto
Okładka książki Samuraj. Tom 1 Jean-François Di Giorgio, Giorgio Genêt
Samuraj. Tom 1 Jean-François Di Giorgio, Giorgio Genêt
Okładka książki Asteriks na Korsyce Rene Goscinny, Albert Uderzo
Asteriks na Korsyce Rene Goscinny, Albert Uderzo
Okładka książki Batman/Superman: World’s Finest: Powrót do świata Kingdom Come Tamra Bonvillain, Dan Mora, Mark Waid
Okładka książki Coś zabija dzieciaki, tom 9 Werther Dell’Edera, James Tynion IV
Coś zabija dzieciaki, tom 9 Werther Dell’Edera, James Tynion IV

Cytaty z książki Podwarszawski świt

Dodaj cytat z książki Podwarszawski świt