Rider

- literatura obyczajowa, romans
- Storm Riders MC (tom 6)
- 2024-06-19
- 2024-06-19
Do klubu i pod skrzydła Ridera trafia Mika. Dziewczyna po traumatycznych przejściach nie ufa nikomu. Mimo dobrych intencji bikera, ona nie zamierza korzystać z jego pomocy. Do czasu. Pewnego dnia sprawy z wrogim MC się komplikują. Oni nie cofną się przed niczym, nawet przed porwaniem. A kiedy na jaw wychodzą fakty z życia Miki, robi się niebezpiecznie.
Dla Ridera bycie czyimś aniołem stróżem, okazuje się wyzwaniem, zwłaszcza kiedy następuje zamiana ról. Znajomość tej dwójki może przysporzyć poważnych problemów całemu Storm Riders. Może nawet kosztować kogoś życie.
Kup Rider w ulubionej księgarni
Oceny książki Rider
404 użytkowników ma tytuł Rider na półkach głównych- Przeczytane 281
- 2024 15
- Legimi 12
- 2025 9

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rider
Hmmm, czytajac poprzednie części nie mogłam doczekac sie Ridera, był ciekawa i wygadaną postacia, a w swojej książce jakos mnie nie przekonał . W poprzednich częściach seri czuć iskry między bohaterami, tak w tej bohaterowie się po prostu przyjaźnią, zero emocji . Do tego nie poznajemy ich historii. Autorka wpłata wątki które w sumie nic nie wnoszą do fabuły. Bohaterowie bez polotu i pazura.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezły romans z wątkiem kryminalnym.
Niezły romans z wątkiem kryminalnym.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW całej mojej kolekcji MC Rider zajmuje 2 miejsce po Stormie. Brakowało mi pikanterii w tej części tym bardziej że we wszystkich poprzednich ten rajders był najbardziej niegrzeczny. Ale fajna historia w tle dała radę pociągnąć tą książkę do 7 gwiazdek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUff, jak bardzo odetchnęłam wiedząc, że na razie dobrnęłam do końca wydanych tomów o tym MC. To najgorsza seria o motocyklistach jaka trafiła do tej pory w moje ręce. Przeczytałam tylko dlatego, że otrzymałam wszystkie te książki - oraz na prośbę znajomej...
Nic mnie przy tej seriii nie zatrzymuje. Fatalni bohaterowie, błędy w fabule, słaby język - a raczej fatalny przy tej ilości wulgaryzmów...
Po prostu słaba seria.
Historia Ridera i Miki jest lekko mówiąc chaotyczna. Autorka sama nie wie co chciała osiągnąć, więc jak czytelnik ma się w tej książce odnaleźć.
Ona - z traumatycznymi przeżyciami, on - samiec alfa. Coś jak niby w każdej innej książce, ale kolejne mdłe postacie. Nie wyróżniają się niczym.
Coś takiego nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło, ale tutaj... skończyłam czytać, a już nie za bardzo kojarzyłam co się działo w tej części. Pewnie ma to też związek z tym, że czytam je po kolei... Ale chciałam to mieć za sobą.
Cała ta seria?
Mam lekkie poczucie zmarnowanego czasu...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic mnie przy tej seriii nie zatrzymuje. Fatalni bohaterowie, błędy w fabule, słaby język - a raczej fatalny przy...
Uwielbiam Storm Riders! Świetna kontynuacja przygód braci z MC i ich kobiet. Super się czyta dzieła autorki Anny Wolf.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMika to dziewczyna która ma za sobą traumatyczną przeszłość. Nie potrafi nikomu zaufać i nie chce niczyjej pomocy.
Uwielbiam twórczość autorki , to już kolejna pozycja po którą sięgnęłam jednak przy tej części jestem troszkę rozczarowana. Książka nie dostarczyła mi wielu emocji , nie była tak dynamiczna jak poprzednie części. Było tutaj spokojnie , a między bohaterami nie odczuwałam tej wielkiej chemii 🙁
Mimo to ja nie skreślam autorki bo jedna książka wypadła dla mnie "słabiej" bo znam inne pozycje autorki i jeszcze nigdy nie byłam zawiedziona.
Wiem , że napewno sięgnę po kolejne książki wydane spod pióra autorki. A wy jakie macie odczucia do tej pozycji ?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrafia pod opiekę Ridera, dla niego najważniejsze jest by móc ją ochronić. Ale kiedy na światło dziennie wychodzą fakty z życia Miki robi się niebezpiecznie , a całe Storm Riders może mieć poważne kłopoty.
Uwielbiam twórczość autorki , to już kolejna pozycja...
Do tej pory nie do końca wiem jak wyglądają głównie bohaterowie.... W książce znajdziemy słabe tłumaczenie, dużo błędów i brakujących słów/ liter, powtórzeń, dodatkowo autorka sama nie wiem o czym pisze albo zapomina o czym pisze (chodzi mi tu o brata głównej bohaterki). Mamy tutaj niedomknięty wątek ojca. Książka pisana jak kura pazurem, tylko po to by była następna część. Postronna osoba nieznająca historii tj. nie czytająca serii od 1 tomu, lepiej by nie brała tej książki do ręki, gdyż po prostu może jej nie zrozumieć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to“Rider” Anny Wolf to emocjonujący romans z elementami thrillera, który wciąga czytelnika od pierwszych stron. Książka jest częścią serii Storm Riders MC i skupia się na losach Miki oraz Ridera, członka klubu motocyklowego.
Mika, po traumatycznych przejściach, trafia pod opiekę Ridera. Dziewczyna nie ufa nikomu, ale w obliczu zagrożenia ze strony wrogiego klubu motocyklowego, zaczyna polegać na swoim opiekunie. Relacja między Miką a Riderem rozwija się w dynamiczny sposób, pełen napięcia i nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Anna Wolf umiejętnie buduje atmosferę niepewności i niebezpieczeństwa, wprowadzając czytelnika w świat pełen intryg i tajemnic. Postacie są dobrze zarysowane, a ich relacje skomplikowane i pełne emocji. Rider, jako twardy i zdecydowany biker, musi zmierzyć się nie tylko z zewnętrznymi zagrożeniami, ale także z własnymi uczuciami.
Książka porusza również temat radzenia sobie z traumą i zaufania, co dodaje jej głębi i sprawia, że jest nie tylko wciągającą lekturą, ale także skłania do refleksji. Styl pisania Anny Wolf jest lekki i przystępny, co sprawia, że książkę czyta się szybko i z przyjemnością.
Jeśli lubisz romanse z elementami thrillera, pełne napięcia i emocji, “Rider” z pewnością przypadnie Ci do gustu. To historia, która dostarcza wielu wrażeń i nie pozwala się oderwać od lektury.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMika, po traumatycznych przejściach, trafia pod opiekę Ridera. Dziewczyna nie ufa nikomu, ale w obliczu zagrożenia ze strony wrogiego klubu...
Uwielbiam tą serię ❤️
Uwielbiam tą serię ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🏍 Recenzja 🏍
Po urlopie w końcu do was wracam!
Przeglądałam dziś książki na półce i z przerażeniem zauważyłam, że nie dodałam recenzji książki ze zdjęcia.
Przez natłok obowiązków, a później wyjazdów doszło do takiej sytuacji i jest mi z tym źle.
Wam też się czasami zdarza coś takiego ?
Bo nie ukrywam u mnie to dopiero druga taka sytuacja 🤭
Współpraca reklamowa @wydawnictwomuza
Co mają ze sobą wspólnego książki Anny Wolf ? To, że za każdym razem czyta się je z ogromnym zainteresowaniem, a lekki styl i pióro autorki sprawia, że przez książkę się płynie. Za każdym razem jak sięgam po jej nowość to wiem, że to będą miłe spędzone godziny. Tak było i tym razem. Wracamy do klubowego domu " Storm Riders ", w którym i tym razem bardzo dużo się dzieje. Mika cudem uchodzi z życiem z własnego rodzinnego domu. Schronienie znajduje właśnie w klubie bikerów, a jej " niańką " zostaje Rider. Na początku ich relacja nie zapowiada się kolorowo, lecz z czasem zbliżają się do siebie. Na jaw wychodzą kolejne tajemnice, a Mika nie ma zielonego pojęcia, że znalazła się w samym środku kłopotów. Tylko czy tym razem klub zdoła pomóc kolejnej kobiecie ? Jestem oczarowana tą historią tak samo jak i całą serią, autorka w fantastyczny i dynamiczny sposób prowadzi fabułę i nie znajdzie się w niej chwili na nudę. Ja ogromnie polecam i gwarantuję dobrą zabawę, bo oprócz niebezpieczeństwa, problemów i miłosnego wątku znajdziemy tu także dobry kawał humoru.
🏍 Recenzja 🏍
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo urlopie w końcu do was wracam!
Wam też się czasami zdarza coś takiego ?
Bo nie ukrywam u mnie to dopiero druga taka sytuacja 🤭
Współpraca reklamowa...