Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka

Okładka książki Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka autora Iveta Kovalčíková, Bożena Muchacka,
Okładka książki Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka
Iveta KovalčíkováBożena Muchacka Wydawnictwo: Petrus nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2021-01-01
2021-01-01

Kup Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka

5 użytkowników ma tytuł Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka na półkach dodatkowych

Okładka książki Dobro i zło w wychowaniu dziecka. T.1: Ku dobru Michał Głażewski, Bożena Muchacka
Okładka książki Dobro i zło w wychowaniu dziecka. t.2: Przeciw złu Michał Głażewski, Bożena Muchacka
Okładka książki Nauczyciele wczesnej edukacji Iwona Czaja-Chudyba, Bożena Muchacka
Nauczyciele wczesnej edukacji Iwona Czaja-Chudyba, Bożena Muchacka
Okładka książki Edukacja małego dziecka. Wychowanie i kształcenie w praktyce Danuta Al-Khamisy, Izabela Bieńkowska, Anna Borzęcka, Beata Bugajska-Jaszczołt, Monika Czajkowska, Małgorzata Drost-Rudnicka, Zenon Gajdzica, Jolanta Gisman-Stoch, Magdalena Grochowalska, Alicja Hruzd-Matuszczyk, Ewa Jędrzejowska, Gabriela Kapica, Lidia Kataryńczuk-Mania, Gabriela Kryk, Bożena Muchacka, Ewa Ogrodzka-Mazur, Teresa Parczewska, Gabriela Piechaczek-Ogierman, Aniela Różańska, Małgorzata Stokłosa, Urszula Szuścik, Monika Wiśniewska-Kin, Małgorzata Zalewska-Bujak, Zuzanna Zbróg
Okładka książki Szkoła w świecie współczesnym Bożena Muchacka, Mirosław J. Szymański
Szkoła w świecie współczesnym Bożena Muchacka, Mirosław J. Szymański
Bożena Muchacka
Bożena Muchacka
Bożena Muchacka (prof. zw. dr hab.),jest pedagogiem, autorką ponad 120 publikacji w tym 12 monografii, 21 redakcji prac zbiorowych oraz około 90 artykułów polskich i zagranicznych z zakresu pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej oraz pedagogiki zabawy, dydaktyki i pedeutologii. Zorganizowała kilka prestiżowych konferencji naukowych o zasięgu światowym, związanych z problematyką dziecięcej zabawy oraz kilkanaście międzynarodowych konferencji naukowych, dotyczących problematyki edukacji i wychowania dziecka oraz kształcenia nauczycieli. Jest twórcą i redaktorem naczelnym czasopisma Pedagogika Przedszkolna i Wczesnoszkolna. Podstawowym miejscem pracy od 1980 roku jest Uniwersytet Pedagogiczny im. KEN w Krakowie, gdzie pełniła funkcję dziekana Wydziału Pedagogicznego a obecnie dyrektora Instytutu Pedagogiki Przedszkolnej i Szkolnej i kierownika Katedry Pedagogiki Przedszkolnej. Trzecią kadencję pełni funkcję członka i eksperta Zespołu Nauk Społecznych i Prawnych Polskiej Komisji Akredytacyjnej, zajmując się monitorowaniem jakości kształcenia na kierunkach znajdujących się w kompetencjach Zespołu; inicjowaniem działań związanych z doskonaleniem standardów kształcenia; wspieraniem środowiskowych i uczelnianych przedsięwzięć upowszechniających wiedzę o jakości kształcenia. Jest członkiem Zespołu Edukacji Elementarnej KNP PAN w Warszawie, członkiem Komisji Nauk Pedagogicznych PAN, OMEP, przewodniczącą Rady Programowo-Naukowej Uniwersytet Trzeciego Wieku w Chrzanowie. Społecznie pełni funkcję doradcy Rzecznika Praw Dziecka.

Cytaty z książki Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka

Dodaj cytat z książki Kognitywne podstawy procesu edukacji dziecka