Blue Period tom 11

Karolina Dwornik

Kup Blue Period tom 11 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Blue Period tom 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Blue Period tom 11

Młody bohater mangi Blue Period decyduje się wykorzystać wolny czas w bardzo produktywny sposób. Yatora Yaguchi zostaje bowiem nauczycielem w szkole plastycznej dla dzieci. To dobra okazja do poszerzenia swojej wiedzy o świecie sztuki. Zwłaszcza że jeden z kumpli chłopaka zostaje też zaciągnięty do pracy. Młody artysta będzie miał okazję wpłynąć na innych. Plus sam może lepiej zrozumieć świat sztuki. Nie będzie zbyt łatwo, bo w szkółce są dosyć ciekawe dzieci. Większość jest sympatyczna i pracowita, nawet trochę za bardzo. Jedna z dziewczynek wręcz żagluje zajęciami dodatkowymi i wygląda, że nie ma chwili spokoju. Jest jednak jeden gagatek, który zachowuje się nie miło i pozwala sobie na dużo. Czy Yaguchi będzie w stanie do niego dotrzeć i znaleźć wspólny język?

ARTYSTYCZNE ZMIANY

Starry, starry night
Portraits hung in empty halls
Frameless heads on nameless walls
With eyes that watch this world and can't forget
Like the strangers that you've met
The ragged men in ragged clothes
A silver thorn of bloody rose
Lie crushed and broken on the virgin snow
- Don McLean

I kolejne artystyczne zmagania w naszych rękach. Jedenaste już z kolei – ciężko uwierzyć, że aż tyle tej opowieści za nami, bo mam wrażenie, jakbym dopiero czytał pierwszy tomik. Jak to mówią, ale ten czas zapierdziela, a i w samej mandze wszystko poszło już na przód i więcej się dzieje. a że zgłębiane są kolejne aspekty artystycznego życia, fajnie się to wszystko rozwija. I tylko niedługo – jeszcze dwa tomiki – i dogonimy japońskie wydanie i będzie trzeba czekać dłużej na kolejne części.

Yatora w końcu czuje, że się rozwinął, zmienił, ale nadal nie jest pewny siebie. Tak samo, jak i własnej szkoły. Czy zatrudnienie się tymczasowo jako nauczyciel rysunku może coś pomóc?

ARTYSTYCZNE ZMIANY

Starry, starry night
Portraits hung in empty halls
Frameless heads on nameless walls
With eyes that watch this world and can't forget
Like the strangers that you've met
The ragged men in ragged clothes
A silver thorn of bloody rose
Lie crushed and broken on the virgin snow
- Don McLean

I kolejne artystyczne zmagania w naszych rękach. Jedenaste już z...

47 użytkowników ma tytuł Blue Period tom 11 na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Blue Period tom 11 na półkach dodatkowych