Jak ocalić życie

Eva Carter Wydawnictwo: Marginesy literatura piękna
How to save a life
2022-07-13
2022-07-13

Kup Jak ocalić życie w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Jak ocalić życie

Oceny książki Jak ocalić życie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak ocalić życie

Książka kupiona w biedrze 🐞Całkiem dobrze się czyta. Nie wiem czego oczekiwałam 🫣 ale jak to telewizyjne romanse, jest słodko mdło, mało realnie i wszyscy są bogaci i osiągają sukces i spotykają ich nieprawdopodobne zrządzenia losu 🫠

Sięgając po "Jak ocalić życie" myślałam, że to będzie kolejna cukierkowa opowieść. Jednak to nie ta bajka, a losy naszych bohaterów są pokręcone i pełne poważnych i trudnych decyzji.

Kerry i jej przyjaciel Tim chcą ratować ludzkie życie. Teraz tylko muszą zdać egzaminy wstępne na medycynę. Na zabawie sylwestrowej u szkolnego kolegi dochodzi do zatrzymania akcji serca. I to wydarzenie łączy życie całej trójki.
Przez niemal osiemnaście minut Joel, wschodząca gwiazda futbolu, pozostaje w śmierci klinicznej. Przez te osiemnaście minut to Ketry reanimuje Joela, w którym od lat się podkochuje. Tim zaś przeżywa szok i zamiera.

Okazuje się, że ocalenie komuś życia nie oznacza jeszcze szczęśliwego zakończenia 💔

To nie jest lekka książka. Jest pełna cierpienia, bólu i smutku. Zaserwuje czytelnikowi pełen wachlarz emocji, od tych przjemnych po te skrajne, które chwytają za serce.

Historię poznajemy z perspektywy każdego z bohaterów, dzięki czemu możemy dokładnie poznać ich uczucia i zamiary. Nie jest to przesłodzona historia, tutaj nasi bohaterowie wciąż muszą się mierzyć z kłodami rzucanymi im pod nogi. Każdy bohater jest inny, ma inne priorytety i marzenia. A nie każda podjęta przez nich decyzja jest słuszna.

Jeśli szukacie pozycji wartościowej i takiej, która zapadnie wam w pamięci na dłużej to musicie sięgnąć po "Jak ocalić życie". 💔

Takie o życiu.
Mniej szczegółowe Małe Życie.

Takie o życiu.
Mniej szczegółowe Małe Życie.

361 użytkowników ma tytuł Jak ocalić życie na półkach głównych
60 użytkowników ma tytuł Jak ocalić życie na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Jak ocalić życie

Eva Carter Jak ocalić życie Zobacz więcej