Nocna przygoda

- Gigant Mamut (tom 35)
- 2022-03-09
- 2022-03-09
- Jacek Drewnowski
Kiedy zapada zmrok, ulice Kaczogrodu spowija mgła tajemnicy… Chcesz się dowiedzieć, co się w niej kryje? Zajrzyj do środka i przekonaj się sam! Czeka na ciebie ponad 500 stron prześmiesznych przygód Donalda i Spółki w krainie faraonów!
Zawiera:
Superkwęk. Dzisiaj gramy w hologramy
Kaczor Donald. Nocne hałasy
Wujek Sknerus. Wojna na sny [Gigant Poleca, t. 126. Zima trzyma]
Babcia Kaczka. Sposób na bezsenność [1 strona] [Gigant Poleca, t. 167. Stara pułapka]
Myszka Miki. Zdjęcia z wakacji
Diodak. Ciemność za dnia
Myszka Miki. Na perłowo
Profesor Gladiusz Kwaczyński. Czas na sen [1 strona]
Bracia Be. Konkurencja nie śpi
Kaczor Donald. Nikt nie śpi, aby spać mógł ktoś [Gigant Poleca, t. 20. Wyścig gigantów]
Wujek Sknerus. Dobranoc, wujaszku
Myszka Miki. Zuchwała kradzież [Gigant Poleca, t. 114. Szybki i wściekły]
Kaczor Donald. Nocne wycie
Bracia Be. Bajka na dobranoc [1 strona] [Gigant Poleca, t. 188. Powrót Kwakuli]
Dziobas. Na półwychodzie bez zmian [Gigant Poleca, t. 193. Na krańcu świata]
Kaczor Donald. O dwóch takich, co znaleźli Księżyc [Gigant Poleca, t. 53. Wielka pobudka]
Kaczor Donald. Noc żywych kaczorów [Gigant Poleca, t. 155. Kaczor Zawodowiec]
Kaczor Donald. Bezsenna noc
Aspirant Glina. Ciężka noc
Wujek Sknerus. Raz na tysiąc lat
Superkwęk. Noc bohaterów
Wujek Sknerus. Złoty sen
Kup Nocna przygoda w ulubionej księgarni
Oceny książki Nocna przygoda
- Biblioteka 1
- Posiadam 💸 1
- Komiksy [KUPIONE] 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nocna przygoda
Pomimo powtórzeń [Wojna na sny, Wyrosła rzepka, Nikt nie śpi, aby ... Zuchwała kradzież, Na półwychodzie ... - za powtórzenia odejmuję gwiazdkę!] bardzo dobry tom: Superkwęk wygrywa; "roztraja się;p" a Donald: naprawia skarbiec; nie może zasnąć i słono za to płaci [uwaga - sceny przemocy!]; ulega hipnozie; ucieka przed "duchem" cóż - lajf iz brutal end ful of zasadzkas;p; śni na jawie. Miki kombinuje jak się wykręcić ze slajdów i wpada z deszczu pod rynnę:) Historia o Gęgulu jako Superkwęku - po prostu super! Sknerus jako śpiący królewicz budzony przez darmowe monety - no cóż - logiczne! :))) a jego złoto łóżko - tak samo - to oczywiste! Starego Trotyla - z racji podobieństwa charakterologicznego - uwielbiam [choć ja wolę kalarepę;p]. Przepiękna jest opowieść Magika&Sknerus pod wpływem księżyca - wzruszyłam się - serio! Wykopanie Sknerusa przez Diodaka - ha! Należało mu się;p Historia o perłach [Miki] trochę nudnawa, ale może być. O dwóch takich ... to jedna z tych nielicznych historii w której Donald&Goguś wygrywają OBAJ! Aspirant Glina traci wszystko :( A w "Raz na tysiąc lat" - Magika ciągle się stara... złościć. W sumie - polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚmieszne opowiadania o niefortunnych przypadkach i zdarzeniach młodej kaczki. Tym razem wszystkie opowieści będą działy się... w NOCY! Co planują Bracia Be? Czy Superkwęk da im radę?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałem pięć pierwszych historyjek i wszystkie były pozbawione sensu i miały słabe zakończenia. Trochę dramat w porównaniu do innych wydań.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic dziwnego, że w tomie o takiej tematyce najlepsze są komiksy z Mikim, ale bardzo ciekawe były też historie z Donaldem w nowej pracy podczas gdy całe miasto cierpi z powodu tajemniczych dźwięków i ta, w której zatrudnia się u hipnotyzera. Dzięki temu tom jest całkiem niezły, ale bez szału.