Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego

Okładka książki Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego autorstwa Jarosław Sekuła
Jarosław Sekuła Wydawnictwo: Centrum Edukacji Przyrodniczej w Lubinie popularnonaukowa
popularnonaukowa
2020-01-01
2020-01-01
Po przeczytaniu tej książki może ktoś dalej mieć wątpliwości, czy koza naprawdę jest tak ważna dla świata rzeczy i wartości duchowych. Może ktoś nie podzielić opinii piszącego, że stworzenie kozy to wyjątkowy dar Boga dla ubogich i potrzebujących. Ktoś po lekturze może mieć rozkołatane myśli i zastanawiać się, czy szukanie prawdy o dziejach kozy nie zaszkodzi krajobrazowi kulturowemu polskiego sarmatyzmu albo szabasowym klimatom wielokulturowej Polski. Jednak wszyscy się chyba muszą zgodzić, że wymyślenie i napisanie książki pokazującej naszą kulturę naszego świata z punktu widzenia kozy - zwykłej czy niezwykłej - to pomysł genialny. Tak właśnie uważam ja , Marek Szołtysek, autor 33 książek o Śląsku, www.szoltysek. pl. Marek Szołtysek

Kup Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego

Niesamowita książka o... kozach. I co w tym niby ciekawego? Tak pewnie zapyta niejedna osoba. Trzeba przeczytać i przekonać się, jak ogromną pracę wykonał autor. Jak wspaniale wpisuje kozę w historię Polski, w kulturę naszego kraju i nie tylko. Wiele trafnych spostrzeżeń, wiele własnych uwag autora, który nie boi się je wygłaszać. Książka napisana bardzo czytelnie i interesująco, daleko jej przy tym od książek zootechnicznych, a jednak wiele z tych spraw porusza. Wielkim atutem jest materiał ilustracyjny. To perełka, wręcz moje odkrycie czytelnicze roku 2021! Polecam!

Tagi i tematy do książki Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego

Cytaty z książki Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego

Zjawisko uprzedzenia Polaków do kóz jest tematem niebywale śliskim, pieczołowicie omijanym, a często zwyczajnie niebezpiecznym.

Jarosław Sekuła Geniusz kozy w załganych dziejach koziarstwa polskiego Zobacz więcej

Ciekawostki historyczne