Nela w KRAINIE WOMBATÓW

- literatura podróżnicza
- Nela mała reporterka (tom 17)
- Podróże Neli
- Nela w KRAINIE WOMBATÓW
- 2021-10-20
- 2021-10-20
Cześć! Tu Nela
Mam szesnaście lat, a to jest moja siedemnasta książka.
Zabiorę cię w niej na odkrywanie tajemnic wyspy Tasmanii, na której żyją kolczatki i dziobaki − ssaki składające jaja oraz niesamowite gatunki torbaczy. Poznamy wombaty, diabły tasmańskie i poszukamy tropów wilkowora tasmańskiego, który według naukowców wyginął na wolności około 80 lat temu. Opowiem ci, jak opiekować się osieroconym kangurkiem oraz zabiorę na Morze Tasmana, aby odkryć jego sympatycznych mieszkańców. Dowiesz się też, że istnieją śnieżne kangury oraz „czekoladowe” nietoperze
Kup Nela w KRAINIE WOMBATÓW w ulubionej księgarni
Oceny książki Nela w KRAINIE WOMBATÓW
87 użytkowników ma tytuł Nela w KRAINIE WOMBATÓW na półkach głównych- Chcę przeczytać 45
- 2023 2
- Półka Nadii 1
- Przyrodnicza 1
- Dziecko 1
- Bajki 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nela w KRAINIE WOMBATÓW
Ekstra książka, świetne zdjęcia i ciekawe przygody
Ekstra książka, świetne zdjęcia i ciekawe przygody
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka poświęcona przyrodzie Tasmanii. Jak w każdej książce Neliz również i tym razem znajdziemy masę ciekawostek dotyczących zwierząt. Tym razem będą to endemiczne, czerwonousze diabły tasmańskie, śnieżne kargury, czekoladowe nietoperze, wombaty, uchatki oraz wilkowory. Na początek przeczytamy kilka ciekawostek geologicznych o superkontynencie Gondwanie, następnie nauczymy się rozstawiać nocne kamery w lesie, spotkamy nietypowego paszczaka, poznamy podział kangurokształtnych, torbaczy oraz krainy australijskiej. Nie zabraknie również zdjęć z karmienia małych kangurów, pływania z uchatkami czy praktycznych porad jak zajmować się małymi wombaciątkami. Świetna książka dla miłośników przyrody.
Książka poświęcona przyrodzie Tasmanii. Jak w każdej książce Neliz również i tym razem znajdziemy masę ciekawostek dotyczących zwierząt. Tym razem będą to endemiczne, czerwonousze diabły tasmańskie, śnieżne kargury, czekoladowe nietoperze, wombaty, uchatki oraz wilkowory. Na początek przeczytamy kilka ciekawostek geologicznych o superkontynencie Gondwanie, następnie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książka dziecięco - podróżnicza.
Bardzo fajna książka dziecięco - podróżnicza.