Przełykanie włosa

Okładka książki Przełykanie włosa autora Ján Ondruš, 9788366487413
Okładka książki Przełykanie włosa
Ján Ondruš Wydawnictwo: Biuro Literackie Seria: Poezje [Biuro Literackie] poezja
poezja
Poezje [Biuro Literackie]
2021-04-05
2021-04-05
Zbigniew Machej

Kup Przełykanie włosa w ulubionej księgarnii

Oceny książki Przełykanie włosa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przełykanie włosa

Ta książka jest rewelacyjna a przy tym groteskowa i nie konwekcyjna. Ondrus czerpie pełnymi garściami z Bulatovića i Matića wnosząc groteske słowianska na nowy level. Jego wiersze są pełne fascynacji ciałem i narządami a to wszystko przeplata tak nie oczywiście i stylowo że aż chce się to czytać. Jego wiersze są zdecydowanie pełne dynamiki lecz gasną na końcu zostawiając miejsce na kontemplację. Ondrus w całej swojej wspaniałości bywa niestety przekombinowanym. Mimo to tomik polecam każdemu.

14 użytkowników ma tytuł Przełykanie włosa na półkach głównych
6 użytkowników ma tytuł Przełykanie włosa na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Przełykanie włosa

Cytaty z książki Przełykanie włosa

Dodaj cytat z książki Przełykanie włosa