Zbierz, przechowaj, zjedz.

- 2021-04-14
- 2021-04-14
- Ewa Wojciechowska
- Żywność Przechowywanie Kulinaria
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
• wyraziste kimchi,
• wyborną pastę z fety i tymianku,
• makaron z kremowym sosem z jarmużu,
• zupę z chrzanową śmietanką,
• kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Bardzo dużo tutaj wartościowych informacji! Fajnie pogrupowane rozdziały, ładna graficznie, przyjemna książka.
Pokaż mimo toLubicie zdrową żywność z własnego ogródka? A może dopiero rozpoczynacie przygodę z ogrodnictwem?
Może się wydawać proste prawda? Posadzić nasionko w ziemi, dać mu wodę i czekać aż wyda upragnione owoce. Jednak co zrobić kiedy otrzymamy ich zwiększone ilości? Czy możemy je wysuszyć, ukisić?
Wszystkiego dowiecie się z tej książki, ale i nie tylko. Dostaniecie liczne porady, jak i ciekawostki. A! nie zapomnijcie o przepisach, bo te są tutaj także, więc autorzy zadbali o nasz 'brak pomysłu na obiad'.
więcej Pokaż mimo toMam dla Was propozycję świetnego poradnika odnośnie uprawy ziół, warzyw i wielu innych roślin.