Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie

Okładka książki Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie autora Justyna Bednarek, 9788381547062
Okładka książki Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie
Justyna Bednarek Wydawnictwo: Zielona Sowa literatura dziecięca
literatura dziecięca
2020-10-14
2020-10-14

Kup Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie

Urzekła mnie ta książka uroczą opowieścią o życiu w małej sąsiedzkiej wspólnocie, gdzie każdy może dać coś z siebie innym dookoła. Do Dobrego miastka wprowadzają się nowi mieszkańcy. Dzięki ich pomocy trudna sytuacja z udziałem nieco zgorzkniałej sąsiadki rozwiązuje się w bardzo pozytywny sposób. Książka napisana lekko, z humorem. Całość uzupełniają piękne ilustracje. Trochę utopijnie i słodko, ale o najlepszym cieście na świecie, więc pewnie ta słodycz jest uzasadniona :)

Proste, ale przy tym bardzo przyjemne i pełne życzliwości.

Proste, ale przy tym bardzo przyjemne i pełne życzliwości.

Dzisiaj udało nam się ja przeczytać z synem. Bardzo fajna książka z ciekawymi ilustracjami. Myslałam, że nie będzie tak dobra jak seria o skarpetkach, jednak przypadła nam do gustu. Teraz kolej na drugą część.

62 użytkowników ma tytuł Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie

Okładka książki Skarpetki kontra nicość, czyli kosmiczna misja otulistópek Justyna Bednarek, Daniel de Latour
Okładka książki Skarb na budowie Justyna Bednarek, Magdalena Kozieł-Nowak
Skarb na budowie Justyna Bednarek, Magdalena Kozieł-Nowak
Okładka książki Stary Testament. Opowieści biblijne Justyna Bednarek, Marcin Minor
Stary Testament. Opowieści biblijne Justyna Bednarek, Marcin Minor
Okładka książki Jaja nie z tej ziemi Justyna Bednarek, Bartek Brosz
Jaja nie z tej ziemi Justyna Bednarek, Bartek Brosz
Okładka książki Wypadek na stacji metra Justyna Bednarek, Diana Karpowicz
Wypadek na stacji metra Justyna Bednarek, Diana Karpowicz
Okładka książki Sandałem w czarną dziurę, czyli kosmiczne urodziny skarpetek Justyna Bednarek, Daniel de Latour
Justyna Bednarek
Justyna Bednarek
Polska poetka, pisarka i ilustratorka. Z wykształcenia jest romanistką, ale od lat pracuje jako dziennikarka i redaktorka w pismach kobiecych. W 2004 roku opublikowała trzy wierszowane bajeczki o skrzacie Lenku (wydane przez krakowskie wydawnictwo Skrzat). W 2015 roku wydała „Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek”, które są jej powtórnym bajkowym debiutem. Nie zrobiła doktoratu w Szkole Nauk Społecznych (choć zaczęła),za to urodziła troje dzieci: Bartka, Antka i Basię. Mieszka w małym domku na warszawskich Bielanach, do którego dostępu broni bardzo brzydki rudy kundelek o imieniu Merda. Kiedyś wygrała serwis obiadowy z porcelany z Limoges, w konkursie na wiersz o miłości. Talerze przechowuje dla najstarszej wnuczki, wiersz gdzieś się zgubił.

Okładka książki Dzik Dzikus Marta Kurczewska, Krzysztof Łapiński
Dzik Dzikus Marta Kurczewska, Krzysztof Łapiński
Okładka książki Gerda. Opowieść o morzu i odwadze Peter Kavecký, Adrian Macho
Gerda. Opowieść o morzu i odwadze Peter Kavecký, Adrian Macho
Okładka książki Z pozdrowieniami, Żyrafa Iwasa Megumi, Jörg Mühle
Z pozdrowieniami, Żyrafa Iwasa Megumi, Jörg Mühle
Okładka książki O Wilku, który poleciał w kosmos Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier
O Wilku, który poleciał w kosmos Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier
Okładka książki Basik Grysik i wrony Justyna Bednarek, Elżbieta Wasiuczyńska