Amy numer siedem

Amy, Number Seven
2000-01-01
2000-01-01
Tomasz Wilusz

Kup Amy numer siedem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Amy numer siedem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Amy numer siedem

Wróciłam do niej po kilku latach i nadal lubię tę serię tak samo mocno.

Wróciłam do niej po kilku latach i nadal lubię tę serię tak samo mocno.

Postanowiłam odświeżyć sobie tę serię. Pamiętam, że w czasach, gdy chodziłam do szkoły podstawowej zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie i wspominam ją z sentymentem. Nie jest to jakaś wybitna literatura i nie takiej w tym przypadku szukam. Na plus ciekawa fabuła, całkiem nieźle wykreowane postaci (Amy, Tasha),liczba stron, budowanie napięcia. Na minus przede wszystkim irytujące zachowanie Nancy Candler przez praktycznie 3/4 książki, nie do przyjęcia! Ode mnie solidne 7/10 (oceniam tę pozycję w kategorii literatury młodzieżowej).

Ze względu na sentyment nie jestem w stanie źle ocenić tej książki. Wróciłam do niej po 10 latach i tym razem czytało mi się ja tak samo dobrze, jak i poprzednio. Pisana jest bardzo prostym językiem, ponieważ przeznaczona została dla młodszych nastolatków, dlatego jest bardzo przyjemna i wręcz "czyta się sama". Historia Amy, pomysł na fabułę, są interesujące, chociaż nie jest to książka, która zaskakuje.

1329 użytkowników ma tytuł Amy numer siedem na półkach głównych
109 użytkowników ma tytuł Amy numer siedem na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Amy numer siedem

Dodaj cytat z książki Amy numer siedem