Sierżant Cuff 3

- 2020-09-23
- Długość:
- 5 godzin 13 minut
- Lektor:
- Grzegorz Pawlak, Paweł Deląg, Agnieszka Żulewska, Agnieszka Więdłocha, Maciej Musiał, Antoni Pawlicki, Borys Szyc, Marian Opania, Olaf Lubaszenko, Barbara Kurzaj, Ewa Szykulska, Szymon Kuśmider
Tym razem Sierżant Cuff i Komendant Richman wybierają się na Szetlandy, gdzie przyjdzie im się zmierzyć ze sprawą zaginionego magnata branży włókniarskiej, niejakiego pana Daniela Sheparda. Prowadzenie śledztwa w nieznanym im terenie okaże się trudniejsze niż mogliby przypuszczać.
Kolejna szaleńcza i brawurowa odsłona przygód nietuzinkowego duetu najlepszych śledczych Jej Królewskiej Mości.
Scenariusz - Kinga Krzemińska, Krzysztof Komander
- 2025 8
- Audioteka 4
- Audio 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sierżant Cuff 3
Za każdym razem świetnie się bawię z nieprzewidywalnym sierżantem Cuffem, komendantem Richmanem i pozostałymi bohaterami. Uwielbiam tych wariatów. :-) Szyc jest w tej roli wyjątkowy. Polecam każdemu przesłuchać całą serię audiobookow, jeśli chce wnieść w swoje życie powiew nieskrępowanej radości i wybuchy niekontrolowanego śmiechu. :-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZazwyczaj druga, trzecia i każda kolejna część jest gorsza od pierwszej. Tymczasem słuchowisko "Sierżant Cuff 3" jest najlepsze! Wydaje mi się, że to za sprawą postaci Komendanta, której w tej części jest zdecydowanie więcej, a co za tym idzie jest więcej interakcji z tytułowym bohaterem. Para: Komendant i Cuff w interpretacji Olafa Lubaszenki i Borysa Szyca to absolutne mistrzostwo komedii. A efekty dźwiękowe w doskonały sposób uzupełniają fabułę.
Polecam każdemu!
Zazwyczaj druga, trzecia i każda kolejna część jest gorsza od pierwszej. Tymczasem słuchowisko "Sierżant Cuff 3" jest najlepsze! Wydaje mi się, że to za sprawą postaci Komendanta, której w tej części jest zdecydowanie więcej, a co za tym idzie jest więcej interakcji z tytułowym bohaterem. Para: Komendant i Cuff w interpretacji Olafa Lubaszenki i Borysa Szyca to absolutne...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam! I zdania nie zmienię :) polecam!
Uwielbiam! I zdania nie zmienię :) polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna super sprawa Cuffa ,tym razem wciąga w nią i to dosłownie komisarza Richmana . Cuff ,,porywa ,, komisarza ma Szetlandy i tam wśród owiec ściga zbrodniarza .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper.
Super.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSierżant Cuff i Komendant Richman w nieco innej, wyjazdowej odsłonie. Szetlandy to jednak dziwne miejsce :) Plus Penelopka-znana już z drugiej części była żona Cuffa i córka Komendanta. Intryga ..bez zabójstw - a wciągająca. Czyżby domknięcie serii? Może- ale przecież zarazem nowa miłość sierżanta- komendantka posterunku na Szetlandach. Moim zdaniem- warto .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWydaje mi się że jest to najlepsza część w trylogii Cuffa. Natomiast jeśli miało się styczność z poprzedniczkami to wie czego się spodziewać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toaudiobook(słuchowisko, serial audio) 7/10
3 - Skończyłem z musu;
2 - Tragedia;
1 - Gorzej niż tragedia, nie wiem jak skończyłem;
audiobook(słuchowisko, serial audio) 7/10
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam spory problem z tym słuchowiskiem. Bo to jest 4/10 albo i niżej. Tyle, że znowu się uśmiałem. A zaczynając słuchać czułem się jakbym wracał do starych dobrych znajomych. Nie podoba mi się jedynie trend audio seriali. Cięcie krótkiej książeczki na mini odcinki tylko po to, żeby wyciągnąć więcej kasy – bardzo słabe...
10 -...
Fabularnie gorzej niż poprzednie części ale co do humoru lepiej niż 2 która była przerysowana.
Mam nadzieję na kolejną część.swietna seria. Brawa dla audioteki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam nadzieję na kolejną część.swietna seria. Brawa dla audioteki.
Nie podzielam ogromnego entuzjazmu do audiobooków - jestem wzrokowcem, muszę widzieć, co czytam. Ale co jakiś czas ktoś mnie przekonuje, że audiobooki to świetna sprawa, więc próbuję.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://www.przeczytanezapisane.pl/2022/08/sierzant-cuff-3-kinga-krzeminska.html