Nie wiesz wszystkiego

- Mroczna strona
- 2020-08-12
- 2020-08-12
- 9788381952118
Szokujący thriller dla fanów "Belfra" i "Hejtera".
Tego dnia nie idę do szkoły. Wracam do domu i zamykam się w sypialni. Odebrano mi wszystko, co było dla mnie ważne. Nie mam już nic.
Uczniami prestiżowego warszawskiego liceum wstrząsa wiadomość o śmierci dwojga uczniów. Otylia – szkolny wyrzutek i niedoszła samobójczyni. Alan – najpopularniejszy uczeń w liceum i kapitan drużyny siatkówki. Nie znali się, pochodzili z innych środowisk, ale z jakiegoś powodu oboje spotkali się w nocy na dachu opuszczonej hali i skoczyli, umierając na miejscu.
Opinia publiczna szybko wydaje wyrok i oskarża Otylię o nakłonienie Alana do samobójstwa. Jej najlepsza przyjaciółka Marta nie wierzy, że dziewczyna byłaby do tego zdolna.
Pewnego dnia ktoś wysyła wiadomość, która staje się początkiem zabawy w kotka i myszkę z osobą, która zna prawdę i zamierza ją ujawnić na własnych warunkach.
Ludzie w szkole myślą, że nie miał wad, ale ja znam prawdę. Wiem, co zrobił, i wciąż nie mogę w to uwierzyć.
Kup Nie wiesz wszystkiego w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Nie wiesz wszystkiego
7483 użytkowników ma tytuł Nie wiesz wszystkiego na półkach głównych- Przeczytane 4 709
- Chcę przeczytać 2 693
- 2021 124
- 2020 75
- 2020 73
- 2022 66
- 2023 39

Opinie i dyskusje o książce Nie wiesz wszystkiego
Jest git jest akcja i jest dobrze
Jest git jest akcja i jest dobrze
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDoskonale pokazane relacje rówieśnicze i wpływ jednostki na pozostałych rówieśników, w których na czoło wysuwają się doświadczenie i przeżycia rodzinnego domu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to33.2026 Bardzo dziwna, totalnie nie mam zdania. Spodziewałem się czegoś ambitniejszego. Oczywiście nie mogło obejść się bez lgbt. Jestem rozczarowany.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZazwyczaj schodzi mi około 100 stron zanim zaadoptuje się do nowej książki, nowych bohaterów. Tutaj akcja wciąga bardzo szybko. Pochłonęłam książkę i od razu sięgnęłam po kolejną część. Uwielbiam styl pisania M. Mossa. Czyta się tak szybko, że nawet nie wiem kiedy Książka się kończy;) serdecznie polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna lekka i przyjemna lektura…
Wziąłem się za to po wysłuchaniu podcastu z Marcelem u żurnalisty… i powiem że jestem ciekaw dalszych perypetii tej nowobogackiej elity z tego liceum… książka pokazuje jak zwykłe/ nie zwykle problemy bogatych dzieciaków ich poróżniają pomiędzy sobą… no Ale cóż takie życie… Ale czy tak powinno być… wejdę w kolejny Tom aby zobaczyć co tam u nich dalej. Ogólnie polecam
Fajna lekka i przyjemna lektura…
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWziąłem się za to po wysłuchaniu podcastu z Marcelem u żurnalisty… i powiem że jestem ciekaw dalszych perypetii tej nowobogackiej elity z tego liceum… książka pokazuje jak zwykłe/ nie zwykle problemy bogatych dzieciaków ich poróżniają pomiędzy sobą… no Ale cóż takie życie… Ale czy tak powinno być… wejdę w kolejny Tom aby zobaczyć co tam u...
Krótko, zwięźle i na temat.
– to coś więcej.
Fabuła książki pokazuje realia bogatej elity, która dzięki pieniądzom rodziców nie musi martwić się o nic.
Z drugiej strony mamy też wyrzutków, którzy przez słabsze koneksje rodzinne są spychani na margines i wyśmiewani na każdym kroku.
Ten kontrast jest bardzo mocny i pokazuje, jak dzieciaki są niszczone przez pieniądze i układy swoich rodziców.
Przez to w Liceum Freuda dochodzi do tragedii.
Aby ustalić jej przyczynę, będzie musiało stanąć do tego wiele osób, które same mają mniejsze lub większe tajemnice.
Bo prawda — nawet najgorsza — zawsze wyjdzie na jaw.
Oceniam tę książkę na 8/10.
Najbardziej utkwił mi jeden cytat:
„Jeżeli ktoś wyklucza cię z powodu twojej inności, robi to tylko dlatego, że uważa cię za zagrożenie.”
Myślę, że ten cytat daje dużo do myślenia i zachęca do przeczytania tej książki.
Krótko, zwięźle i na temat.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Liceum Freuda” dało mi dużo do myślenia. To nie jest tylko kolejny dobry thriller Marcela
– to coś więcej.
Ależ to był gniot.
Ależ to był gniot.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna, wciągająca.
Świetna, wciągająca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka fajna. Szybko i przyjemnie się czytało, choć nie będę ukrywać, że wciągnęłam się dopiero przy końcówce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeden wieczór i przeczytana. Lecę dalej z tą serią. 🤭
Jeden wieczór i przeczytana. Lecę dalej z tą serią. 🤭