Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści.

Okładka książki Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści. autora Grzegorz Kasjaniuk, 9788380794900
Okładka książki Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści.
Grzegorz Kasjaniuk Wydawnictwo: Fronda religia
religia
2020-02-14
2020-02-14

Kup Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści. w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści.

Byłam niepocieszona, że coś, co podoba mi się i uważam za zwykłą rozrywkę jest w rzeczywistości misternym planem zawładnięcia człowiekiem przez człowieka. Jednak po namyśle i świadomym przyjrzeniu się sprawie, przyznaję niechętnie rację. A ci, którzy obśmiewają, cóż, brawo za naiwność i ograniczone spojrzenie na świat.

Pozycja świetna, uważam iż temat jest bardzo ważny zwłaszcza kiedy ludzie nie zdają sobie sprawy jak wielki wpływ ma zło na każde nasze wybory życiowe, nawet i te muzyczne. Chociaż że nie jestem osobą religijną ale wierząca, bardzo jestem świadoma tego jaki wpływ ma zło na nas. Chociaż nie przemawiają do mnie informacje w książce o katolicyzmie, i pewnie te informacje nie jedną osobę odepchną od książki, to i tak uważam temat za bardzo ważny i polecam zignorować nawoływanie na nawrócenie się i dać książce szansę. Nawet ateiści nie wierzący powinni chociaż logicznie myśląc że w dzisiejszej muzyce jest coraz to więcej symboli, rytuałów i nawoływań na satanizm, co raczej nie wiąże się ze sztuką artystyczną tylko zwykłą brzydotą i oddawanie chwały symbolom śmierci, męki i cierpień na tej planecie, bo właśnie tylko to prezentuje satanizm i wszystko z nim związane, czy jest to danej osobie świadome czy nie.

Tematyka mnie zainteresowała. Lubię czytać książki dzięki którym popatrzę inaczej na świat jednak to nie ta książka. Bardzo odradzam. Książka napisana wyrazem ex catedra, z ambony. Brak źródeł i pojedyncze przypisy nic nie wnoszące. Brak możliwości sprawdzenia tego o czym pisze autor. Jest to tylko i wyłącznie jego opinia. Jeśli się piszę taką książkę powinno się obronić swoją tezę albo przypisami albo napisaniem dlaczego tak się uważa. W tej książce mamy tezę "Popkultura muzyczna jest zła i demoniczna". Jeśli zadawałem sobie pytanie jako czytelnik "Dlaczego?" Nieustannie otrzymywałem tylko różne opisy że jest zła ale bez szczegółów.
Mam nadzieje że przez moją opinie jeszcze mniej osób sięgnie po te pozycje.

60 użytkowników ma tytuł Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści. na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści. na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści.

Cytaty z książki Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści.

Grzegorz Kasjaniuk Zło w popkulturze. Rynek Muzyczny. Krok do przepaści. Zobacz więcej