Baby by Ann

Okładka książki Baby by Ann autora Anna Lewandowska, 9788380536036
Okładka książki Baby by Ann
Anna Lewandowska Wydawnictwo: Burda Media Polska poradniki dla rodziców
poradniki dla rodziców
2019-01-01
2019-01-01

Kup Baby by Ann w ulubionej księgarnii

Oceny książki Baby by Ann

OPINIE i DYSKUSJE o książce Baby by Ann

Lewandowska robi z siebie specjalistkę od wszystkiego... a śwista siedzi i zawija sreberka

wielki mi ekspert.. za pieniadze męża się wypromowałai teraz sama wciska kit... a dziecmi zajmuja się zapewne opiekunki

Ciekawa, z niektórych przepisów skorzystam.

Ciekawa, z niektórych przepisów skorzystam.

32 użytkowników ma tytuł Baby by Ann na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Baby by Ann na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Baby by Ann

Anna Lewandowska
Anna Lewandowska
Anna Maria Lewandowska z domu Stachurska (ur. 20 września 1988 w Pruszkowie) – polska sportsmenka, absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie, specjalista do spraw żywienia, zawodniczka karate KK Pruszków oraz reprezentantka kraju w karate tradycyjnym. Wielokrotna medalistka Mistrzostw Świata, Europy i Polski. Prowadzi swój blog 'Healthy Plan by Ann', w którym udziela porad żywieniowych i sportowych. Żona Roberta Lewandowskiego napastnika Reprezentacji Polski i Bayernu Monachium.

Jak wspierać rozwój przedszkolaka? Monika Sobkowiak
Jak wspierać rozwój przedszkolaka?
Monika Sobkowiak
Książka "Jak wspierać rozwój przedszkolaka" @monikasobkowiak_ (czyli po mojemu - przedszkolak w dziesięciu aktach 😉) to pozycja, która wielokrotnie otworzyła mi oczy i sprawiła, że zacieram ręce na najbliższe dni ❤️. Czemu? Ponieważ poza masą wyjaśnień dotyczących rozwoju dziecka i wskazówek jak z nim postępować zawiera ona wiele propozycji zabaw, ćwiczeń, a nawet eksperymentów do przedszkolnego laboratorium! 😍😍. Brzmi czadowo, prawda? Ja też tak myślę! Już wiem, że wulkan będzie pierwszym eksperymentem jaki wykonamy 😁🔥. Każdy temat kończy się krótką ściągawką zawierająca najważniejsze aspekty rozdziału co znacznie ułatwia usystematyzowanie nowych informacji, zapamiętanie ich i wykorzystanie w przyszłości 😍. Okres przedszkolny to czas, w który nasze dzieci chłoną jak gąbka nową wiedzę i zachowanie...pytają o wszystko sto milionów razy bez zająknięcia i posiada energię, którą ja osobiście jako Mama z całego serca chciałabym mieć 😍🤣❤️. O co chodzi w aktywnym wsparciu rozwoju naszego przedszkolaka? O to by dziecko robiło to co je naprawdę interesuje i czym my dorośli jesteśmy w stanie go zainteresować ❤️❤️❤️. Ale pamiętajcie, nic na siłę! Nie planujcie też jego przyszłości ... pozwólcie cieszyć się dziecku dzieciństwem i zabawą, to zawsze jest strzał w dziesiątkę 🙌❤️. Książka opisuje co potrafi typowy trzy, cztero, pięcio i sześciolatek...jak dopasować zabawy, ćwiczenia do jego wieku i możliwości. Lekka i przyjemna w odbiorze książka, którą polecam z całego serducha każdej Mamie i Tacie przedszkolaka 🙌❤️ Dziękuję za współpracę i egzemplarz @wydawnictwosamosedno 🌷🌷🌷
Karolina Hajdysz - awatar Karolina Hajdysz
Bachor Katarzyna Nowakowska
Bachor
Katarzyna Nowakowska Dominika Węcławek Wojciech Grajkowski Anna Rączkowska
Książka jest późnym potomkiem pisma “Bachor” - trochę zgrywy w ogóle, a trochę ironicznej odpowiedzi na wszelkie rodzicielskie poradniki, wszelkie zachwyty nad rodzicielstwem i wszelkie instagramowe pato-cukierkowe rodzicielstwa wzorce, a normalnych ludzi prowadzące do frustracji, poczucia klęski i nieustających porażek. I to właśnie ku pokrzepieniu serc tych rodziców wyklętych i przeklętych jest ta powieść. Ilość ironii, sarkazmu i gorzkich a prawdziwych obserwacji rodzicielstwu i rodzicom tu poświęconych może przyprawić o niestrawność i palpitacje różne - to na pewno. To pozycja w jakimś tam rodzaju premium i do niedosłownego odczytywania! Początkowy zachwyt nad soczystą ironią i mnogością celnych, trafnych obserwacji ubranych w kąsającą satyrę pewnie w trakcie lektury powszednieje i przygasa, a to w związku z nieustającym wysokim tej pastiszowej formy poziomem, ale trzeba i książce przyznać, że utrzymuje bardzo równy poziom, a kończy się w momencie, w którym skończyć się powinna. Do tego nieraz lektura pokazuje, że nie jest tylko zgrywą, a jest dość dobrze osadzona we współczesnej literaturze przedmiotu i jej treść, to jedynie swoista polemika ze wzmiankowanymi niejednokrotnie pojęciami i treściami głęboko zahaczającymi o zagadnienia rodzicielstwa i świetnie orientująca się też we współczesnej myśli pedagogicznej (tj. tej prawdziwej a nie czarnkowo-nowakowej). Wersja audio została świetnie wyprodukowana przez Krytykę Polityczną i właśnie ją polecam!
MarWinc - awatar MarWinc
Introwertyczna mama. Wykorzystaj swoją cichą siłę w rodzicielskiej codzienności Jamie C. Martin
Introwertyczna mama. Wykorzystaj swoją cichą siłę w rodzicielskiej codzienności
Jamie C. Martin
Jeśli ktoś szuka książki typu poradnik jak żyć albo coachowego motywatora, to chyba nie jest ten adres. Bo nie jest to książka naukowa poparta badaniami, ale zwyczajne refleksje, codzienne przemyślenia introwertycznych kobiet. W podtytule czytamy :"wykorzystaj swoją cichą siłę". Generalnie to może sugerować, że autorka napisze co zrobić by introwertyzm był supermocą i może trochę to tak przedstawia ale bez większych konkretów i rzetelnych argumentów. Jest m.in o tym czym jest szczęście i jak je odnaleźć; jak można pogodzić swoją naturę z trudami wychowania i zmęczeniem; dlaczego i kiedy warto przekraczać swoją strefę komfortu; kiedy powinno się mówić zdecydowane "nie" dla pewnych kwestii w życiu i odpuszczać bez wyrzutów; jak różnimy się  od ekstrawertyków ale też o tym co nas łączy; o wpływie Boga na życie i Jego cichej ingerencji w nie. Tu introwertyzm ukazany jest jako cecha, jako atut i wartość. I autorka na podstawie doświadczeń swoich, innych kobiet pokazuje wyjątkowość osób introwertycznych ale nie daje wskazówek typu jak żyć lub konkretnych sposobów na życie.Dzieli się swoim doświadczeniem i poglądami, więc są to bardziej luźne przemyślenia choć poddają odbiorcę refleksji. Warto pamiętać że inspiruje nas życie i wspólna wymiana doświadczeń zawsze jest owocna. Mnie książka mile zaskoczyła. Pomogła podjąć pewne decyzje, utwierdziła w przekonaniu czego chce a czego na pewno nie. Pomogła jakoś odkryć i poznać siebie, dodała siły do przekraczania własnej strefy komfortu dodając śmiałości a jednocześnie pomogła zaakceptować swoją niedoskonałość ("śmiała i niedoskonała", o tak!) Są rozdziały lepsze, gorsze. Na pewno druga połowa książki dużo ciekawsza, bardziej wciągająca. Bywają strony gdzie autorka "leje wodę" ale tych rozsądnych i ciekawych przemyśleń jest zdecydowanie więcej. Po każdym rozdziale są refleksje innych introwertycznych na danym temat  mamy, wiec pogląd na sytuacje nie tylko samej autorki ale też innych osób. Dla mnie to pozycja zdecydowanie warta uwagi, nie tylko dla osób introwertycznych ale to one głownie znajdą tu swoje bratnie dusze <3 Ps. Zarzuca się tej książce że jest "bardzo religijna" i przyznaje, odniesień do Boga i  religii nie jest mało, niemniej nie są one w żaden sposób narzucające i śmiało osoby niewierzące, mogą znaleźć dla siebie treści. Warto obiektywnie rzucić okiem bez uprzedzeń .
magdalena_koz - awatar magdalena_koz

Cytaty z książki Baby by Ann